دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
03 فروردين 1403 - 00:01
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

مشارکت مردم در جهش تولید با گسترش و حمایت کسب‌وکار‌های خرد

مشارکت مردم در جهش تولید با گسترش و حمایت کسب‌وکار‌های خرد
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم گفت: مهم‌ترین راه مشارکت مردم در جهش تولید و رونق تولید گسترش کسب و کار‌های کوچک، متوسط و خانگی است.
کد خبر : 902683

غلامرضا نجفی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم با تبیین راه‌های مشارکت مردم در راستای جهش تولید با توجه به شعار سال رهبری معظم اظهار کرد: مهم‌ترین راه مشارکت مردم در جهش و رونق تولید، گسترش کسب و کار‌های کوچک، متوسط و خانگی است با وجود اینکه حجم کوچکی دارند؛ اما وقتی تعداد آنها افزایش یابد، می‌تواند رشد بسیار زیادی در تولید ایجاد کند.

وی افزود: افراد شاغل در کسب و کار‌های کوچک و متوسط کمتر از ۵۰ نفر بوده و قانونی نیز برای حمایت از این کسب و کار‌ها در سال ۱۳۹۴ با عنوان «قانون بهبود مستمر محیط کسب و کار» در مجلس شورای اسلامی تصویب و در ماده ۱۶ این قانون اشاره شده به اینکه شهرداری‌ها موظف هستند که زمین‌هایی متعلق به شهرداری را به فضا‌های فروشگاهی تبدیل کرده و با قیمت پایین در اختیار کسب و کار‌های کوچک و متوسط قرار بدهند تا آنها بتوانند محصولات خود را عرضه کنند. اهمیت این موضوع در شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور که در دانشگاه‌ها، مراکز رشد و پارک‌ها علم و فناوری مستقر هستند، بسیار زیاد است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم اضافه کرد: به‌عنوان نمونه نزدیک به ۳۰ هسته، واحد و شرکت‌ دانش‌بنیان و فناور در مرکز رشد این دانشگاه مستقر بوده که یکی از مهم‌ترین مشکلات آنها محل و مکانی برای عرضه و فروش محصولات است؛ زیرا تولید محصول را به دلیل تخصصی که دارند به راحتی انجام می‌دهند؛ اما بحث فروشگاهی بحث بسیار مهمی است.

نجفی ادامه داد: این مشکل قطعاً در کسب و کار‌های خانگی، خرد و کوچک و متوسط وجود دارد؛ بنابراین یکی از راه‌های مشارکت مردم حمایت از این کسب و کار‌هاست تا بتوانند به راحتی محصولات خود را عرضه کنند و مردم نیز باید نسبت به خرید از این شرکت‌ها تعصب داشته باشند و اهمیت بدهند؛ زیرا خرید و استفاده از این محصولات می‌تواند به رونق کسب و کار‌ آنها و در نهایت منجر به رونق تولید شود. 

وی بیان کرد: همان گونه که در پیام نورزوی رهبری معظم دیدیم، پته‌دوزی کرمان و صنایع دستی اصفهان در قاب تصویر به نمایش گذاشته شد و این خود تبلیغ عملی برای شعار‌هایی است که سال‌ها مقام معظم رهبری درباره استفاده از کالای ایرانی فرمودند و امیدوارم همه مردم امسال به این مهم توجه ویژه داشته باشند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم تأکید کرد: دانشگاهیان و استادان باید به فرهنگ سازی استفاده از کالای ایرانی و تولید داخل اهتمام داشته باشند، این مسئله بسیار مهم است که حتی می‌توانیم در موضوعات پایان‌نامه و رساله دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری و طرح‌های تحقیقاتی به آن بپردازیم.

دانشگاه مبدأ تحولات علمی، فرهنگی و فناورانه

نجفی اضافه کرد: دانشگاه به‌عنوان مبدأ تحولات علمی، فرهنگی و فناورانه در جامعه، می‌تواند نقش مهمی را در این راستا ایفا کند. انتظار می‌رود سیاستگذاری‌ها به این سمت سوق داده شود و در اجرا مدیران اجرایی، کارکنان و استادان دانشگاه به این مسئله توجه ویژه داشته باشند. دانشجویان نیز در این راستا نقش مهمی دارند؛ زیرا آنها در جامعه و خانواده مورد اطمینان هستند و می‌توانند برای استفاده از کالای ایرانی و مشارکت در رونق تولید فرهنگ‌سازی کنند.

وی با اشاره به پیام دکتر طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد در سال جدید مطرح کرد: دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن بیش از یک میلیون دانشجو، کارمند و استاد یکی از بزرگ‌ترین مجموعه‌های علمی کشور است، هیچ وابستگی دولتی ندارد در واقع اگر دقیق نگاه کنیم، یک بدنه علمی اجرایی بسیار بزرگ در دل جامعه و میان مردم در اختیار دارد که می‌تواند شعار سال «مشارکت مردم در رونق تولید» را رقم بزنند.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد قم گفت: استفاده از ظرفیت دانشگاه آزاد اسلامی نیازمند برنامه‌ریزی، سیاست گذاری و حمایت دارد که با ریل گذاری‌ها مناسب در بخش نرم افزاری، سخت افزاری، شبکه و در بخش‌های مختلف می‌تواند به کار بیاید.

نجفی تبیین کرد: مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی با داشتن واحد‌های مختلف در سراسر کشور و در استان‌های متعدد می‌تواند در ایجاد بستر‌های جدید در حوزه صنایع خلاق و عرصه‌های تربیتی زمینه فعالیت خیلی خوبی را انجام دهد. امیدواریم این اتفاق از ماه‌های ابتدایی سال به صورت جدی رقم بخورد و در استان قم قطعاً عزم راسخ برای انجام این کار وجود دارد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب