دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی به صورت مجازی در دانشگاه‌ها

ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی به صورت مجازی در دانشگاه‌ها
رئیس سازمان امور دانشجویان از ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی به صورت مجازی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: دانشجویان با این طرح می‌توانند در حین تحصیل، زبان فارسی را بیاموزند.
کد خبر : 902066

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، هاشم داداش‌پور، معاون وزیر علوم و رئیس سازمان امور دانشجویان در نشست صمیمی با تعدادی از دانشجویان بین‌الملل از ۱۵ ملیت در محل سازمان با اشاره به مطلب فوق اظهار داشت: در مدت نزدیک به سه سالی که مسئولیت سازمان را عهده‌دار بوده‌ام، در کنار موضوعات دیگر سازمان از اصلی‌ترین دغدغه‌هایم، مسایل مرتبط با دانشجویان بین‌الملل بوده است.

وی افزود: در طول این مدت و بررسی وضعیت موجود در جذب و زندگی دانشجویان بین‌الملل در ایران، مجموعه‌ای از چالش‌ها و موانع شناسایی شدند و مهم‌ترین تغییرات سیاستی لازم برای بهبود اکوسیستم دانشجویان بین‌المللی با همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط آغاز شد و در مواردی از جمله برقراری دوره‌های آموزشی به زبان غیرفارسی، تسهیل در ورود و خروج و مراجعت مکرر و همچنین مدرک تحصیلی، صدور ویزای اشتغال پس از تحصیل و ... شاهد کاهش دغدغه‌های این دانشجویان هستیم و باقیمانده موانع نیز در دست انجام است.

داداش‌پور حل موانع پیش روی دانشجویان بین‌المللی را منوط به همکاری سایر دستگاه‌های مرتبط دانست و یادآور شد: رفع برخی مشکلات مرتبط با سازمان امور دانشجویان است، برخی فراسازمانی و برخی دارای مصوبه‌های قانونی هستند و آنچه مربوط به سازمان است به حداقل ممکن رسیده و فراسازمانی با جلسات هفتگی و متعدد با دستگاه‌های مختلف درصدد کاهش هستیم که تا حدودی نتیجه بخش بوده است و آنچه مصوبه قانونی است، نیاز به همت و عزم و جزم نمایندگان و سایر مسئولان است که امیدوارم با پیگیری‌های مستمر بتوانیم دغدغه‌های این دانشجویان را به حداقل برسانیم و گل لبخند را بر چهره‌های این نخبگان مهمان بنشانیم.

رئیس سازمان امور دانشجویان، اشتغال پاره وقت دانشجویی را یک ضرورت عنوان کرد و بیان داشت:برای دانشجویان بین‌المللی داشتن شغل پاره وقت بسیار مهم است. چرا که به واسطه کسب درآمد از آن می‌توانند شهریه خود را پرداخت کرده و هزینه‌های زندگی خود را پوشش دهند و تنها بخش اندکی از دانشجویان قادر هستند با پشتوانه مالی خانواده به تحصیل بپردازند، خوشبختانه گام‌های مثبتی در این خصوص برداشته شده و امیدوارم هر چه زودتر این مهم اجرایی شود و این امکان برای دانشجویان فراهم آید تا همراه با تحصیل، همانند بسیاری از کشور‌ها به کار نیمه وقت مشغول باشند.

وی به مزایای اشتغال پاره وقت دانشجویان بین‌المللی اشاره کرد و گفت: کار پاره وقت زمینه‌ساز پیوند شرکت‌ها و بازار کشور‌ها است که از طریق دانشجویان رخ می‌دهد و با همین نگاه و دیدگاه کشور‌های مختلف جهان این موضوع را در دستور کار خود قرار داده و هفته‌ای حداقل ۲۰ ساعت دانشجو در کنار تحصیل به کار، اشتغال دارد.

داداش‌پور، رئیس سازمان امور دانشجویان را نماینده دانشجویان بین‌الملل دانست و تلاش در کاهش مشکلات را از وظایف و ماموریت‌های اصلی خود عنوان کرد.

وی در ادامه به ایجاد مرکز آموزش زبان فارسی به صورت مجازی در دانشگاه‌ها اشاره کرد و افزود: دانشجویان با این طرح می‌توانند در حین تحصیل، زبان فارسی را بیاموزند و در ابتدای حضور در ایران قادر خواهند بود با زبان غیر فارسی نیز که عموما زبان انگلیسی است، درس و کلاس را شروع کنند تا از برنامه درسی عقب نمانند.

معاون وزیر علوم با اشاره به اینکه فارغ از رنگ و نژاد و آئین و کشور، دنبال ارائه خدماتی هستیم که دغدغه‌های دانشجویان بین‌الملل را به صفر نزدیک سازیم، اظهار داشت: البته باید اذعان کرد که در تمامی کشور‌ها از جمله آمریکا یک‌سری مشکلات برای دانشجویان بین‌الملل وجود دارد، به‌فرض مثال در آمریکا و کانادا و انگلیس پول‌محور بودن تحصیل از جمله این مشکلات است و دانشجویان نخبه‌ای که هزینه تحصیل نداشته باشند یا محروم می‌شوند و یا با اخذ وام تحصیلی و احتساب سود آن تا مدت‌ها بعد از اتمام تحصیل، گروگان دانشگاه محسوب می‌شوند تا بتوانند تسویه کنند. ما به دانشجویان بین‌الملل به‌عنوان سفیران فرهنگی و صلح و مهمان نگاه می‌کنیم و با این نگرش درصدد کاهش دغدغه‌ها و ایجاد رضایت حداکثری هستیم.

 وی در پایان برگزاری المپیاد‌های ورزشی و جشنواره‌های فرهنگی و هنری و سایر برنامه‌های انجام شده در دولت سیزدهم را با رویکرد افزایش رضایتمندی میان این قشر از دانشجویان خواند که به مرور بر کمیت و کیفیت آنها افزوده خواهد شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب