دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مشهدی عباس خبر داد؛

پرداختی‌های جشنواره کودک تسویه کامل شد

پرداختی‌های جشنواره کودک تسویه کامل شد
دبیر بیست و هشتمین دوره جشنواره بین‌المللی کودک و نوجوان از پرداخت تمامی کمک هزینه‌ها، جوایز و حق‌الزحمه‌های هنرمندان این دوره از جشنواره خبر داد.
کد خبر : 901572

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیر مشهدی‌عباس، دبیر بیست و هشتمین جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان از تشکیل جلسه مدیران جشنواره کشورهای اسلامی برای تشکیل «تشکل جشنواره تئاتر کودک و نوجوان کشورهای اسلامی» در ایران خبر داد.  

مشهدی‌عباس، پس از بازگشت از «جشنواره کودکان حسینی کربلا» ضمن اعلام این خبر گفت: با سفر به کربلا با شکل برگزاری جشنواره‌ کودکان کربلا آشنا شدم که ستاد اجرایی و عوامل حرم حسینی با حمایت مالی حرم و به سادگی تمام، برگزار کرده بودند. تمام تلاش عوامل جشواره این بود که بدون تجملاتِ دست و پاگیر، به اصل برگزاری جشنواره برسند.  

وی با اشاره به حضور سایر کشورهای شرکت‌کننده در جشنواره اظهار کرد: بسیاری از کشورهای اسلامی از جمله کشور ایران نمایش‌هایی در جشنواره که هشتمین دوره آن برگزار می‌شد؛ به صحنه بردند.   

مشهدی عباس سپس از سخنرانی خود در این جشنواره خبر داد و گفت: من هم در کنار این جشنواره یک سخنرانی با موضوع  «حمایت جشنواره ها از یکدیگر در جهت هم افزایی و رشد کیفی جشنواره‌ها» داشتم و آنجا متوجه شدم که این جشنواره از عدم ارتباط مدیران با یکدیگر رنج می‌برد. با اینکه همه نمایندگان کشورهای اسلامی علاقه‌مند به ایجاد فضای مشترک و تبادل فرهنگی و آموزش تئاتر کودک و نوجوان بودند، اما این ارتباط به شکل کاربردی وجود نداشت. از همه مهمتر اینکه هیچ کشوری متولی معرفی آثار کیفی به سایر کشورها نبود و نمایندگان سایر کشورها دوست داشتند که با مشارکت کشور ایران این تشکل راه اندازی شود تا آثار ارزشمندی را برای فستیوال کشورهای اسلامی معرفی کنند. 
  
او در ادامه به مشخصه اخلاقی بودن نمایش در کشورهای اسلامی اشاره کرد و توضیح داد: وقتی تئاتر کودک در کشورهای اسلامی تولید می‌شود، آموزه‌های مشترک زیادی برای کودک و نوجوان دارد؛ مشکلاتی که در تئاتر کودک کشورهای غیراسلامی وجود دارد، در این نمایش‌ها وجود ندارد و بدون محدودیت می‌توانند در جشنواره‌ها شرکت کنند. آثار کشورهای اسلامی، برپایه آموزه‌های دینی و اخلاقی تولید می‌شود و این مورد برای هنرمندان و گروه‌های تئاتر بسیار مهم بود. 

دبیر دوره پیش جشنواره بین‌المللی تئاتر کودک و نوجوان ادامه داد: در آنجا به دلیل مواردی که ذکر شد، تصمیم بر این شد که یک نشست در ایران با مدیران جشنواره تئاتر کشورهای اسلامی برگزار کنیم تا بتوانیم درباره «تشکل مدیران جشنواره‌های تئاتر کودک و نوجوان کشورهای اسلامی» با هدف هم‌افزایی بیشتر کشورهای اسلامی به توافق برسیم و اگر به نتیجه مطلوب رسیدیم این تشکل در زیرمجموعه اداره کل هنرهای نمایشی، ثبت شود. 
امیر مشهدی عباس، در پایان هدف نهایی از این تشکل را چنین بیان کرد: هدف از دعوت مدیران تئاتر کشورهای اسلامی در نهایت، ایجاد یک تشکل تئاتر کودک و نوجوان اسلامی و دعوت از گروه‌های هنری کشورهای اسلامی، معرفی اساتید برای برگزاری کارگاههای آموزشی، معرفی هیات داوری و شورای انتخاب آثار جشنواره‌ها برای بالابردن سطح کیفی جشنواره‌ها به شکل منسجم است.

مشهدی عباس با اشاره به اینکه پیش از برگزاری جشنواره، ۷۰ درصد کمک هزینه‌ها پرداخت شده بود، گفت: با تلاش انجمن هنر‌های نمایشی ایران و اداره‌کل هنر‌های نمایشی، باقی‌مانده کمک هزینه‌های گروه‌های حاضر در جشنواره، به همراه جوایز و سایر حق‌الزحمه‌ها پرداخت شد تا با تسویه حساب کامل جشنواره به استقبال سال جدید برویم.

او با اشاره به اینکه با پایان جشنواره، برنامه‌های جشنواره به اتمام نرسیده است، گفت: سعی ما این است که اگر شرایط مهیا شود مرکز هنر‌های نمایشی هماهنگی‌های لازم را انجام دهد تا آثار برتر جشنواره بیست و هشتم در استان‌های مختلف روی صحنه بروند تا شرایط توزیع محصولات فرهنگی به ویژه هنر خردورز تئاتر در سایر شهر‌های کشور هم مهیا شود و شاهد عدالت فرهنگی در کشور باشیم. البته به خاطر شرایط ویژه تئاتر که یک هنر زنده است این موضوع مستلزم راه‌کاری مختلفی است، اما تلاش لازم را در این خصوص خواهیم کرد.

دبیر جشنواره کودک و نوجوان با تاکید بر اینکه آخرین قسمت وظایف دبیری وی برگزاری جلسه‌ آسیب‌شناسی جشنواره بیست و هشتم و احصای نقاط ضعف و قوت این رویداد است، تصریح کرد: اگر جشنواره بخواهد مسیر پیشرفت را به خوبی طی کند و گام‌های موثرتری را برای کودک و نوجوان بردارد، لازم است ضمن شناسایی دقیق مشکلات، در مسیر تبدیل نقاط ضعف جشنواره به قوت تلاش کند؛ برهمین اساس به زودی جلسات آسیب‌شناسی  جشنواره را با حضور صاحب‌نظران و مسئولان استان یزد برگزار خواهیم کرد و گزارش آن را به معاونت هنری، اداره کل هنر‌های نمایشی و دبیر آینده خواهیم داد تا گام به گام شاهد پیشرفت جشنواره در سال‌های آتی باشیم.

مشهدی عباس در پایان، تصریح کرد: نکته مهم دیگری که امیدوارم دبیر بعدی جشنواره بتواند انجام دهد، برگزاری جشنواره در زمان اصلی خود، یعنی مهرماه و همزمان با هفته کودک و نوجوان است. امیدوارم این اتفاق در سال آینده محقق شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب