اجرای دانشجویی از قطعات کلاسیک تا مدرن/ وقتی پیشکسوتها به جوانترها اعتماد میکنند
گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، زهره سعیدی ـ ارکستر چامه شب گذشته، بیست و یکم اسفند ماه به همت دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۸ تهران به رهبری محمودرضا میرصیافی در سالن اصلی مرکز فرهنگی هنری انقلاب اسلامی برج ازادی به صحنه رفت.
این ارکستر از ابتدای سال جاری ۱۴۰۲ به همت میلاد آقایی و تحت حمایت دانشگاه علمی کاربردی فرهنگ و هنر واحد ۴۸ تهران تأسیس شد و تمام نوازندگان آن نیز دانشجویان این دانشگاه هستند. پیش از این اجرا نیز این ارکستر یک اجرای موفق در بخش رقابتی سی و نهمین جشنواره بینالمللی موسیقی فجر به صحنه رفته بود ما این به عبارتی نخستین کنسرت رسمی این گروه به حساب میآید.
شش قطعه از کلاسیک تا قطعات مدرنتر شامل قطعه دایورتیمنو موتزارت، قطعه الکساندر کنستانتینویچ گلازونف، کنسرتو پیانو شماره پنج باخ، سرنید فور اسپرینگ ادوارد الگار و قطعاتی از سیبلیوس و رسپینگی در دو پارت و با سازهای پیانو، ویولون، ویولن سل به اجرا در آمد و مورد تحسین و تشویق حضار قرار گرفت.
با وجود اینکه این یک اجرای دانشجویی و نخستین اجرا این گروه محسوب میشد، اما سالن مملو از جمعیت بود.
میرصیافی رهبر ارکستر این گروه در گفتوگو با خبرنگار آنا گفت: ما تمام توانمان را گذاشتیم که به جوانها بها دهیم و آنها را با یک رپرتوار قوی و جدید روی استیج بیاوریم. چنین کارهایی مستلزم این است که بچهها مدام روی استیج باشند و اجرا کنند، واقعا رپرتوار برای ارکستری که هفتاد درصد اعضایش برای اولین بار روی صحنه هستند، خیلی سنگین بود، اما به خوبی از پس کار برآمدند، ما حتی برای نخستین بار بود که روی صحنه سولیست داشتیم، سولیست پیانو ما کنسرت پیانو باخ را به خوبی برای نخستین بار روی صحنه نواخت یا اینکه بچهها رسپینگی زدند یعنی به گونهای از دوران قدیم تا مدرن را نواختند و واقعا هم خوب بودند.
وی همچنین گفت: من همیشه و همه جا میگویم که به جوانها باید اعتماد کرد، خیلی بهتر هستند به نوعی به نظرم سرمایههای یک مملکت طلا، نفت، جواهر یا هر چیزی نیست این جوانها سرمایه اند و به نظرم مطمئنا اگر اگر از این ارکستر حمایت شود به مراتب کاریشان سال بعد بهتر خواهد بود.
میرصیافی با اشاره به اینکه ارکستر را او و میلاد آقایی به همت دانشگاه علمی کاربردی راه انداختند، توضیح داد: حتی برخی اعضای دانشجو ترم یک و دو هستند.
این رهبر ارکستر یادآور شد: شش قطعه در این ارکستر نواخته شد، تنوع را در نظر گرفتیم، هم سولیست داشتیم هم دورههای رمانتیک رسپینگی را درنظر گرفتیم که مدرنتر هستند، هم موتزارت داشتیم که برای دوره اول کلاسیک است. برای سال بعد سازهای بیشتری هم اضافه خواهیم کرد و احتمالا از سال اتی به کمک دانشگاه و یاری خدا کنسرتهای منظم تری با رپرتوارهای جدید مثلا هر یک ماه و نیم خواهیم داشت.
به گزارش آنا، ارکستر چامه شب گذشته با ظرفیت کامل از سوی ایران کنسرت بلیت فروشی شده بود و همین نشان میدهد که حمایتها در عرصه ارکسترها به ویژه بین جوانها به خوبی پاسخ میدهد.
انتهای پیام/