کشف ۲۱ هزار میلیارد تومان کالا و ۳۲ میلیون لیتر سوخت قاچاق در سال ۱۴۰۲
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدرضا کاظمی- نشست خبری فرمانده مرزبانی فراجا، صبح امروز سهشنبه ۲۲ اسفند در سالن کنفرانس ستاد فرماندهی مرزبانی برگزار شد.
سردار احمدعلی گودرزی در ابتدای سخنانش ضمن تبریک به مناسبت رسیدن ایام ماه مبارک رمضان گفت: کنترل مرزهای دریایی به ویژه در بخش انحصاری اقتصادی در قالب دریابانی در ۶ استان از چابهار تا اروند رود و در شمال هم گیلان و مازندران و گلستان برقرار شده و نیروهای ما مشغول خدمت هستند. در سالی که گذشت ارتقای توان و آمادگی عملیاتی ما برای ایجاد امنیت پایدارافزایش پیدا کرده است. حضور مرزنشینان نسبت به گذشته ۵۰ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: امسال در سه مرحله از نظر تجهیزات پیشرفتهایی داشتیم ابتدا در زمینه پهپادی که تقویت کردیم و باعث افزایش توان عملیاتی ما شد. ما جادههای طولانی در سراسر مرزها داریم که مرزنشینان و مرزبانها از آنجا استفاده میکنند. به تازگی یک مرکز آموزش تفنگدار دریایی برای اولین بار راهاندازی کردیم برای اموزش ناخداهای مورد نیاز شناورها هم ملوانهایی که در شناورها هستند. ما این فعالیتها را برای ایجاد امنیت در دریا ایجاد کردیم.
فرمانده مرزبانی گفت: قرار شده ۳ سال مبلغ ۳ میلیارد یورو به ما برای انسداد مرزهای مختلف در اختیار ما قرار گرفت که بسیار مفید است و ما سیستمهای امنیتی مان را در این مدت افزایش میدهیم و امیدواریم پایش تصویری مرزها را بیش از گذشته فراهم کنیم.
اجرای طرح «خوشایندسازی محیط خدمت» در مرزبانی
گودرزی عنوان کرد: ما برای بالا بردن آستانه تحمل مرزبانان را بالا ببریم طرح «خوشایند سازی محیط خدمت» را اجرا کردیم و در این راستا نزدیک به ۶۰۰ واحد مرزی این طرح را عملی کردند. برخی پاسگاههای ما در کوهستان یا محلهای رملی هستند که شرایط سختی برای خدمتگزاری است. بسیاری از مقرها حالا به برق شهری وصل شدند و مرمت ۶۱۰ کیلومتر از مسیرهای مرزی در دستور کار ماست.
وی تصریح کرد: برای پایش مرزها از سیستم هوشمند استفاده میکنیم. این پایش به صورت تصویری، پهبادی و نفری انجام میشود. ما تعداد زیادی رادار در دریا و مناطق امنیتی خشکی ایجاد کردیم که حریف را قبل از ورود به مرزها شناسایی میکند و آمادگی نیروهای ما افزایش پیدا میکند. قرارداد تعداد زیادی دوربینهای اپتیکی که همه تولید داخلی هستند داشتیم. ما تحت هیچ شرایطی خرید خارجی انجام نمیدهیم و میخواهیم روی پای خود بایستیم. ما ۱۴۰ شناور از سال گذشته به ناوگان مان اضافه کردیم که همگی تولید ملی هستند.
وی اظهار کرد: یکی از اقدامات مهم مرزبانی دیپلماسی قوی بود که با کشورعراق داشتیم و باوجود ۹۶۰ کیلومتر مرز با عراق ایستایی زائران در مرز را به حداقل رساندیم. از ابتدای ماه محرم تا پایان صفر حتی یک ورود از مرزهای غیرقانونی به خاک عراق ورود نکرد و ژرف عراقی نیز از ما تشکر کرد. ما تعداد زیادی دوربین مداربسته در مقرها و تعداد زیادی دوربین روی لباس نیروها نصب کردیم مه غین دوربینها سلامت و صلابت همکاران ما را به تصویر میکشد.
گودرزی افزود: ما در دریا انضباط بخشی خوبی داشتیم. بیش از ۴۰ هزار شناور در دریاهای جنوب و شمال کشور تحت کنترل؛ و نظارت داشتیم. دستگاههای دیگری مثل دریانوردی، شیلات و استانداریها نیز در این مسیر به ما کمک کردند. ما فقط امسال در یک مرحله در ظرف دو ماه که مرزبانان به سامانه وزارت نفت متصل شدند، از قاچاق بیش از ۲۷ میلیون لیتر سوخت جلوگیری شد. چون ما آمار تمام شناورهای دریایی در کشور را داشتیم و عملکرد آنها را مشاهده میکردیم.
افزایش ۹۵ درصدی توقیف شناورهای فاقد هویت
فرمانده مرزبانی فراجا عنوان کرد: رشد ۹۵ درصدی توقیف شناورهای فاقد هویت از دستاوردهای امسال ماست. توقیف شناورهای خارجی هم بیش از ۱۱ درصد بوده که بعضاً یا صیاد بودند یا قاچاقچی. برگزاری رزمایش منطقهای برای افزایش تاکتیکها و ارتقای سطح آموزش ملوانان و ناخداها داشتیم. در بحث امداد و نجات دریایی روزانه امدادرسانی میکنیم. به شناورهایی که تصادف میکنند، دچار مشکل می شوند یا حتی دزدان دریایی که البته در محدوده جغرافیایی ما کم است. در حوزه دیپلماسی هم فعال هستیم و عمدتا با کشورهای همسایه ارتباط نزدیک داریم و جلساتی برگزار میکنیم. تاکنون ۱۲۷نشست، ملاقات و اجلاس را برای تسهیل در رفت و آمد تجار و خودروهایی که بار جابجا میکنند داشتیم.
وی افزود: در نشست گارد ساحلی کشورهای دنیا هم حضور داشتیم. هم در روسیه و هم در جاهای دیگر. ما در بحث استرداد شناورهایی که خدمه آنها خلافی انجام میدهند از ارتباطاتمان استفاده میکنیم و اگر شناورهای ایرانی توسط گاردهای کشورهای همسایه متوقف شوند از همین ارتباطات استفاده میکنیم. پروانه های شناوری هم به صورت برخط در اختیار مردم قرار دادیم. ما برای ایجاد امنیت برای تردد شناورها برخورد بدون اغماض داشتیم در زمان وقوع حوادث دریایی نیز همکاران ما حضور پررنگی داشتند.
گودرزی گفت: وقتی اتفاقی در مرز خاکی و دریایی میافتد اولین گروهی که برای کمک رسانی می روند نیروهای مرزبانی هستند. اما امسال برای قاچاقچیان کالا سال سختی بود.
کشف ۲۱ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق
فرمانده مرزبانی ناجا عنوان کرد: تا امروز ۲۱ هزار میلیارد تومان کالای قاچاق کشف و توقیف شد. ۱۳ هزار ۵۲۹ پرونده قاچاق و بیش از ۲۷ هزار پرونده اقتصادی به محاکم قضایی ارجاع شده است. ما امسال تعداد زیادی از گروهک ها را زمینگیر کردیم. اخیرا هم در خارج از کشور اعضای چند تیم را به درک واصل کردیم و تعداد زیادی سلاح، مهمات و جلیقه انتحاری ضبط شد.
وی افزود: در روزهای گذشته در منطقه دریای هامون گروهی قصد داشتند با مواد منفجره به کشور ورود کنند، این افراد قصد داشتند با لباس های محلی ورود کنند که موفق نشدند و پس از درگیری تعدادی از انها مجروح شدند و وسایل زیادی از انها کشف شد. ما بیش از ۲۶ هزار انواع گوشی سرقتی در مرزهای کشور گرفتیم و بیش از ۲۰۰ دستگاه خودروی سرقتی نیز کشف و ضبط شد. در بحث مواد مخدر امسال ما ۵ میلیون و ۷۰۰ هزار انواع مواد محترقه و بیش از ۷۰ تن مواد مخدر را کشف کردیم که این مورد اخر با درگیری مسلحانه بود.
گودرزی عنوان کرد: نسبت به سال گذشته ۲۴ درصد در این زمینه رشد داشتیم و ۷۱۸ سوداگر مرگ را دستگیر کردیم و ۳۲ نفر نیز کشته شدند. ۳۲ میلیون لیتر سوخت نیز کشف شد. ۱۲۵ میلیون نخ انواع سیگار کشف شد که نسبت به سال گذشته پیشرفت داشت. انواع داروهای مورد نیاز هم حدود ۱۰ میلیون دارو بود که عمدتا داروهایی بوده که در ایام سرماخوردگی مورد نیاز است. ما ۱۳۹ دستگاه خودروی خارجی و موتورسیکلت در مرزهای ورودی داشتیم ۲۸ هزار راس انواع دام سبک و سنگین در این میان مهار شدند. در کشورهای همسایه قیمت هر کیلو گوشت سه برابر ایران است و این بسیار در زمینه قاچاق دام مهم است. در این مسیر ما با کاهش تلفات نیروی انسانی مواجه بودیم.
گودرزی عنوان کرد: این آمار و ارقام نشان میدهد امنیت در مرزهای ما رو به صعود است.
فرمانده مرزباین فراجا اضافه کرد: در حوزه اشراف اطلاعاتی در اقدامات تروریستی با حساسیت بیشتر و به صورت شبانهروزی اقداماتی داشتیم. تعدادی از افراد گروههای تروریستی نفاق، جیش الظلم، دموکرات، کومله، داعش خراسان را یا دستگیر کردیم یا به هلاکت رساندیم. اقدامات این افراد در همه جای دنیا و آیین ما محکوم است و مرزبانان اجازه ورود این افراد به داخل کشور نمیدهند. در سال جاری بیش از ۴هزار مورد از ورود این افراد با درگیری نیروهای مرزبانی خنثی شده است. ما حاضریم سر مان را بدهیم تا این افراد به مردم ما نرسند. مرزبانان کشور ما با اموزش ها و قدرت تحرکی که در خو ایجاد کردند این کارها را انجام میدهند.
وی افزود: همکاران من برای ماه رمضان در مناطق گرمسیری در کنار مردم هستند تا امنیت انها را تامین کنند. مردمی که در تفرجگاهها حضور پیدا میکنند یقین بدانند، مجموعه انتظامی و مرزبانان کشور که فرزندان ملت هستند در خدمت شان هستند و برای خود توفیق الهی می دانند که امنیت مردم ایران را تامین کنند.
انتهای پیام/