نیازمند تربیت کارگردان تئاتر در شهرستانها هستیم/ بازگشت به مساجد با جشنواره تئاتر شبستان
محمد قانعیفرد کارشناس فرهنگی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری استان اصفهان در گفتوگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار داشت: از استان اصفهان سه اثر به جشنواره ملی تئاتر شبستان ارسال شد که یکی نمایش استحاله به کارگردانی فرهاد قانعیفرد از کانون فرهنگی حضرت قائم روستای جلال آباد شهرستان نجفآباد است که در بخش عمومی شرکت کرد.
وی افزود: کار دیگر تئاتر بچههای خمینیشهر از گروه نمایشی طنین کانون فرهنگی مسجدالرسول است که در بخش کودک و نوجوان شرکت کرد. سومین کار نیز خسوف عشق به سرپرستی و کارگردانی خانم حیدری از گروه نمایشی میثاق مسجد حضرت قائم کاشان است که در بخش مهر جشنواره شرکت کرد.
قانعیفرد بیان کرد: گروههای حاضر از استان اصفهان در این جشنواره از گروههای قدیمی تئاتر مساجد هستند. چند سال است که در مساجد فعالیت دارند و هدفشان تقویت هنرهای نمایشی در مسجد خودشان و سایر مساجد است. در این راستا تا حدودی نیز موفق بودند.
این کارشناس فرهنگی خاطرنشان کرد: تئاتر جریانساز و از تاثیرگذاری بالایی برخوردار است. نقش و اثرگذاری تئاتر به خوبی قابل لمس است. در صورتی که جشنواره تئاتر شبستان ادامه یابد، جریانسازی تئاتر در بیشتر مساجد کشور رقم خواهد خورد. بازگشت به مساجد با هنرهایی مانند تئاتر و سرود میتواند رخ بدهد.
وی اضافه کرد: نهادها و سازمانها باید به تسهیلگری امور برای گروههای نمایشی در مساجد بپردازند و آنها را مورد حمایت قرار دهند. ظرفیتهای سازمانی و غیرسازمانی بسیاری در هر شهرستان و هر استان وجود دارد که میتوان در پشتیبانی از این گروهها قرار داد. ما در ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد باید جاده را برای اینها هموار کنیم.
قانعیفرد گفت: باید به تربیت مربیها و کارگردانهای تئاتر در شهرستانها بپردازیم. تعداد کارگردانها و مربیان در شهرستانها انگشتشمار هستند و باید افزایش یابند. اگر این اتفاق رقم بخورد، تعداد آثار تولیدی نیز افزایش خواهد یافت.
به گزارش آنا، جشنواره تئاتر ملی شبستان از سوی ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و با هدف توسعه فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد و رونق بخشیدن به مساجد که مراکز و کانونهای اصلی در اجتماعات مردمی در شهرهای کوچک و بزرگ و روستاها هستند، برگزار شده است.
در نخستین دوره از برگزاری این جشنواره گروههای نمایشی و هنری که وابسته به مساجد و کانونهای فرهنگی هنری مساجد هستند از سراسر کشور به تهران آمدند و در ۱۴ مسجد منتخب شهر تهران برای مخاطبان و اهالی مساجد به اجرای نمایش پرداختند.
این جشنواره در ۴ بخش عمومی، مهر ویژه بانوان، کودک و نوجوان و تئاتر کاغذی برگزار شده که امید است در دورههای آینده آثار ارسالی به جشنواره توسعه کمی و کیفی یابد.
داوران این جشنواره نیز از چهرههای شناخته شده عرصه تئاتر هستند که برخی از آنها پیش از برگزاری جشنواره در قالب مدرسه تئاتر شبستان در تعدادی از استانها حضور یافتند و به برگزاری دورهها و کارگاههای آموزشی پرداختند.
انتهای پیام/