جزئیات برگزاری مدرسه زمستانه ایران و مالزی در اصفهان
خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ اسفند امسال، برای نخستین بار در ادامه تفاهمنامههای منعقدشده میان ایران و پنج دانشگاه مالزی که پیشتر و با حضور وزیر علوم کشور مالزی و رؤسای دانشگاههای برتر این کشور و دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در دانشگاه آزاد اصفهان انجام شد، مدرسه زمستانی مشترک ایران و مالزی با حضور دانشجویان منتخب دانشگاههای مالزی و دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان به همت دانشکده بینالملل این دانشگاه و محسن صراف، رایزن علمی ایران در کشورهای آسیای شرقی برگزار شد.
در همین رابطه و پس از اتمام این رویداد یک هفتهای، گفتوگویی داشتیم با وحید رضا صیرفیان رئیس دانشکده بینالملل و امور دانشجویان غیر ایرانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) که مشروح آن را در ادامه میخوانید.
آنا: از هفتهای که گذشت بگویید؟
صیرفیان: در رویداد اخیر که به مدت یک هفته و عمدتاً با رویکرد علمی، فرهنگی، سیاحتی برگزار شد، تعداد ۲۰ نفر از دانشجویان دانشگاههای مالزی به همراه ۱۲ نفر از دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان در برنامههای مختلف شرکت کردند. دانشجویان شرکتکننده در این کمپ از کشورهای مالزی، ایران، سومالی، یمن، فلسطین، سوریه، قزاقستان، سنگاپور، افغانستان و اندونزی بودند.
برنامههای این کمپ شامل سه سمینار با موضوعات اسلام و جهانیسازی، حکمرانی دیجیتال و دیپلماسی سایبری و تعامل دنیای اسلام در تمدن نوین اسلامی بود که با سخنرانی استادان برتر حوزه و دانشگاه از واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی ایران و استادان برتر مالزیایی برگزار شد.
آنا: از دیگر برنامههای اجراشده در این مدرسه زمستانه بگویید؟
صیرفیان: در حاشیه این مدرسه به دلیل آشنایی سفیران این ۱۰کشور با شهرـ موزه تاریخی اصفهان و معرفی اجمالی تاریخ، فرهنگ، هنر و تمدن این مرزوبوم، بازدیدهایی از محور اسلامی، تاریخی مجموعه میدان امام، بازارها، پلها و سایر اماکن و محور مسیحینشین اصفهان برگزار شد.
بهعنوان نمونه در بازدید از مسجد جامع اصفهان در کنار شرح بخشهای مختلف مسجد توسط کارشناسان درباره نقش اجتماعی مسجد در جامعه ایران و تأثیرات مختلف مذهبی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آن توضیحاتی ارائه و با بازدید از محور مسیحینشین جلفا با اشاره به حس انساندوستی ایرانیان و پذیرش همنوعان از ادیان دیگر کشورها، تعامل و همزیستی ادیان مختلف در سالیان متمادی در ایران شرح داده شد.
آنا: آیا بازدید اماکن علمی و صنعتی هم در این برنامه پیشبینیشده بود؟
صیرفیان: بله اماکن علمی، مذهبی و مراکز صنعتی پیشبینیشده بود. بازدید از مؤسسه نهجالبلاغه و سخنرانی حجتالاسلام احمد سالک درباره نقش نهجالبلاغه و نامهها و فرامین امام علی (ع) در اداره حکومت یکی دیگر از این موارد بود که این نشست با پیوندی به اتفاقات کنونی جهان اسلام و شرایط مسلمانان بهویژه مسئله فلسطین و جنایات اسرائیل و نسلکشی این رژیم جعلی و حمایت دانشجویان از این بیانات به پایان رسید.
در طول برگزاری این کمپ، بازدید از شرکت فولاد مبارکه اصفهان انجام شد تا دانشجویان گوشهای از تلاش و مهارت متخصصان و مهندسان ایرانی را در توسعه کشور بعد از انقلاب بدون اتکا به قدرتهای استعمارگر مشاهده کنند.
آنا: از حضور این دانشجویان در دانشگاه آزاد اصفهان بگویید؟
صیرفیان: از دیگر برنامههای این رویداد، بازدید از دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)، دانشکدهها و فعالیتهای پژوهشی دانشگاه بود. دانشجویان از دانشکده دندانپزشکی که یکی از بزرگترین و مجهزترین دانشکدههای تخصصی ایران بوده، بازدید کردند.
حضور در شرکتهای دانشبنیان و فعالیتهای آن از دیگر موارد پیشبینیشده بود تا مهمانان با گوشهای از خودباوری و تخصص دانشآموختگان واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی که به مرحله عرضه خدمات و تولید محصول دانشبنیان رسیده، آشنا شوند. بازدید از مجموعه آزمایشگاههای معیار دانش سپاهان، شرکت نگین بذر دانش، شرکت تولید گز فرامنش و شرکت تولید گیاهان دارویی و ادویه فرس انوشه از دیگر برنامههای شرکتکنندگان در نخستین کمپ زمستانه ایران و مالزی بود.
آنا: اختتامیه رویداد چگونه بود؟
صیرفیان: ۱۷ اسفندماه، مراسم اختتامیه کمپ زمستانه با قدردانی از دانشجویان و عوامل برگزاری این کمپ برگزار شد. نقطه عطف این مراسم، صدور بیانیهای توسط دانشجویان شرکتکننده در مدرسه زمستانه در محکومیت جنایات ضد بشری و غیرانسانی در حمله به غزه و محکوم کردن نسلکشی این رژیم جعلی و درخواست برای اجماع جهانی برای اجبار این رژیم به توقف حملات بود که توسط نماینده مالزیایی این دانشجویان قرائت شد که با حمایت و شعار علیه این رژیم جعلی توسط حاضران همراه بود.
انتهای پیام/