طهرانچی: دستاوردهای رباتیک دانشگاه آزاد اسلامی در خط تولید تراکتورسازی به ثمر نشست
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی گفت: دستاوردهای این دانشگاه در مسابقات رباتیک، در خط تولید تراکتورسازی به ثمر نشست.
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه برنامه های سفر یکروزه خود به شهر تبریز، در مراسم رونمایی از پروژه ها و محصولات جدید گروه صنعتی تراکتورسازی ایران حضور یافت.
دکتر طهرانچی گفت: بسیار خرسندم در روزهای پایانی سال 1402 که توسط مقام معظم رهبری به نام رشد تولید و مهار تورم نامگذاری شده، در مراسمی حضور یافته ام که نشان دهنده حرکت جدی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و گروه صنعتی تراکتورسازی ایران در تعامل و ارتباط مؤثر با یکدیگر است.
وی افزود: واقعیت این است که امروز فرهنگ، علم و فناوری سه مؤلفه و پایه دانشگاه است و این در حالی است که در گذشته دانشگاه ها فقط بر علم تکیه داشتند اما امروز این سه رکن جدایی ناپذیر دانشگاه است.رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: درکنار دانشگاه، جامعه و صنعت نیز سه مؤلفه اجتماعی، اقتصادی و نوآوری دارند که سه مؤلفه دانشگاه بر آنها تاثیرگذار است. در ارتباط دانشگاه با صنعت باید بین علم، فرهنگ و فناوری، امور اجتماعی، اقتصادی و نوآورانه ارتباط باشد.
دکتر طهرانچی با اشاره به جایگاه گروه صنعتی تراکتورسازی ایران گفت: تراکتورسازی فقط یک کارخانه نیست، بلکه یک نماد است و امروز نام تراکتورسازی به عنوان یک نماد ملی در ایران می درخشد. ورود این گروه صنعتی به حوزه ورزش و موضوع هواداری که نسبت به این تیم وجود دارد، نشان می دهد که این صنعت بعد از نیم قرن هویت جامع پیدا کرده و اگر نبض تراکتورسازی خوب نزند، یعنی نبض صنعت هم خوب نیست. بنابراین نمادهایی که تبدیل به نماد ملی می شوند، اثرات بیشتری نسبت به جایگاه محلی خواهند داشت همانطور که شرکت بنز آلمان، تویوتا ژاپن و سامسونگ کره تبدیل به نمادهای این کشورها شده اند.وی ادامه داد: کشوری که نماد صنعتی داشته باشد، دیگر آن شرکت فقط نماد صنعت نیست بلکه نشان دهنده شرایط اقتصادی، اجتماعی و نوآورانه آن کشور است.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی خاطرنشان کرد: بحمدالله مجموعه گروه صنعتی تراکتورسازی ایران با حضور مدیر جهادی دکتر وحیدزاده، آنچه در این مجموعه نمود پیدا کرده، در مرحله اول انسجام اجتماعی و مودت بین مدیران، کارکنان و کارگران این مجموعه است که پیش از گزارشات اقتصادی و نوآوری، بروز و ظهور داشته است.
وی با بیان اینکه موضوع همبستگی اجتماعی و انسجام و مودت، مولفه مهمی است که اگر در یک مجموعه شکل نگیرد، آن مجموعه نمی تواند در مولفه های اقتصادی و نوآورانه اثرگذار باشد، گفت: همانطور که واژه تراکتورسازی به عنوان نماد طرفداری و هویتی مطرح است، مودت و الفت نیز بین ارکان این مجموعه مشاهده می شود.
دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: امیرالمومنین (ع) می فرماید استقامت سرزمین ها به عدالت حاکمان و مودت مردم نسبت به حاکم است و باید کسانی در رأس امور قرار گیرند که در آن مجمموعه کسی آرزوی تغییر او را نداشته باشد. در مجموعه تراکتورسازی، شاهدیم که یک الفت، یکپارچگی و همبستگی اجتماعی در مجموعه حاکم است. به همین دلیل در شرایط تحریم و نیاز به ارز، اقتصاد این مجموعه پویا و اثرگذار است.
وی با اشاره به رونمایی سه محصول نوآورانه در مراسم امروز، گفت: اگر امروز این محصولات رونمایی می شود و جشن نوآوری می گیریم، نشان از پویایی سیستم دارد که به این حقیقت رسیده که امروز بدون نوآوری هیچ مجموعه ای نمی تواند سرپا بماند و دیگر دوران اتکا به گذشته خطرناک و متزلزل است. در این زمینه می توان از سرگذشت شرکت نوکیا درس گرفت که بازار خود را به رقیبان جدید داد. امروز شرکت های بزرگی مثل سامسونگ و گوگل صاحب مقاله هستند چرا که می دانند امروز نوآوری رکن «بودن» است و سازمان هایی که نوآوری را درک نکنند، نمی توانند سرپا بمانند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به تعامل دو مجموعه دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز و گروه صنعتی تراکتورسازی ایران، تصریح کرد: آنچه درباره این دو مجموعه وجود دارد، این است که در گروه تراکتورسازی سه رکن اجتماعی، اقتصادی و نوآوری و در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز نیز سه مؤلفه فرهنگی، علمی و فناوری مورد توجه است و این دانشگاه مصمم است در این سه حوزه تحولات جدی رقم بزند و اعلام کند تحولات را درک کرده و می خواهد بسترساز اشتغال دانش بنیان و افزاینده اقبال اجتماعی باشد. به همین دلیل با نماد صنعت ایران پیمان اخوت بسته است.
دکتر طهرانچی ادامه داد: در روزهای برگزاری نمایشگاه عصر امید، تفاهم نامه ای بین دانشگاه آزاد اسلامی و تراکتورسازی رقم خورد که زینت نبود بلکه یک نقشه راه است و امروز شاهد به ثمر رسیدن آن هستیم و ریل و افق این دو مجموعه در همکاری با یکدیگر یکی شده است.
وی خاطرنشان کرد: ما معتقدیم دانشگاه باید درگیر مسائل صنعت شود و دغدغه مدیر باید حل مسئله باشد. امروز دانشگاه آزاد اسلامی دیگر به کسب رتبه در مسابقات رباتیک مفتخر نیست بلکه افتخار ما این است که آنچه در رباتیک کسب کردیم را در خط تولید نماد صنعت ایران به ظهور و بروز رساندیم. این اقدام، تغییر فرهنگ و شیوه پرداختن به علم و جلوه گری فناوری است که می تواند تأثیرگذاری اقتصادی، اجتماعی و نوآورانه داشته باشد. به همین دلیل امروز جشن موفقیت در صنعت را می گیریم چرا که به این موفقیت دسته یافته ایم که در صنعت و خط صنعتی کار کنیم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه امروز چراغ اول آنچه وعده کرده بودیم، روشن شد، گفت: امیدواریم که شاهد نورافشانی و اخوت صنعت و دانشگاه یک جشن اصیل را برپا کند تا ولی ما از ما راضی باشد.
دکتر مصطفی وحیدزاده مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران نیز با ابراز خرسندی از تعامل بین این مجموعه و دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز، گفت: ارتباط صنعت و دانشگاه موضوعی است که سالها مطرح بوده اما ما در مجموعه تراکتورسازی سعی کردیم مسیر صنعت و دانشگاه را به یکدیگر پیوند دهیم و تاکنون با بیش از 60 شرکت دانش بنیان همکاری داشته ایم.وی افزود: یکی از پروژه های موفقی که در ارتباط با دانشگاه داشته ایم، طراحی سیستم حمل و نقل درون کارگاهی رباتیک بوده است.
در ادامه این مراسم، دکتر آرش رنجبران رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان شرقی و واحد تبریز گفت: طرح پویش دانشگاه به دنبال اشتغال و مهارتآموزی همزمان با تحصیل دانشجویان است. امروز روز مبارکی است که به دنبال تفاهمنامهای که سال گذشته بین دکتر طهرانچی و دکتر وحیدزاده به امضا رسید، یکی از محصولات فناورانه به بهرهبرداری میرسد و سیستم جدید (AGV) جایگزین سیستم سنتی میشود.
وی با بیان اینکه صنعتیسازی در دانشگاه آزاد اسلامی تبدیل به جریان موثر شده است، افزود: آنچه امروز شاهدیم، تحول فناورانه و تغییر فرهنگ در هر دو سازمان است. تراکتورسازی به دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز اعتماد کرد و امروز این دانشگاه تنها سازنده AGV در کشور است که نتیجه اعتماد مدیرعامل گروه صنعتی تراکتورسازی ایران و تعامل دانشگاه آزاد اسلامی با صنعت است و نشان میدهد اعتماد به این دانشگاه نتیجه میدهد.
لازم به ذکر است در پایان این مراسم، کتابچه نظام موضوعات تراکتورسازی رونمایی شد.
انتهای پیام/
یادی از شهید خدمت؛