دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
16 اسفند 1402 - 13:36

دختران باد به یاد نیمای جنوب در مسیر ۱۹ هزار متری/ قرار ما کنار ساحل آرام با علاقه‌مندان به شعر و ادب

دختران باد به یاد نیمای جنوب در مسیر ۱۹ هزار متری  قرار ما کنار ساحل آرام با علاقه‌مندان به شعر و ادب
کارمند دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر به مناسبت بزرگداشت پیشگام شعر نو نیمایی در جنوب، ۱۹ کیلومتر دور بوشهر را می‌دود.
کد خبر : 900369

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، سحرگاه جمعه نوزدهم اسفند ۱۳۶۷ بود که شاعر شیدای بوشهری، چشم از جهان فروبست و اکنون ۳۵ سال از آن روز می‌گذرد. از همان زمان تا مدت‌ها هر سال بزرگداشتی در قالب شب‌شعر و نشستی صمیمانه با حضور شعرای کشور و استان برگزار می‌شد و به همین مناسبت، آثار زنده‌یاد نیز به چاپ رسید که می‌توان ازجمله به دفتر شعر«فصل خاکستر» و مجموعه‌هایی مانند «کوچ»، «یادنامه نیمای جنوب» و «پس از سکوت تا کوچ» اشاره کرد. همچنین، سالن اجتماعات کتابخانه عمومی خلیج‌فارس به نام محمدرضا نعمتی‌زاده نام گرفت.

در همین راستا، سال گذشته در ماه اسفند، نازنین نعمتی‌زاده کارمند دانشگاه آزاد اسلامی بوشهر و فرزند زنده‌یاد محمدرضا نعمتی‌زاده پیشگام شعر نو نیمایی در جنوب از شیراز تا بوشهر، لباسی با چهره پدر به تن کرد و ساعت‌ها رکاب زد تا در این اقدام ورزشی فرهنگی، بار دیگر نام شاعر را در چالشی شخصی و خودجوش زنده کند.

امسال نیز نازنین به همراه خواهرش محبوبه نعمتی‌زاده در طرحی دیگر تصمیم دارند ۱۹ اسفند، ۱۹ کیلومتر دور بوشهر را بدوند و برای این رفتار ورزشی فرهنگی، یک ماه تمرین کرده‌اند تا با آمادگی کامل جسمی و روحیه‌ای خوب، چهره ادبی پدر را به فرهنگ دوستان استان یادآوری کنند.

استان بوشهر شخصیت‌های بزرگ و مؤثری را تاکنون به خود دیده که باید به نسل امروز شناسانده شوند. این حرکت خودجوش نه به‌عنوان تنها راه؛ بلکه می‌تواند یکی از روش‌های انتقال ریشه‌های فرهنگی این خاک باشد. بزرگانی که دیگر در میان ما نیستند، همچنین شخصیت‌هایی که حضور دارند و همچنان دانش خود را به علاقه‌مندان انتقال می‌دهند.

محمدرضا نعمتی‌زاده نیز یکی از همین نمونه‌های مؤثر است که در سال ۱۳۳۴ نخستین کتاب شعر نو نیمایی با نام«پس از سکوت» را در تهران به چاپ رساند و همین دفتر شعر، نخستین اثر نو نیمایی در جنوب محسوب می‌شود. مجموعه شعری که موجب شد تا شاگردان لقبِ نیمای جنوب را بر او نام نهند.

محمدرضا نعمتی زاده فارغ‌التحصیل دانشسرای مقدماتی شیراز در سال ۱۳۲۷، فارغ‌التحصیل دانشسرای عالی تهران در رشته زبان و ادبیات انگلیسی در سال ۱۳۳۴ بود که دی ماه ۱۳۱۳ در بوشهر به دنیا آمد و در سحرگاه نوزدهم اسفند ۱۳۶۷ و در سن پنجاه و چهار سالگی در بوشهر چشم از جهان فرو بست.

نازنین و محبوبه، فرزندان زنده‌یاد به نمایندگی از خانواده نعمتی‌زاده از علاقه‌مندان به شعر و ادب دعوت می‌کنند تا در انتهای مسیر دویدن در محل نشان (اِلِمان) بوشهر روز نوزدهم اسفند ، ساعت ۱۷:۳۰ در کنار دریا و ساحل آرام، یاد نیمای جنوب را در کنار هم زنده کنیم.

در پایان یکی از اشعار نیمایی وی را مرور می‌کنیم:

در قفس تنگ
خصم قوی‌چنگ
پای مرا بست
بال مرا خست
لیک زبانم
با همه مرغان
قصه سراید ز راز‌های نهانم
فاش کنم فاش
قصه بیداد
یا شکند نایم از شکنجه صیاد
یا شوم آزاد

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب