دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
کارگردان تئاتر در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

روایتی از تحول زندگی یک یهودی با عنایت حضرت زهرا(س)/ جشنواره تئاتر شبستان و پیوند مسجد و هنر

روایتی از تحول زندگی یک یهودی با عنایت حضرت زهرا(س)  جشنواره تئاتر شبستان و پیوند مسجد و هنر
کارگردان نمایش «روزی که بهشتی شدم» در جشنواره تئاتر شبستان گفت: این اثر در ارتباط با حضرت فاطمه زهرا(س) و داستان ازدواج یک فرد یهودی است که با عنایت آن حضرت مسلمان می‌شود.
کد خبر : 900123

به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، ریحانه رضایی با نمایش «روزی که بهشتی شدم» به بخش کودک و نوجوان نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور راه یافته است. رضایی متولد دهه ۸۰، از اهالی آذربایجان شرقی و یکی از کم سن و سال‌ترین کارگردان‌های این دوره از جشنواره است. وی از سال ۱۳۹۶ یعنی ۶ سال پیش به فعالیت در حوزه تئاتر پرداخته و عمده فعالیت‌هایش در حوزه‌های دینی، مذهبی و مسجدی است.

رضایی درباره نمایش «روزی که بهشتی شدم» در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: این اثر در ارتباط با حضرت فاطمه زهرا (س) است و داستانش مربوط به ازدواج یک فرد یهودی است که با عنایت حضرت زهرا (س) مسلمان می‌شود و مسیر زندگی‌اش تغییر می‌کند.

این کارگردان تئاتر بیان کرد: معتقدیم که زندگی و وجود حضرت زهرا (س) به قدری بابرکت و اثرگذار است که از این وجود مبارک در خلق بسیاری از آثار هنری و تئاتر‌ها می‌توان بهره برد و این پیام را به مخاطبان منتقل کرد که با عنایت به حضرت زهرا (س) می‌توان تحول به وجود آورد و اتفاقات خوب و مثبتی را رقم زد.

رضایی برگزاری جشنواره تئاتر ملی شبستان را خوب و مفید ارزیابی کرد و از این رو بیان داشت: فرهنگ و هنر با مذهب آمیخته است و برای انتقال مفاهیم دینی و مذهبی باید از هنر و راهکار‌های فرهنگی استفاده کرد. تئاتر یکی از راه‌های مهم و اثرگذار برای انتقال مفاهیم دینی و مذهبی به کودکان، نوجوانان و جوانان است.

وی خاطرنشان کرد: بسیاری از مفاهیم را نمی‌توان با زبان و بیان به هم سن و سال‌های من منتقل کرد؛ اما اگر آن مفاهیم در قالب یک تئاتر فاخر یا یک اثر هنری برجسته ارائه شود، مورد استقبال و توجه نوجوانان و جوانان قرار می‌گیرد. مسجد تنها محل وعظ و سخنرانی نیست. در این مکان مقدس می‌توان کار‌های فرهنگی و هنری متعددی انجام داد که هم در چارچوب موازین شرعی و دینی باشد و هم اینکه انتقال‌دهنده مفاهیم والای دینی باشد.

کارگردان نمایش «روزی که بهشتی شدم» گفت: متاسفانه هم نگاه‌های نادرستی نسبت به فرهنگ و هنر در بین برخی از اهالی مساجد وجود دارد و هم برخی از بیرونی‌ها نگاه اشتباهی به رابطه مسجد، دین و مذهب با فرهنگ و هنر دارند. باید تلاش کرد و به هر دو قشر تفهیم کرد که دین و مذهب نه تنها مخالفتی با فرهنگ و هنر ندارد، بلکه از هنری که انسان‌ها را تعالی بخشد و به سوی خوبی‌ها و خدا رهنمون سازد، استقبال می‌کند.

وی تاکید کرد: مسجد هم محل عبادت و نیایش، هم محل شکل‌گیری ارتباطات اجتماعی بین مردم، هم مکانی برای رسیدگی به مسائل و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف از اقتصادی و اجتماعی گرفته تا سیاسی و هم مرکز مهمی برای ارائه و انتقال مفاهیم دینی و مذهبی در قالب فرهنگ و هنر است.

رضایی گفت: برگزاری جشنواره تئاتر ملی شبستان در توسعه امور فرهنگی و هنری در مساجد بسیار نقش دارد و این اتفاق موجب خواهد شد تا جوانان و نوجوانان میل بیشتری به مساجد پیدا کنند.

نمایش «روزی که بهشتی شدم» به نویسندگی ندا ثابتی و کارگردانی ریحانه رضایی و کاری از کانون تخصصی معین مسجد نبی اکرم (ص) است که بر اساس کتاب تاریخ چهارده معصوم نوشته علامه مجلسی آماده شده است. بازیگران آن نیز عبارتند فاطمه طلعت‌فر در نقش شالم، مهدیه حدیثی در نقش ینا، پینار رحیمی در نقش حانون، سروین اصلانی در نقش هارا، بیتا شیری در نقش ترافیم، مهرنوش عطاردی در نقش زیلپا و ریحانه رضایی در نقش پریکلا. سرپرست گروه و طراح صحنه سمیرا حقی، مدیر صحنه پریسا حقی، طراح لباس فاطمه مرادی، طراح گریم و مجری اعظم چراغ‌چشم، انتخاب موسیقی میثم حبیبی و پوستر و بروشور مهدی خاکپور است. این تئاتر در روز ۱۵ اسفند بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد صنیع الدیوان و بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد جامع ثارالله تهران اجرا خواهد شد. همچنین در روز ۱۶ اسفند بعد از نماز ظهر و عصر در مسجد محمد بن عبدالله و بعد از نماز مغرب و عشا در مسجد روح‌الله تهران اجرا می‌شود.

گفتنی است؛ «نخستین جشنواره ملی تئاتر شبستان» به همت کانون‌های فرهنگی هنری مساجد کشور از ۱۳ تا ۱۸ اسفند ۱۴۰۲ با شعار «مسجد، تئاتر، آگاهی» در سطح مساجد تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب