اجرای پویش سلامت کودکان در آینده/ هر خانواده ایرانی یک مراقب سلامت
به گزارش خبرنگار گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بهرام عیناللهی در نخستین همایش بینالمللی سلامت خانواده که صبح امروز در سال اجلاس بینالمللی سران کشورها برگزار شد بابیان اینکه ما از یک کشور بهشدت وابسته، توانستیم در طی ۴۵ سال اخیر تمامی شاخصهای بهداشتی خود را ارتقا دهیم.
وی افزود: ادغام نظام بهداشتی، آموزشی و درمانی توانست وضعیت ما را بهبود ببخشد. بهطوریکه اکنون ۶۷ دانشگاه علوم پزشکی، ۲۷۰ هزار دانشجوی علوم، ۲۲ هزار استاد دانشگاه و ۱۸ هزار خانه بهداشت داشته باشیم.
عیناللهی بابیان اینکه در نظام پیشگیری ما اکنون در سختترین مناطق آب و هوایی و صعبالعبورترین مناطق، شبکه بهداشت و درمان داریم، ادامه داد: ۱۸ هزار خانه بهداشت روستایی، ۵۶۰۰ پایگاه مراقبت شهری و ۵۵ پایگاه مراقبت مرزی فعال هستند.
وی بیان کرد: امید به زندگی در ابتدای انقلاب اسلامی ۵۵ سال و امروز۷۷ سال است؛ همچنین دسترسی به آب آشامیدنی تا ۹۳ درصد و مرگومیر نوزادان از ۳۲ در هزار به ۸ در هزار رسیده است.
وزیر بهداشت با تأکید بر اینکه خانواده محور اصلی هر جامعه است، گفت: ما از خانواده برای ارتقای بهداشت عمومی جامعه استفاده میکنیم چون بسیاری از مشکلات از داخل خانواده آغاز میشود و از طریق خانواده میتوانیم از بسیاری بیماریها پیشگیری کنیم. به همین دلیل طرح سلامت را اجرا کردیم.
عیناللهی اضافه کرد: ۱۰ هزار پزشک و دندانپزشک در مراکز بهداشتی و درمانی مستقر هستند، ۵۰۰ خودرو در مناطق محروم توزیعشدهاند، ضمن اینکه ۴۳۰۰ بهورز هم در مناطق محروم استخدام شدند.
وی ادامه داد: در آینده طرح پویش سلامت کودکان را خواهیم داشت. سلامت کودکان برای ما بسیار مهم است. پویشهای مختلفی را راستای خانواده در پیش داریم و باید از سلامت درمان محور بهسلامت پیشگیری محور که کمهزینهتر است برویم.
وزیر بهداشت بابیان اینکه ازنظر بیماریهای غیر واگیر مردم روستا به دلیل تغذیه مناسب و تحرک زیاد نسبت به شهرها بهتر است، گفت: ریشه بسیاری از بیماریهای مزمن در این است که قبلاً پیشگیری نشدهاند. بنابراین شعار ما این است که هر خانواده ایرانی یک مراقب سلامت دارد.
انتهای پیام/