دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
احمدوند در نشست خبری مطرح کرد؛

آژانس‌های ادبی مجوزدار می‌شوند

آژانس‌های ادبی مجوزدار می‌شوند
نشست خبری آغاز به کار صدور مجوز کارگزاری‌های ادبی در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
کد خبر : 899875

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری آغاز به کار صدور مجوز کارگزاری‌های ادبی پیش از ظهر امروز دوشنبه ۱۴ اسفند در ساختمان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.

یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در رابطه با این طرح جدید گفت: کارگزاری یا آژانس‌های ادبی از حلقه‌های مهم حوزه نشر در کشور‌های مختلف دنیاست که در کشور ما تعریف حقوقی مشخصی برای آن وجود نداشت. برخی تحت این عنوان فعالیت می‌کردند و عمده فعالیت‌شان هم حضور در رویداد‌های خارجی بود و کار اصلی‌شان متصل کردن نشر ایران به بازار‌های خارجی یا ایجاد ارتباط بین ناشران یا نویسندگان خارجی با نویسندگان داخلی بود. قابلیتی که کارگزاران ادبی در سراسر دنیا دارند بیشتر از این فعالیت‌هاست. تنظیم رابطه بین پدیدآورندگان و ناشران در ابعاد مختلف حقوقی و مالی از وظایف کارگزاران ادبی است. یعنی نویسنده یا پدید‌آورنده با یک کارگزار ادبی طرف می‌شود و آن کارگزار با ناشران و تولیدکنندگان محصولات فرهنگی، هنری، مترجمان، ناشران، بازار‌های تولیدی مختلف، آژانس‌های تبلیغاتی و... ارتباط می‌گرفت. در حقیقت مجموعه توانمندی است که از محتوای تولیدشده حداکثر استفاده تجاری و بهره‌برداری را انجام می‌دهد.

وی افزود: این مجموعه‌ها باید توانمندی حقوقی، آموزشی، تبلیغاتی و سرمایه‌گذاری داشته باشند تا از یک محتوا بهره‌های مختلفی بگیرند. در صنعت نشر ما چنین مجموعه‌هایی تقریباً وجود ندارند و آژانس‌های ادبی بیشتر حالت ارتباطی داشتند. ما هم برای ساماندهی کسانی که در حال حاضر در این حوزه فعالند و هم برای توسعه این مفهوم در معاونت فرهنگی تصمیم گرفتیم این موسسات رسما مجوز دریافت کنند. تحت عنوان مجوز کارگزاری ادبی تا کارگزاران تولید محتوا بتوانند فعالیت خودشان را انجام دهند.

احمدوند اضافه کرد: سازوکار این مجموعه‌ها تدارک دیده شده و کسانی که تقاضا دارند به درگاه مراجعه می‌کنند و درخواست مجوز می‌دهند و بعد از بررسی مجوز مربوطه صادر می‌شود. ما امیدواریم خود این موسسات هویت صنفی یا انجمن کارگزاران ادبی در کشور راه‌اندازی شود.

معاون فرهنگی وزارت ارشاد ادامه داد: ما معتقدیم ارزش محتوای تولیدشده در کشور بیش از آن چیزی است که از آن بهره می‌بریم. شبیه به مواد خام که ما در برخی از حوزه‌ها کم‌توانیم. ما محتوای خام خوبی در اختیار داریم که باید برای فرآوری کردن آنها توانمند شویم. ما با کمک رسانه‌ها، تبیین موضوع و معرفی این ظرفیت زمینه را ایجاد می‌کنیم تا در سال‌های آینده کارگزاران ادبی توانمندی داشته باشیم تا نشر کشور نا را پشتیبانی کنند. یکی از مشکلات نشر ما این است که ناشران مستقیما با تولیدکننده اثر در ارتباط هستند که این باید تغییر کند. شناخت بازار، تنظیم قرارداد‌های قابل دفاع و تنظیم کننده حقوق پدید آورنده از دستاورد‌های راه اندازی این آژانس‌هاست.

احمدوند در رابطه با اینکه چه مجموعه‌هایی می‌توانند این مجوز را دریافت کنند، گفت: داشتن سابقه فرهنگی و توانمندی مالی قابل اعتنا برای کسانی که درخواست مجوز دارند، مهم است و ما ممکن است در این زمینه با وسواس عمل کنیم.

احمدوند در پاسخ با این پرسش خبرنگار آنا که آیا تاکنون در این خصوص جلساتی با آژانس‌های ادبی که در حال حاضر فعالیت می‌کنند داشتید و واکنش آن‌ها نسبت به این طرح چه بود؟ گفت: ما جلساتی با آژانس‌های فعال داشتیم و از نظرات آن‌ها در این خصوص استفاده کردیم. ارزیابی اکثر این آژانس ها نیز مثبت بود چون تولید کننده نیستند که نگران مباحث مربوط به نظارت بر آثار باشند و همواره کتاب‌های دارای مجوز را حمایت می‌کنند. اینکه به این مجموعه‌ها در حوزه های مالیاتی و بیمه امتیازاتی اختصاص پیدا می‌کند باعث می‌شود خود آن‌ها به دنبال دریافت این مجوز جدید باشند. علاقه‌مندان می‌توانند در سامانه مراکز که محل دریافت مجوزهای موسسات تک منظوره و چند منظوره است مراجعه کنند تا فرایند صدور مجوز برایشان طی شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب