جایگاه نگرش سیستمی در مدیریت پتروشیمی
گروه اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ جایگاه نگرش سیستمی درمعادلات مدیریتی امروز جهان غیر قابل انکار است. زمانی که ارکان اصلی، اجزا، متعلقات و بایستههای یک مجموعه با یکدیگر در یک ارتباط منطقی و مستدل قرار گیرد، شاهد بهترین و ثمربخشترین نتایج ممکن بوده و بالعکس، زمانی که چنین ارتباطی وجود نداشته یا بی رمق باشد شاهد افت مجموعه و عدم تحقق اهداف و مسئولیتها خواهیم شد.این قاعده در حوزه مدیریت پتروشیمی نیز صادق است.
با توجه به اهمیت ذاتی و اکتسابی حوزه پتروشیمی درکشورمان و جهان (که به صورت روزمره شاهد افزایش آن هستیم)، قطعا تبلور نگاه ساختاری و هم افزایی ارکان و اجزا در این عرصه، یک الزام محسوب میشود. سوال اصلی اینجاست که مهمترین پیش شرط در تحقق نگرش و مدیریت سیستمی در عرصه مدیریت صنایع پتروشیمی و متعلقات آن چیست؟
بی گمان در اینجا با مولفهای بسیار مهم تحت عنوان "ادراک ساختاری"مواجه هستیم، به این معنا که اساسا در همان تصویرسازی اولیه خود از مدیریت صنایع پتروشیمی نباید آن را به دور از یک منظومه یا ساختار متصور شویم. پس "درک جایگاه و نقش سیستم" اولین گام در "تحقق مدیریت سیستماتیک در عرصه پتروشیمی"تلقی میشود. توجه به سیاستهای کلان، استفاده از توان فنی و مشارکت نیروهای متخصص و کار امد، ارزش آفرینی مستمر در پروژه ها، نیازسنجی دقیق از بازارهای داخلی، منطقهای و جهانی، برقراری تعاملات سازنده و مستمر و تکیه بر خلاقیت و نوآوری و دیگر عوامل و مولفهها جملگی در ذیل همین ساختار پویا عینیت مییابد.
هدایت همه این مولفهها در بطن یک منظومه به ما امکان میدهد تا از مدیریت تولید و بازار در عرصه پتروشیمی در "خلاء" یا "فضای انتزاعی"جلوگیری کرده و با مولفههای واقعی و عینی، آن هم در ارتباط و هم افزایی با یکدیگر مواجه شویم. این همان دغدغه مهم و هدفی است که در مسیر رسیدن به آن تلاشهای زیادی صورت گرفته و مصمم به تکمیل آن هستیم. در این مسیر قطعا تکیه بر تجارب ارزنده مشابه در سایه به روزرسانی و بومی سازی آنها نقش غیر قابل انکاری ایفا خواهد کرد. محصول نهایی تثبیت و تقویت نگرش سیستمی در مدیریت پتروشیمی، تقویت توان و جایگاه کشور عزیزمان در این حوزه مهم و ارﺗﻘﺎی ﺳﻄﺢ رﺿﺎﻳﺖﻣﻨدی از این صنعت خلاق خواهد بود.
مصطفی متدین - مدیرعامل شرکت مدیریت صنایع پتروشیمی
انتهای پیام/