استفاده از ظرفیتهای دانشگاه آزاد برای حضور حداکثری مردم در انتخابات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همایش مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح که با همت بسیج اساتید استان تهران و مشارکت و هماهنگی بسیج اساتید، کارکنان و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) و تشکل سیاسی صدرا با حضور علی سروری مجد قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی و جمعی از مسئولان در این واحد دانشگاهی برگزار شد.
علی سروریمجد قائممقام رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در این همایش با تأکید حضور آحاد مردم در انتخابات اظهار کرد: حضور در انتخابات نقش تعیینکنندهای در زندگی روزمرهمان دارد و هرکس که عزت و اقتدار کشور برایش مهم است، باید در سرنوشت و آبروی کشور سهیم باشد. دانشگاه آزاد اسلامی بهعنوان یکی از نهادهای مردمی کشور خود را مکلف میداند، برای حضور پررنگ آحاد مردم در انتخابات از همه ظرفیتهای خود استفاده کند.
وی افزود: مسائل کشور صرفاً به مسائل درونی اکتفا نمیشود، دیگرانی که از بیرون شاهد انتخابات هستند با نگاه و نگرشی متفاوت از دیدگاه مردمسالاری ملت ایران درباره انتخابات قضاوت میکنند و به مشارکت توجه جدی دارند در همین راستا باید در این نشستها از متولیان مجلس فعلی دعوت شده تا از عملکرد مجلس کنونی گفته و از کاندیدای جدید بخواهیم بیشتر درباره فعالیت خود بگویند تا مردم بتوانند انتخابات اصلحی داشته باشند.
تلاش برای افزایش مشارکت در انتخابات از محورهای جهاد تبیین است
جانشین رئیس بسیج اساتید کل کشور نیز گفت: امروز یکی از محورهای جهاد تبیین تلاش برای افزایش مشارکت مردم در عرصه انتخابات پیش رو است. مشارکت در انتخابات مشروعیت نظام جمهوری اسلامی را در جهان ارتقا و فرصتهای جدیدی برای نظام ایجاد میکند.
محمدرضا ابنالدین اضافه کرد: تلاش برای مشارکت مردم نوعی جهاد اکبر محسوب میشود؛ از اینرو باید همه در میدان باشیم و در ثواب این شکلگیری مشارکت گسترده سهیم شویم. در این راستا استادان دانشگاه و همه افرادی که تریبونی در اختیار دارند در مساجد، مدارس، محیطهای دانشگاهی و دیگر فضاهای جامعه باید برای ترغیب بیشتر مردم در عرصه انتخابات تلاش کنند.
وی با اشاره به شرایط معیشتی مردم مطرح کرد: اکنون وضعیت معیشتی مردم سخت شده و شاید مشارکت کم شود؛ اما این کم شدن به این معنی نیست که اگر رأی ندهیم نظام سقوط میکند؛ بلکه فقط خودمان را در تصمیمگیری در ساختار اصلی کشور محروم میکنیم. هر تصمیمی که در دستگاههای رسمی دولت گرفته شود، منشأ قانونی دارد؛ بنابراین اقدامات شاخص مجلس و دولت در عرصههای مختلف بیانگر حرکت رو به رشد و توسعهای کشور است.
نقش دانشگاهیان در مشارکت پرشور مردم در انتخابات
معاون نظارت و هماهنگی معاونت مجلسی ریاست جمهوری و نماینده اسبق مجلس نیز با اشاره به موضوع انتخابات پیشرو عنوان کرد: دشمنان معمولاً فتنهها را چند ماه قبل یا بعد از انتخابات به راه میاندازند؛ به دلیل اینکه، قبل از انتخابات، مردم را ناامید کرده و پس از انتخابات، احساس بیهودگی انتخابات را به عموم جامعه القا کنند.
قاسم جعفری ادامه داد: از وضعیت معیشت مردم با خبر هستیم؛ اما دشمنان نیز سعی دارند با کوچک شمردن و از بین بردن دستاوردهای نظام جمهوری اسلامی و بزرگنمایی چند صد برابری نقطهضعفها، مشارکت در انتخابات را به پایینترین حد ممکن برسانند؛ بنابراین مشارکت در انتخابات از این باب برای ما حائز اهمیت است و باید تلاش کنیم، حضورمان در صحنه انتخابات، افزایش یابد.
وی با تأکید بر اهمیت نقش دانشگاهیان در مشارکت پرشور مردم در انتخابات سال جاری توضیح داد: تا به امروز برای انتخابات مجلس شورای اسلامی بیش از ۱۴ هزار نفر از همه گرایشها و طیفها تائید صلاحیت شدهاند که این آمار نشان میدهد برای هر کرسی ۴۸ نامزد د میدان حضور دارند. در هر شرایطی نباید با خود و کشور قهر کنیم؛ بلکه باید در امور مهم حضور داشته و آن را تکلیف بدانیم، تکلیفی که با حفظ چارچوب قانون و اخلاق معطوف به نتیجه هم باشد.
معـاون امور نظـارت و هماهنگی معاونت مجلسی ریاستجمهوری تبیین کرد: نظام جمهوری اسلامی حکومتی مردمپایه و مردمسالار بوده و مجلس شورای اسلامی یکی از ارکان اصلی تبلور این مردمسالاری بوده، بنابراین علاوه بر آنچه در اسناد بالادستی مانند قانون اساسی به اهمیت جایگاه این قوه پرداخته شده در سیره امامان انقلاب هم این مهم به خوبی تشریح شده است.
جعفری با بیان اینکه از نخبگان انتظار میرود برای انقلاب در صحنه باشند، افزود: مقام معظم رهبری نیز درباره انتخابات سال جاری چهار راهبرد اساسی مشارکت، رقابت، سلامت و امنیت را مطرح کرده و بر آنها تأکید دارند.
انتخابات از مهمترین ارکان جمهوریت نظام اسلامی ایران است
رئیس بسیج اساتید استان تهران نیز بیان کرد: یکی از مهمترین ارکان جمهوریت نظام اسلامی ایران انتخابات است. امام خمینی(ره) بهعنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی با عنایت به حضور مردم و جایگاه آنان و نیز تلاش آنان در همه عرصههای اجتماعی و سیاسی در مسئله انتخابات نیز تأکید فراوانی داشتند و پافشاری میکردند که همگان را به حضور پررنگ و انتخاب مناسب تشویق کرده، پس وظیفه تکتک ماست که نزدیکان را به مشارکت حداکثری و انتخاب اصلح تشویق کنیم.
امیر احمرینژاد تأکید کرد: نقش استادان دانشگاه در مشارکت در انتخابات بسیار مهم و تأثیرگذار است. استادان دانشگاه بهعنوان دانشمندان و نخبگان در حوزههای مختلف، دارای تخصص و دانش عمیقی هستند که میتوانند در فرآیند انتخابات و تصمیمگیری مردمی تأثیرگذار باشند. آنان میتوانند با انجام تحقیقات و پژوهشهای مرتبط با انتخابات، بهبود فرآیند انتخابات و سیستم سیاسی را پیشنهاد دهند و به تجزیهوتحلیل دادهها، بررسی میزان مشارکت مردم در انتخابات، شناسایی مسائل کمک شایان توجهی داشته باشند.
دانشگاهیان به شکل جدیتر برای این انتخابات گام بردارند
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی واحد یادگار امام (ره) نیز مطرح کرد: یکی از مسائل مهم و ارزشمند کشور نقش مردم در تصمیمگیریهای مهم کشور است که در این صورت نهاد حاکمیتی با پشتوانه مردم میتواند در صحنههای داخلی و بینالمللی قوی حضور داشته و عمل کند.
سیدموسی هاشمیتنکابنی اضافه کرد: وظیفه ما دانشگاهیان است تا با حضور در صحنه و استفاده از تریبونها، هیئتهای دانشجویی به شکل جدیتر برای این انتخابات قدم برداریم.
به گزارش آنا، در پایان مراسم حاضران در سالن سؤالات خود را مطرح کردند و قاسم جعفری معاون نظارت و هماهنگی معاونت مجلسی ریاست جمهوری به سؤالات آنان پاسخ داد.
انتهای پیام/