دانشبنیانها به اقتصاد تجهیزات آتش نشانی ورود میکنند؟
جلال ملکی سخنگوی سازمان آتش نشانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درپاسخ به این سوال که شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد دانشبنیان به خودکفایی در تولید تجهیزات آتش نشانی ورود میکنند؟ گفت: ما همواره تلاشمان این بوده است که از ظرفیتهای داخلی استفاده کنیم. در خیلی موارد هم با این شرکتها جلساتی برگزار کرده ایم.
وی ادامه داد: در هر مورد از تجهیزات و ماشین آلات که نمونه با کیفیت داخلی موجود باشد ترجیح ما بر استفاده از نمونه داخلی است؛ چرا که قیمت تجهیزات و ماشین آلات خارجی بسیار بالاست و همچنین به دلیل تحریمها به سختی وارد کشور میشود. همچنین تعمیر و نگهداری از نمونههای داخلی بسیار آسانتر و کم هزینهتر است.
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: در هر مورد از تجهیزات و ماشین آلات که نمونه با کیفیت داخلی موجود باشد ترجیح ما بر استفاده از نمونه داخلی است؛ چرا که قیمت تجهیزات و ماشین آلات خارجی بسیار بالاست و همچنین به دلیل تحریمها به سختی وارد کشور میشود. همچنین تعمیر و نگهداری از نمونههای داخلی بسیار آسانتر و کم هزینهتر است.
سازمان آتش نشانی از شرکتهای دانش بنیان چه در خواستی دارد؟
وی ادامه داد: باید توجه داشته باشیم که چگونگی خدمات آتش نشانی با جان و مال مردم در رابطه است. اینجاست که از شرکتهای دانش بنیان در خواست داریم که کیفیتهای تجهیزات مرتبط با این سازمان را بالا ببرند و سهم اقتصادی بیشتری در تامین نیاز به واسطه محصولات فناوری شده داشته باشند تا آتش نشانی نیز بتواند با خیال راحت از این امکانات استفاده و نیاز هایش را تامین کند.از این رو نمی توان استفاده از تجهیزات بی کیفیت که در خلال عملیات تیمهای آتش نشان را دچار مشکل کند با بهانه داخلی بودن توجیه کرد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی تاکید کرد: به عنوان مثال ما در تامین فوم و کف از توان شرکتهای داخلی استفاده میکنیم، اما در بحث خودروهای سنگین برای حریقهای گسترده و یا نردبانهای بلند و پهبادها مجبور به تامین ملزومات از خارج هستیم.
ملکی ادامه داد: به عنوان مثال در مورد پهبادها با شرکتهای داخلی به مرحله عملیات نیز رسیده ایم، اما این موارد توان تامین نیازهای آتش نشانی را نداشتند. به همین جهت با ارائه درخواستها وانتظارات به این شرکتها منتظر رفع نواقص این پهبادها هستیم.
از ظرفیت دانش بنیانها استفاده شود
سخنگوی سازمان آتش نشانی گفت: اوایل ما از ماشینهای مستعمل شهرداری استفاده میکردیم، اما امروز آتش نشانی از خودروهای به روز دنیا استفاده میکند. در بحث خودروهای نیمه سنگین از منابع داخلی استفاده می کنیم، اما خودروهای تخصصی ما همچنان از خارج وارد می شود.
وی اظهار کرد: البته تیمهای تخصصی فنی ما در حال رایزنی و همکاری با شرکتهای دانش بنیان هستند و امیدوارم تا حد ممکن بتوانیم از ظرفیت دانش بنیانها استفاده کنیم.
ایمن سازی بازار تهران و هزار و یک داستان
ملکی در خصوص ایمن سازی بازار تهران گفت: ما دراین مورد هیچ اهرم فشاری نداریم. ما ضابط قضایی نیستیم و امکان اعمال هیچ فشاری از سوی سازمان آتش نشانی نیست.
وی ادامه داد: بازار تهران روز به روز در حال گستردهتر شدن است و دیگر بازار ۵۰ سال پیش نیست، اما همچنان محدوده بازار و محلات اطراف آن از خطرناکترین مناطق هستند.
ملکی تصریح کرد: به همان اندازه که بازار گسترش پیدا کرده است، ایمنی آن پایینتر آمده است. از این رو کارگروهی به نام ایمنی بازار از ارگانهای مختلف تشکیل شده و این کارگروه مشغول فعالیت است. اما این کارگروه نیست تا جایی توان فعالیت دارد.
سخنگوی سازمان آتش نشانی در ادامه گفت: برخی از کسبه توقع دارند که تمام کارها توسط دستگاهها انجام شود؛ اما خب این محل کسب خود آنها است و کسبه نیز باید برای افزایش محل کسب خود تلاش کنند.
ملکی تصریح کرد: دستگاهها در حال تلاش هستند، اما یک طرف این معامله خود کسبه هستند که با کارهای خیلی ساده میتوانند ایمنی محل کسب خود را افزایش دهند.
انتهای پیام/