دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 اسفند 1402 - 13:19
معاون وزیر راه در گفت‌وگو با آنا مطرح کرد؛

تشکیل ۴ تیم دانش‌بنیانی برای تولید مسکن در کشور/ کنسرسیوم‌ها به ۱۰ مورد افزایش می‌یابد

تشکیل ۴ تیم دانش‌بنیانی برای تولید مسکن در کشور  کنسرسیوم‌ها به ۱۰ مورد افزایش می‌یابد
معاون وزیر راه و شهرسازی اظهار کرد: تاکنون ۴ تیم دانش‌بنیانی برای تولید مسکن در کشور سازماندهی شده و به استان‌های مختلف معرفی شده‌اند و برنامه داریم تا تعداد این کنسرسیوم‌ها را به ۱۰ مورد افزایش دهیم.
کد خبر : 897878

محمدمهدی حیدری، معاون وزیر راه و شهرسازی و سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه رسانه‌های ایران با حضور در غرفه آنا درباره مشارکت دانش‌بنیانی‌ها در بهسازی و تقویت صنعت ساخت مسکن به خبرنگار اقتصادی آنا گفت: پروژه نهضت ملی مسکن از لحاظ حجم ساخت‌وساز با ۴ میلیون واحد مسکونی در دنیا بی‌نظیر است. در چنین ساخت‌وساز‌هایی قطعاً ما با روش سنتی نمی‌توانیم پیشرفت مورد انتظار را به دست آوریم؛ از همین رو ورود به بحث فناوری‌های نوین در قالب شرکت‌های دانش‌بنیان برای صنعتی سازی ساخت و تولید ناگزیر است.

حیدری گفت: با مشارکت ستاد دانش‌بنیان مسکن و عمران کاری علمی را آغاز کرده ایم که در قالب ساماندهی شرکت‌های دانش‌بنیان صنعت ساختمان که محصولاتشان مورد تأیید هیئت علمی نیز قرارگرفته است، پیگیری می‌شود. یعنی شرکت مورد نظر هم دانش‌بنیانی باشد و هم محصولی که تولید کرده است، در مرکز تحقیقات توانسته باشد تأیید بررسی‌های فنی را دریافت کرده باشد.

وی ادامه داد: این شرکت‌ها را در قالب کنسرسیوم و تیم‌هایی که در کنار هم قرار می‌گیرند و توانایی ارائه تمام اجزای ساختمان را دارند، سازمان‌دهی می‌کنیم. به عنوان مثال ممکن است، شرکتی سقف و شرکتی دیگر در و پنجره و یا سیستم هوشمندسازی را تولید کند.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: تاکنون چهار تیم به این شیوه سازماندهی شده و به استان‌های مختلف معرفی شده اند. این تیم‌ها اکنون در استان‌های سمنان، گلستان، البرز معرفی شده اند و قرار است این کنسرسیوم‌ها در برخی پروژه‌ها مشارکت کنند.

وی تأکید کرد: دلیل اینکه می‌گوییم در برخی پروژه‌ها این مسئله است که این شرکت‌ها توان تولید و ظرفیت پشتیبانی از تمام پروژه‌های ساخت مسکن را ندارند. همچنین وزارت راه و شهرسازی نیز قصد ندارد تمام پروژه‌ها را از طریق دانش‌بنیان‌ها اجرا کند؛ بلکه قرار است که برخی از پروژه‌ها به عنوان الگو از طریق دانش‌بنیان‌ها اجرا شود.

حیدری گفت: در رأس این شرکت‌ها یک پیمانکار درجه از سازمان برنامه را قرار دادیم تا این پیمانکار بتواند از ظرفیت این کنسرسیوم برای ساخت یک پروژه ساختمانی با محصولات دانش‌بنیان و پیشرفته استفاده کند. این موضوعی است که در بحث ساماندهی شرکت‌های دانش‌بنیان در بخش مسکن به خصوص در مورد پروژه نهضت ملی مسکن انجام داده‌ایم.

وی ادامه داد: همانطور که ذکر شد تاکنون چهار تیم از شرکت‌های دانش‌بنیانی تشکیل شده است، اما برنامه داریم تا تعداد این کنسرسیوم‌ها را به ۱۰ مورد افزایش دهیم. در آینده تلاش مضاعفی برای اتصال این تیم‌ها به پروژه‌های نهضت ملی مسکن در استان‌های مختلف صورت خواهد گرفت.

تشکیل ۴ تیم دانش بنیانی برای تولید مسکن در کشور

اقدامات مؤثر مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در طرح‌های ساخت مسکن

حیدری گفت: پروژه‌های نهضت ملی مسکن شامل طرح‌های مختلفی از جمله خودمالکی و حمایت از جوانی جمعیت و ... است. در مرحله اول تأیید و تخصیص زمین برای ساخت و پس از آن کیفیت ساختمانی که روی آن زمین احداث می‌شود، بر عهده مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی است.

وی ادامه داد: در رابطه با مخاطرات زمین و ساخت مشخصا به بحث فرونشست اشاره می‌کنم که در تمام زمین‌هایی که برای ساخت نهضت ملی مسکن تخصیص می‌یابد، مسائل مربوط به فرونشست را بررسی می‌کنیم؛ اگر زمین مشکلاتی هم داشته باشد با اقدامات مهندسی، دغدغه‌های آن را برطرف کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی بیان کرد: با توجه به اینکه مسئول تهیه نقشه‌های پهنه فرونشست سازمان نقشه‌برداری است، ما بر اساس تعیین موقعیت بر روی نقشه الزامات ساخت روی آن زمین را طراحی می‌کنیم. در ادامه نیز بحث صنعتی‌سازی و استفاده از فناوری نوین را داریم که در این مبحث برخی از شرکت‌ها دانش‌بنیانی نیستند؛ اما صاحب فناوری‌هایی هستند که از نظر ما نوآوری‌هایی دارد که در قوانین ما از آن صحبتی نشده است.

وی ادامه داد: به عنوان مثال در مورد پرینت سه‌بعدی در مقررات ملی ما هیچ صحبتی نشده است؛ اما این تکنولوژی در حال حاضر جدیدترین فناوری ساخت است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این جنس سیستم‌های ساختمانی زمانی که به ما مراجعه می‌کنند در درجه نخست از نظر سازه‌ای مورد بررسی قرار می‌گیرد.

حیدری تأکید کرد: اگر سیستمی نتواند در بررسی‌های سازه‌ای نمره قبولی کسب کند، به‌کل از کار کنار گذاشته می‌شود. همچنین پس از آن این سیستم‌ها از نظر مصرف انرژی مورد بررسی قرار می‌گیرد و باید بهره‌وری خوبی در انرژی داشته باشد.

مخالف جدی با مسکن ۲۵ متری

معاون وزیر راه و شهرسازی تأکید کرد: مسکن ۲۵ متری نه در سیاست‌های ما جایی دارد و نه در دولت  و در شأن مردم ما نیست که در چنین خانه‌ای سکونت داشته باشند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب