«جنگ غزه» در دستور کار نشست گروه ۲۰ قرار گرفت
به گزارش گروه جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از حریت، برزیل از امروز چهارشنبه به مدت دو روز میزبان نشست وزرای خارجه گروه ۲۰ (بیست اقتصاد برتر جهان) است- نشستی که از جنگ اوکراین گرفته تا غزه، چشمانداز چندان روشنی برای رسیدن به یک دستورکار مشخص برای حل بحرانهای بینالمللی ندارد.
نکته قابل تأمل نخستین نشست سطح بالای گروه ۲۰ در سال میلادی جاری، حضور همزمان «آنتونی بلینکن» و «سرگئی لاوروف» وزاری خارجه آمریکا و روسیه تلقی میشود. اما ظاهراً «وانگ ئی» وزیر خارجه چین از نشست غایب است.
بلینکن و لاوروف آخرین بار در مارس ۲۰۲۳ با یکدیگر دیدار کرده بودند.
این نشست درحالی برگزار میشود که دستورالعمل آن مبنی بر «تأثیرگذاری بر تحولات جهانی» تحتالشعاع درگیری لفظی برازیلیا- تلآویو قرار گرفته است.
این هفته، «لوئیز ایناسیو لولا داسیلوا» رئیسجمهور برزیل، اتفاقات غزه را با جنایات هیتلر علیه یهودیان مقایسه کرد و گفت: آنچه در غزه رخ میدهد جنگ نیست، نسلکُشی است.
این اظهارنظر به احضار سفیر برزیل به وزارت خارجه رژیم صهیونیستی منجر شد و در نهایت برازیلیا تصمیم گرفت با پافشاری بر مواضع داسیلوا علیه اسرائیل، سفیر خود را از فلسطین اشغالی خارج کند.
در باب مدیریت تنشهای خاورمیانه، نکته قابل تأمل آن است که بلینکن ساعاتی پس از آنکه آمریکا سومین قطعنامه درخواست آتشبس در غزه را وتو کرد، راهی نشست گروه ۲۰ شد. واشینگتن مدعی است، قطعنامه پیشنهادی الجزایر که دیروز در شورای امنیت به رأی گذاشته شد، تلاشها برای به ثمر رساندن مذاکرات آزادی اسرا را تضعیف میکرده است.
همزمان، با توجه به موضع دوگانه اعضای گروه ۲۰ در قبال اوکراین، گمان نمیرود که آنها در قبال چشمانداز حل بحران اوکراین هم به نتیجهای برسند.
حسن ختام نشست قبلی گروه ۲۰ که در سپتامبر ۲۰۲۳ به میزبانی دهلینو برگزار شد، بیانیهای بود که بدون نام بردن از روسیه، توسل بهزور در جنگ اوکراین را محکوم کرد.
انتهای پیام/