دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
01 اسفند 1402 - 16:40
استاندار آذربایجان غربی:

احیای دریاچه ارومیه نیازمند آموزش جامعه و تغییر الگوی کشت است

احیای دریاچه ارومیه نیازمند آموزش جامعه و تغییر الگوی کشت است
محمدصادق معتمدیان گفت:‌ در حوزه اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری احیای دریاچه ارومیه، نیازمند اقناع‌سازی و آموزش جامعه و همراهی مردم برای تغییر الگوی کشت هستیم.
کد خبر : 897745

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدصادق معتمدیان، استاندار آذربایجان غربی در مراسم گرامیداشت روز جوان در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه اظهار کرد: ارتقای رتبه تحولی این واحد دانشگاهی در زمینه‌های آموزشی، تحقیقاتی، فرهنگی و پژوهشی مرهون تلاش‌ها همه دست‌اندرکاران و به‌ویژه استادان و کارکنان واحد ارومیه است.

وی با اشاره به موقعیت بی‌بدیل آذربایجان غربی درباره جذب دانشجویان خارجی به دلیل همجواری با سه کشور همسایه عنوان کرد: در دانشگاه آزاد اسلامی استان زمینه خوبی برای جذب دانشجویان خارجی وجود دارد و با توجه به اینکه جذب دانشجویان خارجی روند بین‌المللی شدن دانشگاه‌ها را سرعت می‌بخشد، ضروری است مراکز آموزش عالی برای رشد جایگاه خود این موضوع را جزء اولویت‌های اصلی قرار دهند.

استاندار آذربایجان غربی با اشاره بر اینکه مسائل صنفی دانشجویان از قبیل ایاب و ذهاب، سلف و خوابگاه‌ها باید بیش از هر چیزی مورد توجه مسئولان دانشگاه قرار گیرد، اضافه کرد: حمایت‌های لازم در این باره برای بهبود و رفاه حال دانشجویان از سوی استانداری صورت می‌گیرد. یکی از معضلات آموزش عالی کشور بخش کیفی بوده، بیشترین نرخ بیکاری در سطوح مختلف مربوط به فارغ‌التحصیلان دانشگاهی می‌شود و توجه به این نکته که چه میزان از فارغ‌التحصیلان دانشگاهی وارد بازار کار می‌شوند امری ضروری است.

معتمدیان مطرح کرد: برگزاری رویداد صدرا در دانشگاه آزاد اسلامی اتفاق مبارکی بوده که به اشتغال دانشجویان و فارغ‌التحصیلان می‌انجامد و ضروری است با برنامه‌ریزی‌های لازم چنین رویداد‌هایی را گسترش دهیم. نرخ بیکاری در استان از ۱۲.۴ در پاییز ۱۴۰۰ و ابتدای استقرار دولت، به ۷.۷ درصد در پاییز ۱۴۰۲ رسیده و از این نظر آذربایجان غربی با ۷.۴  بالاترین نرخ کاهش بیکاری بین استان‌های کشور را دارد.

وی مهارت‌آموزی، طرح تحول و آمایش دانشگاه‌ها را یکی از اقدامات بسیار مؤثر در کشور ارزیابی کرد و توضیح داد: طرح آمایش دانشگاه‌ها را شورای عالی انقلاب فرهنگی هم به وزارت علوم هم به دانشگاه آزاد اسلامی ابلاغ کرده و این فرصت مناسبی است که بتوانیم بر اساس مزیت‌ها و ظرفیت‌های هر منطقه تصمیم‌گیری کنیم، امیدواریم با همفکری و هم‌اندیشی، شرایط ارتقای دانشگاه‌ها را فراهم کرده و به خروجی منجر به ایجاد اشتغال دست پیدا کنیم.

استاندار آذربایجان غربی با بیان اینکه امروز یکی از دغدغه‌ها و سیاست‌های کلان کشور این است که ارتقا کیفی در آموزش داشته باشیم، تأکید کرد: باید در زمینه آسیب‌ها متمرکز شویم و بهترین کسانی که می‌توانند یاریگردر شناسایی آسیب‌ها و ضعف‌ها باشند خود دانشجویان هستند.

معتمدیان خواستار توجه بیشتر به شرکت‌های دانش‌بنیان و مراکز رشد شد و عنوان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی استان آذربایجان غربی در این زمینه نیز ورود خوبی داشته و آماده حمایت در قالب‌های مختلف هستیم تا بتوانیم از ظرفیت‌ استادان و دانشجویان بهره ببریم. در زمینه‌های مختلف هر جا که به جوانان اعتماد کرده‌ایم نتیجه موفقیت‌آمیزی نیز به دست آورده‌ایم؛ انقلاب اسلامی با جوانان شکل گرفت در مقابله با تهدیداتی که از ناحیهٔ تجزیه‌طلبان و دشمنان صورت می‌گرفت و فتنه‌هایی که از شرق و غرب وارد می‌شد به‌وسیله جوانان خنثی می‌شد.

وی بیان کرد: یکی از مشکلاتی که در زمینه‌های مختلف متوجه کشور است عدم استفاده مناسب از ظرفیت جوانان و نیرو‌های توانمند ماهر بوده و یکی از کلیدواژه‌های توسعه و آبادانی امروز کشور همین جوانان هستند. ۲۵ درصد از کل پایانه‌های بین‌المللی کشور در استان آذربایجان غربی قرار دارد، حدود ۹ مجموعه ادارات کل گمرک گمرکات در استان فعال بوده و این مهم به ظرفیت بی‌نظیر ترانزیت استان تأکید دارد.:تجارت و مرز‌ها یکی از مهم‌ترین پیشران‌های اقتصادی آذربایجان غربی محسوب می‌شود از این‌رو برای هر شهرستان مأموریت‌های ویژه‌ای در نظر گرفته‌ایم.

استاندار آذربایجان غربی با تأکید بر اینکه دیپلماسی منطقه‌ای یکی از سیاست‌های دولت سیزدهم است، اضافه کرد: فعالیت‌های چشمگیری در زمینه فعال شدن و ساماندهی مرز‌های استان صورت گرفته؛ چراکه نقش آذربایجان غربی نقش استانی و شهرستانی نبوده و ملی و بین‌المللی است و در راستای ارتقای جایگاه استان از هیچ تلاشی فروگذار نمی‌کنیم. هر شهرستان این استان مزیت‌های مختلفی دارد و با استفاده از این مزیت‌ها به دنبال توسعه متوازن هستیم. دولت از طریق برنامه‌های راهبردی و برنامه‌های بلندمدت در استان به دنبال گشایش در حوزه اقتصاد بین‌الملل است.

معتمدیان گفت:‌ معدن پیشران توسعه آذربایجان غربی بوده و برای توسعه حوزه معادن استان، سه گام مطالعه، سرمایه‌گذاری و استخراج و فرآوری محصولات را تعریف کرده‌ایم. برنامه‌ریزی لازم برای جلوگیری از خام فروشی محصولات معدنی، رونق اشتغال‌زایی و افزایش ارزش‌افزوده در این حوزه در استان انجام شده است.  آذربایجان غربی از قطب‌های تولید اورانیوم در کشور بوده و سرمایه‌گذاری در این حوزه و تولید محصولات معدنی دیگری، مانند کربنات سدیم، شیشه و بلور در دستور کار حوزه معدن استان قرار دارد.

استاندار آذربایجان غربی وضعیت کنونی دریاچه ارومیه را نیز نتیجه یک فرایند بلندمدت دانسته و مطرح کرد: دولت سیزدهم با رویکرد تمرکززدایی، مدیریت احیای دریاچه ارومیه را به این استان سپرده و تصمیم‌گیری‌ها درباره این دریاچه در منطقه اتخاذ می‌شود. بخش قابل توجهی از وعده‌ها درباره اجرای پروژه‌های سخت‌افزاری احیای دریاچه ارومیه را عملی کرده‌ایم و در حوزه اجرای پروژه‌های نرم‌افزاری احیای این دریاچه، نیازمند اقناع‌سازی و آموزش جامعه و همراهی مردم برای تغییر الگوی کشت هستیم.

به گزارش آنا پیش از سخنرانی استاندار آذربایجان غربی، دانشجویان و نماینده‌های تشکل‌های دانشجویی با قرار گرفتن در پشت تریبون سؤالات و دغدغه‌های خود درباره استان را مطرح کردند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب