آزمایش غربالگری «نَت» فناوری جدید سازمان انتقال خون
عبادالله سالکمقدم با حضور در غرفه خبرگزاری علم و فناوری آنا در بیست و چهارمین نمایشگاه رسانههای ایران در گفتگو با خبرنگار گروه سلامت این خبرگزاری اظهار کرد: سازمان انتقال خون همیشه از بهترین فناوریها استفاده میکند، چند فناوری جدید و ارزشمند هم در حال اضافه شدن به سازمان انتقال خون هستند.
وی افزود: یکی از فناوریهای جدید سازمان انتقال خون، انجام آزمایش غربالگری نَت (NAT) است که این آزمایش مولکولی برای تشخیص بیماریهای ویروسی مثل هپاتیت B، هپاتیت c و ایدز است. تشخیص زودهنگام بیماریهای ویروسی و آلودگیها در خون باعث بالارفتن امنیت خون و کوتاه شدن مدت زمان ورود ویروس تا تشخیص آزمایشگاهی میشود.
سالک مقدم گفت: اکنون آزمایش نَت تنها در تهران در حال انجام است و تا دو ماه دیگر کل کشور تحت پوشش قرار میگیرد.
معاون فناوری سازمان انتقال خون ایران عنوان کرد: غربالگری آنتیبادی در خونهای اهدایی توسط کشورهای پیشرفته دنیا در حال انجام است که خوشبختانه دستگاههای مرتبط با این فناوری در تمام استانهای کشور نصب شده است و تا چند روز آینده این غربالگری عملیاتی میشود.
از ذخایر خونی بالایی برخوردار هستیم
معاون فناوری سازمان انتقال خون ایران با بیان اینکه اهدای خون در ایران صددرصد داوطلبانه است، گفت: مردم همیشه آگاه بوده اند که باید اهدای خون را به موقع انجام دهند تا سازمان انتقال خون توانایی خونرسانی بهموقع را به بیماران نیازمند داشته باشد. اکنون ذخایر سازمان انتقال خون ایران به آمار بین ۸ تا ۱۰ روز میرسد و این مقدار آمار بسیار خوبی برای این سازمان در سطح جهانی است که با توجه به این شرایط آماری میتوان گفت ذخیره خون ایران توانایی جوابگویی به بیماران را در شریط حساس و حتی حوادث دارد.
وی با بیان اینکه شرایط حساس و حوادث هیچگاه قابل پیشبینی و برنامه ریزی نیست گفت: مردم عزیز باید در مواقع حساس به طور مداوم با سازمان انتقال خون ارتباط داشته باشند و از اهدای خون غافل نمانند تا سازمان انتقال خون کمبودی برای کمک به بیماران نداشته باشد.
سالک مقدم با اشاره به اینکه سازمان انتقال خون همیشه از اهداکنندگان استقبال میکند، عنوان کرد: با بالارفتن ذخایر خون اطمینان خاطر در این سازمان بیشتر میشود.
معاون فناوری سازمان انتقال خون با توجه به نزدیک شدن به ایام تعطیلات نوروزی و ایام روزه داری در ماه مبارک رمضان گفت: در این ایام افت شدید اهدایخون در کشور ایجاد میشود و اهداکنندگان باید مسئله نیاز همیشگی بیماران را در نظر داشته باشند و با توجه به مدت زمان نگهداری خون به بیماران نیازمند خون همیشه توجه داشته باشند.
وی افزود: هرکدام از فراوردههای خونی را به مدت خاصی میتوان ذخیره کرد و هرکدام عمر خاصی دارند، به عنوان مثال پلاسما ۳ سال، گلبولهای قرمز ۳۵ تا ۴۲ روز و پلاکت سه روز عمر میکند.
حدود ۳۰۰ هزار لیتر ذخیره پلاسما در سال ۱۴۰۲
سالک مقدم درباره مقدار ذخیره پلاسما در سازمان انتقال خون گفت: به دلیل اهدای خون بالا در ایران و استفاده از روش تامین پلاسما از خون کامل، در سال ۱۴۰۲ ما چیزی حدود ۳۰۰ هزار لیتر ذخیره پلاسما داریم، پلاسما در دنیا فراورده خونی استراتژیک و ارزشمندی است و خوشبختانه مقدار بالا و ارزشمند این ذخیره در ایران فقط به دلیل میزان اهدای خوب در کشور است.
سالک مقدم گفت: پلاسما نه تنها در درمان بیماران ارزشمند است؛ بلکه در تولید نزدیک به ۲۰ داروی بسیار ارزشمند و حیاتی توسط شرکتهای داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد.
انتهای پیام/