آفت تشکلهای تکنفره در دانشگاهها؛ تشکلها دنبال جانشینپروری باشند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، آیین افتتاحیه دوره سیاسی بصیرتی ویژه دبیران و مسئولان واحد سیاسی اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی به میزبانی سالن اجتماعات شهید گودرزی واحد دزفول برگزار شد.
در این آیین بهروز دوستی مدیرکل تشکلهای سیاسی اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، محمدامین حمزوی نماینده رئیس دانشگاه آزاد اسلامی در هیئت نظارت بر تشکلهای دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان، علی افروس رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان خوزستان و دانشجویان این اتحادیه حضور داشتند.
مدیرکل تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی در این آیین گفت: سیاست دانشگاه آزاد اسلامی این است که دانشجویان در برنامهها مجری و دانشگاه متولی باشد؛ بنابراین ما در دانشگاه به دانشجویان کار اجرایی و مدیریتی یاد میدهیم و زمان دانشجویی یک تمرین مدیریت است.
دوستی در ادامه به سخنان دکتر طهرانچی مبنی بر اینکه یکمیلیون و چهارصد هزار دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی مشغول به تحصیل هستند و باید از این ظرفیت عظیم، هوادار انقلاب و به نوعی مدیران آینده تربیت کنیم، اشاره کرد و ادامه داد: برنامه ما این است که از این ظرفیت عظیم دانشجویی در دانشگاه آزاد برای کمک و خدمت به انقلاب اسلامی استفاده کنیم.
مدیران باید قدر ظرفیت بزرگ دانشجویی را بدانند
وی متذکر شد: بعضی از مدیران قدر ظرفیت بزرگ دانشجویی را میدانند و از اینها بهعنوان پشتوانه و بازوی مدیریتی استفاده میکنند و بعضیها هم از این موضوع غافل هستند؛ بنابراین مدیرانی موفق بوده و هستند که تشکیلاتی کار کرده و با همفزایی با زیرمجموعه خود و استفاده حداکثری از ظرفیتهای آنان بهره بردهاند.
مدیرکل تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی تبیین کرد: برنامه دانشگاه آزاد اسلامی حمایت و تسهیل بهخصوص از اتحادیههاست و در حال حاضر چند اتحادیه فعال داریم و ذیل اتحادیهها، تشکلها فعالیت میکنند.
دوستی توضیح داد: یک تشکل بومی ۱۰۰ درصدی به نام اتحادیه مجمع اسلامی دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی وجود دارد که محمدمهدی نوینیفرد دبیرکل این اتحادیه است و مابقی که ذیل این اتحادیه نیستند ذیل این اتحادیه فعالیت خواهند کرد تا در پیشبرد فعالیتهایشان تسهیل شود.
وی عنوان کرد: انتظار دانشگاه آزاد از اتحادیههای دانشجویی آن است که ابتدا تعامل سازنده با مجموعه مدیریت دانشگاه داشته باشند؛ چراکه اتحادیهها بازوان و چشم بیدار دانشگاه هستند و در این زمینه باید کمک کنند.
مدیرکل تشکلهای سیاسی اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی، یکی دیگر از فعالیتهای اتحادیههای دانشجویی را مطالبهگری برای برگزاری مرتب جلسات هیئت نظارت در استانها و واحدهای بالای ۵ هزار دانشجو عنوان کرد که واحد دزفول هم جزء این واحدهاست که هیئت نظارت مستقل دارد.
دوستی افزود: هیئت نظارت در پیشبرد اهداف تشکلها و دانشگاه نقش اساسی دارد و اشتباهی که وجود دارد اینکه هیئت نظارت عنوان میکند برنامهای برای بررسی و نظارت درخواست داده نمیشود.
تأثیرگذاری مستقیم دوره «صراط» روی دانشجویان
وی یادآور شد: هیئت نظارت نباید منتظر برنامه باشد؛ به تعبیر دکتر طهرانچی هیئت نظارت اتاق فکر دانشگاه است؛ یعنی باید طراحی و برنامهریزی کند و دبیران باید مطالبهگری کنند و براساس دستورالعمل آییننامه تسهیل هر دو هفته یک بار جلسه هیئت نظارت برگزار شود.
مدیرکل تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی گفت: شورای مرکزی تشکل باید هرماه یکبار حداقل در حضور معاون فرهنگی دانشجویی یا نماینده رئیس تشکیل جلسه دهند؛ چراکه این جلسات به پیشبرد اهداف کمک میکنند؛ یعنی اگر جلسات شورای مرکزی مرتب برگزار نشود در اصل تشکل ما یک تشکل یک نفره است و تشکل نیست.
دوستی افزود: بسیاری از تشکلها شامل این آفت شدهاند و یک نفره مدیریت میشوند و حتی دنبال جانشین پروری هم نیستند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در دورهها ازجمله دوره صراط که از امروز آغاز میشود، حقیقتاً به فکر اثرگذاری مستقیم این دورهها و دنبال تعمیق معرفتی هستیم که قبل و بعد از این دوره اعضا و دفاتر ما از نظر معرفتی و بینشی ارتقا مییابند.
مدیرکل تشکلهای اسلامی دانشگاه آزاد اسلامی بیان کرد: درست است در کنار هم بودن یک نوع تمرین مدیریتی است و اهمیت دارد، اما باید ببینیم تا چه اندازه به دیدگاه ما تعمیق و چقدر در نگرش ما تأثیر و ما را در کار جدیتر میکند، این دورهها باید اهداف بلند خود را داشته باشند و ابهامات و شائبههای ذهنی را بهخصوص در زمینه انتخابات که اکنون نیازمند روشنگری هستیم برطرف کند.
دوستی افزود: شهدای زیادی تقدیم انقلاب اسلامی شده و یکی از دلایل این بوده که بتوانیم رأی دهیم؛ یعنی اینکه حق انتخاب داشته باشیم و سرنوشتمان را رقم بزنیم.
وی به انتخابات پیش رو که مقام معظم رهبری با دغدغه و وسواس به این موضوع پرداختهاند اشاره و تشریح کرد: وظیفه داریم موضوع و اهمیت انتخابات را ابتدا برای خود تقویت کنیم تا از نظر معرفتی روی دیگران هم تأثیر بگذاریم؛ بنابراین اهمیت انتخابات باید ابتدا در درون تشکلها تقویت و بعد به سایر اعضا و مجموعه دانشگاه سرایت کند.
انتهای پیام/