آغاز چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن از فردا/ ۱۱۰ کشور درخواست حضور ارائه کردند
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآنکریم جمهوری اسلامی ایران و هشتمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم دانش آموزان پیش از ظهر امروز در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این نشست حمید مجیدیمهر رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه با اشاره به این که این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن کریم از ساعت ۱۵/۳۰ فردا ۲۶بهمن افتتاح خواهد شد، عنوان کرد: دوره چهلم هم مانند ادوار اخیر در دو گروه خواهران و برادران و برادران بالای ۱۸سال در رشتههای قرائت تحقیق، ترتیل و حفظ کامل قرآن و رشتههای حفظ و ترتیل برای خواهران برگزار میشود. این مسابقات تا دوم اسفندماه ادامه خواهد یافت و در نهایت در سومین روز از اسفندماه نیز توفیق شرفیابی و زیارت چهره نورانی مقام معظم رهبری نصیب شرکت کنندگان و برگزار کنندگان خواهد شد.
مجیدیمهر گفت: ایران سرزمین مسابقات قرآن کریم است و در سال حدود ۱۱۰مسابقه قرآنی از سطح مسجد و مدرسه تا مسابقات بین المللی برگزار میکنیم، در حالی که کشورهای شاخصی همچون مالزی یا عربستان تعداد انگشت شماری مسابقه قرآن دارند.
رئیس ستاد برگزاری چهلمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن ایران گفت: در بسیاری از جوامع به این نتیجه رسیدهاند که عامل موفقیت مسلمانان در سدههای گذشته عمل به قرآن و روشنگریهای ائمه معصومین بوده است، لذا تمسک به این کتاب باعث حرکت در مسیر رسیدن به تعالی خواهد بود و بارها در این کتاب مورد اشاره قرار گرفته است.
وی ادامه داد: آیه شریفه «لَقَدْ كَرَّمْنَا بَنِی آدَمَ» محقق نمیشود، مگر تحت تعالیم این کتاب آسمانی و برای بسترسازی و مؤانست با این کتاب کارهای متعددی از تلاوت، حفظ و تفسیر و استماع میتوان انجام داد تا به مسیر عمل به قرآن رسید.
رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: در ایران مسابقه یک موضوع فرعی نسبت به ایجاد معنویت و فضای موانست با قرآن است. با وجود اینکه مسابقه اصولی دارد و حتماً رعایت میشود، اما در موضوع مسابقات قرآن، اصل، قرآن خواندن است و لذا رقابت یک کار حاشیهای است. در نتیجه هدف اصلی برگزاری مسابقات قرآن ترویج فرهنگ غنی تلاوت است، تا مردم از طریق مسابقات، تلاوت زیبا را بشنوند و به تعمیق در آن بپردازند، بنابراین مسابقات بسترساز انس عموم مردم با قرآن کریم است.
وی بیان کرد: وقتی بحث بینالمللی بودن مطرح میشود، مؤلفه جدیدی به میان میآید و آن هم ارتباط بین ملتهای مختلف است. علاقهمندان به قرآن کریم از قلب اروپا متقاضی حضور در این رویداد شدهاند، همان اروپایی که عدهای نابخرد و معاند با اسلام، اهانتهای کوری به ساحت قرآن داشتند در حالی که نور قرآن بر اساس آنچه در آیات شریفه آمده است، به هیچ وجه با دهانهای آنها خاموش نخواهد شد. با وجود اینکه این معاندان حضور دارند و سعی در مقابله با قرآن دارند، اما در واقعیت و در میدان چیز دیگر ی دیده میشود، مردم و جوانان اروپایی نشان دادهاند، عاشق قرآن و اهل بیت هستند و این یعنی نور قرآن بر دل جوانان تابیده شده و در آینده نیز خواهد تابید.
وی افزود: از تیر امسال با همکاری وزارت امورخارجه، سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی و جامعه المصطفی العالمیه دعوت نامه و فراخوان شرکت در این رویداد را به اقصی نقاط جهان ارسال کردیم. سال گذشته از ۸۰ کشور متقاضی حضور در این رقابت را داشتیم و امسال با یک جهش قابل توجه از ۱۱۰ کشور متقاضی حضور در این مسابقات بودند.
در پایان این نشست از پوستر«چهلمین دوره مسابقات بین المللی قرآنکریم جمهوری اسلامی ایران» رونمایی به عمل آمد.
انتهای پیام/