دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
25 بهمن 1402 - 09:38

کارکرد مؤثر شربت «به» در مقایسه با امپرازول برای رفع رفلاکس

کارکرد مؤثر شربت «به» در مقایسه با امپرازول برای رفع رفلاکس
یک متخصص طب ایرانی با تشریح خواص میوه «به» گفت: بر اساس پژوهش‌ها شربت «به» برای کاهش علائم رفلاکس در کودکان و نوجوانان از امپرازول مؤثرتر است.
کد خبر : 896393

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ «به» میوه زرد و خوش عطری است که پاییز و زمستان مهمان میوه‌فروشی‌ها و خانه‌های ما می‌شود. درخت «به» از زمان‌های خیلی قدیم در ناحیه آسیا کشت می‌شده و به‌تدریج به تمام نقاط دنیا گسترش پیدا کرد. چوب، برگ، میوه، دانه و حتی رایحه این میوه کاربردهای درمانی و صنعتی زیادی دارد.

مریم تقوی شیرازی، متخصص طب ایرانی در مورد خواص «به» گفت: این میوه طلایی کرکدار پر از فایده است. خوردن و بوئیدنش شادی‌آور بوده و غم و اندوه را کم می‌کند و قلب، مغز، ریه و رحم را قوت می‌بخشد.

وی با بیان اینکه اثرات میوه «به» بر گوارش نظیر ندارد و اگر معده و کبد ضعیف باشد، آن‌ها را قوی می‌کند، افزود: «به» با تقویت دهانه معده، به بهبود افرادی که از برگشت اسید معده و رفلاکس رنج می‌برند، کمک می‌کند. التهاب و درد سر معده را نیز کاهش می‌دهد.

تقوی شیرازی ادامه داد: این میوه در کنترل تهوع و استفراغ به‌ویژه در دوران بارداری و کودکی نیز فوق‌العاده است، حتی ویار حاملگی را به‌خوبی کنترل می‌کند.

این متخصص طب ایرانی گفت: «به» اگر بعد از غذا میل شود، می‌تواند حرکت روده‌ها را زیاد کرده و لینت مزاج دهد. درعین‌حال اگر «به» طعمش به ترشی بزند، دربند آوردن اسهال مؤثر است.

وی یادآور شد: خوردن «به» خام برای معده سنگین بوده و ممکن است ایجاد دل‌درد و یبوست کند؛ بنابراین مصرف آن به‌صورت پخته در خوراک و خورش، مربا، رب، چای و دم‌نوش توصیه می‌شود.

تقوی شیرازی افزود: اگر دیابت و افزایش وزن ندارید، در صبحانه از مربای «به» کم شهد و کم شیرینی استفاده کنید. همچنین خوردن تکه‌ای بخارپز شده و یا یک قاشق چای‌خوری یا مرباخوری از رب یا مربای آن بعد از غذا، مشکلات گوارشی را کنترل می‌کند.

وی ادامه داد: در مطالعه‌ای اثربخشی شربتی از میوه «به» را با امپرازول در کودکان و نوجوانان مبتلابه رفلاکس به مدت چهار هفته مقایسه کردند و نتیجه پژوهش نشان داد که شربت «به» با ارزش غذایی خوب و با عارضه جانبی کمتر می‌تواند مشابه امپرازول، علائم رفلاکس را کاهش دهد و شرایط زندگی را برای کودکان و نوجوانان بهبود ببخشد.

این متخصص طب ایرانی گفت: همچنین مطالعات نشان داده است که عصاره «به» می‌تواند رشد میکروب هلیکوباکترپیلوری را که عامل مهم سوءهاضمه و زخم‌های گوارشی است، مهار کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته