دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در نشست خبری سرود رضوی مطرح شد؛

ثبت‌نام ۳۶هزار دانش‌آموز برای حضور در جشنواره سرود رضوی

ثبت‌نام ۳۶هزار دانش‌آموز برای حضور در جشنواره سرود رضوی
در نشست خبری سرود رضوی عنوان شد: در این دوره از جشنواره ۳۶هزار دانش‌آموز ثبت‌نام کرده‌اند.
کد خبر : 896348

به گزارش خبرنگار فرهنگ و‌جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری سیزدهمین جشنواره ملی سرود رضوی امروز، بیست و‌ چهارم بهمن ماه با حضور حجت الاسلام پورثانی معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پروش ، فرهاد قائمیان، مدیر جشنواره بین المللی امام رضا، مجتبی ذبیحی، دبیر جشنواره سرود رضوی در معاونت پژوهشی وزارت آموزش و پرورش برگزار شد.

در ابتدا فرهاد قائمیان با بیام اینکه این جشنواره در سه بخش همگانی، رقابتی و میدانی برگزار خواهد شد، افزود: ارسال اثر برای بخش همگانی و رقابتی تا بیست و‌ پنجم اردیبهشت و بخش میدانی تا بیست و پنج فروردین خواهد بود و اختتامیه هم همزمان با دهه کرامت برگزار می‌شود، در همین راستا ۳۶هزار دانش‌آموز برای حضور ثبت‌نام کرده‌اند که در قالب ۴۳۰ اجرا خواهند داشت.

وی در ادامه افزود: پیش‌بینی شده اختتامیه در حرم امام رضا(ع) با حضور دوستان هنرمند و منتخب اوایل تیرماه در دهه ولایت در مشهد برگزار شود.  سعی کردیم رویکرد تربیتی برای فضای دانش آموزی با توجه به کارگاه های آموزشی و فرهنگی داشته باشیم. تلاش داریم تا تولید آثار رضوی خوبی را شاهد باشیم.

سپس حجت الاسلام پورثانی در صحبت‌هایی گفت: امروز اگر دنبال ایجاد دانش‌آموز تراز انقلابی هستیم لازمه‌اش فعالیت در همه حوزه‌ها از سوی نهادها است. سند تحول بنیادین نقش همه را برای دانش‌آموز مشخص کرده است و می‌گوید که فقط دانش آموز با کتاب و در فضای رسمی رشد نمی‌کند، بلکه در فضای هنری، غیررسمی و زیبایی شناختی رشد می‌کند. 

پورثانی توضیح داد: امروز اگر دانش آموزی با اجبار سرکلاس درس می‌نشیند، با اختیار در فضای هنری حضور می‌یابد، لذا هنر رساترین ابزار برای انتقال مفهوم به دانش آموز است ، سرود یک بستر عمیق، دقیق و تربیتی است، اما امروز مورد غفلت ما قرار گرفته است؛ حضرت آقا اشاره به این نکته دارند. مربی پرورشی تراز کسی است که از ابزارهای هنر هویت بخش برای تربیت دانش آموز استفاده کند.  سرود تجلی کار یک مربی تربیتی در مدرسه است.امروز ما در آموزش و پرورش از ظرفیت سرود بسیار می‌توانیم استفاده کنیم. الان چند سرود در مدرسه درحال تمرین است. 

وی با تاکید براینکه راهپیمایی ۲۲بهمن تجلی فعالیت گروه‌های سرود دانش آموزی بود، افزود: در همین تهران یک فراخوان ساده ۲۶۴گروه سرود را به خط کرد. امسال به جشنواره فجر هم بخش سرود اضافه شد اما سیزدهمین دوره سرود رضوی را خواهیم داشت امسال سال دوم است که وزارت آموزش و پرورش بدان ورد کرده است.

وی در ادانه افزود: امسال هفته فرهنگ و هنر در مدارس با نام مدرسه آرمانی با شعار «ماها» برگزار و از دانش آموزان فعال تقدیر شد. اما جشنواره سرود رضوی در سه بخش برگزار می‌شود، ما اصرار کردیم حتما اختتامیه در مشهد و‌ در جوار حضرت رضا(ع) برپا شود.  ما معتقدیم این جشنواره با سایر جشنوارها تفاوت در تربیت دارد که قرار است از خروجی‌ها اثر تربیتی ببریم. 

مجتبی ذبیحی دبیر بخش سرود نیز گفت: موضوع جشنواره، مدح و‌ منقبت امام رضا(ع) و‌ جلوه‌های رضوی است. آثار از سایت شمس طوس قابل ارسال با شعار معین الضعفا است. از استانهای لرستان، خوزستان، زنجان، مازندران و دو استان دیگر به صورت محلی سرود خواهیم داشت، دو‌ کار فارسی هم داریم.

وی به بخش دختران که عهده دار آن استان گلستان است اشاره کرد و افز.د: بخش ویژه امسال آرا مردمی خواهیم داشت، دختران و پسران هر کدام جداگانه داوری می‌شوند .

وی افرود: جشنواره کاملا دانش آموزی است و کانون‌های فرهنگی تربیتی هم اگر بخواهند شرکت کنند باید دانش آموزی باشند.

در بخش دوم پرسش و پاسخ پورثانی درباره بانک‌های سرود آموزش و پرورش گفت: این بانک‌ها عام هستند و ما این را در اختیار مدارس قرار می‌دهیم همچنین از ظرفیت اشعار کتب درسی هم استفاده می‌کنیم و آنها را در اختیار دانش آموزان قرار می‌دهیم. ما به ایدئولوژی خود افتخار می‌کنیم و اتفاقا هنر ابزار انتقال ایدئولوژی ماست. 

وی با بیان اینکه جشنواره سرود آموزش و پرورش هیچ دستوری ندارد، توضیح داد: کیفیت‌ها هم خوب است و‌ ما شاهد بودیم، الان عرصه برای تولید اثر اهنگسازان و شاعران باز است ما اعلام امادگی می‌کنیم گروه‌ها و هنرمندان به ما کمک کنند، اما حوزه رشد خوبی داشته است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب