دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

حمایت از پژوهش‌های علوم شناختی در درمان اختلالات مصرف مخدرها

حمایت از پژوهش‌های علوم شناختی در درمان اختلالات مصرف مخدرها
مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: این ستاد از پژوهش‌های مرتبط با کاربرد علوم شناختی در حوزه درمان اختلالات مصرف مواد مخدر و پیشگیری که جزو دانش‌های مهم دنیا می‌باشد، حمایت می‌کند.
کد خبر : 896241

به گزارش گروه پژوهش و دانش خبرگزاری علم و فناوری آنا، به نقل از روابط عمومی ستاد مبارزه با موادمخدر؛ مرکز نوآوری و کارآفرینی ستاد، به‌منظور هم‌افزایی و آشنایی با علوم و فناوری‌های شناختی، بازدیدی را از آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز فراهم کرد و مدیرکل دفتر تحقیقات و آموزش ستاد به همراه مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی از این آزمایشگاه بازدید کردند و با روند فعالیت آن آشنا شدند.

دکتر تهمینه باهری در این بازدید، به معرفی مرکز نوآوری و کارآفرینی ستاد پرداخت و شکل‌دهی و توسعه زیست‌بوم نوآوری و فناوری ستاد مبارزه با مواد مخدر و شبکه‌سازی بین دانشگاه‌ها و مراکز علم و فناوری را از اهداف این مرکز برشمرد.

وی افزود: پژوهش‌های مرتبط با کاربرد علوم شناختی در حوزه درمان اختلالات مصرف مواد مخدر و پیشگیری، جزو دانش‌های لبه مرز دنیا می‌باشد و دفتر تحقیقات و آموزش جهت همکاری پژوهشی در این موضوعات و حمایت از فناوری‌های این حوزه اعلام آمادگی می‌کند.

همچنین دکتر مجید قربانی مدیرکل درمان و حمایت‌های اجتماعی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه این آزمایشگاه ظرفیت بسیار خوبی دارد و پژوهش‌های متعددی در مورد شناخت اجتماعی و تصویربرداری مغزی صورت‌گرفته است، بیان داشت: ما به دنبال این هستیم تا از این علوم و فناوری‌ها به‌عنوان مدل‌های درمانی، در درمان اختلالات مصرف مواد استفاده کنیم.

دکتر عقابیان رئیس آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز نیز به معرفی آزمایشگاه پرداخت و عنوان کرد: پاسخ گوئی به بخشی از نیازهای پژوهشی و فناوری کشور در زمینه ایجاد زیرساخت تصویربرداری و تحریک مغزی لازم برای تحقیقات شناختی و ارائه خدمات دانش بنیان و روزآمد در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی با بهره‌گیری از امکانات و نیروهای متخصص از مأموریت‌های این آزمایشگاه می‌باشد.

وی افزود: آزمایشگاه ملی نقشه‌برداری مغز با هدف ارتقای موقعیت ایران در سطح منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی و تقویت توان رقابتی پژوهشگران و فناوران در حوزه علوم و فناوری‌های شناختی از طریق آموزش مستمر و فراهم آوری زمینه‌های فعالیت در زمینه تصویربرداری مغز، تحریک و پردازش اطلاعات مغز در سطح پیشرفته و روزآمد به‌منظور پشتیبانی از فعالیت‌های پژوهشی، توسعه فناوری و آموزشی کلیه مراکز علمی کشور و با شعار توسعه‌ی همگرا در دانش و فناوری نقشه‌برداری مغز فعالیت می‌کند.

در این آزمایشگاه از قسمت‌های آزمایشگاه تصویربرداری تشدید مغناطیسی (MRI)، آزمایشگاه ماک اسکنر یا شبیه‌ساز دستگاه ام ار ای، آشکارسازی حرکت (Neuro 3d)، آزمایشگاه الکترو انسفالو گرافی (EEG)، آزمایشگاه واقعیت مجازی، طیف نگاری کارکردی مادون قرمز نزدیک، آزمایشات تحریک الکتریکی فرا جمجمه‌ای مغز و آزمایشگاه تحریک مغناطیسی فرا جمجمه‌ای مغز بازدید به عمل آمد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب