تعرفه واردات صنایع دستی براساس مصوبه سال 94 افزایش یافت
به گزارش گروه فرهنگی آنا و به نقل از روابط عمومی رادیو گفتوگو، برنامه «گفتوگوی فرهنگی» با موضوع «چالشها و توانمندیهای صنایع دستی» با حضور حجتاله مرادخانی (مشاور معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری)، رضا میرمبین (استاد دانشگاه و پژوهشگر صنایع دستی) و مرتضی قاسمی (هنرمند نقاشی پشت شیشه) روی آنتن رادیو گفتوگو رفت.
در ابتدای این برنامه مرادخانی درخصوص مشکل ورود محصولات خارجی به جای صنایع دستی بومی گفت: در بیست و ششمین نمایشگاه ملی صنایع دستی کشور که امروز، روز پایانی آن در مصلای امام خمینی است، 567 غرفه صنایع دستی داریم که آثار در یک فضای منحصر به فرد ارائه می شوند.
وی ادامه داد: یکی از شرط های اساسی برای حضور در این نمایشگاه اصیل بودن آثار صنایع دستی است و هیچ غرفه ای اجازه ارائه چیزی غیر از صنایع دستی را ندارد که در این صورت بسته خواهد شد.
مشاور معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی سازمان میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری با ابراز امیدواری عنوان کرد: نمونه صنایع دستی خارجی در نمایشگاه وجود نداشت و آن قدر تولیدات فراوان است که احتیاجی به این کار نداریم. در خصوص ورود صنایع دستی خارجی به ایران آنچه برای ما چالش ایجاد می کند، مربوط به آثاری است که به صورت قاچاق وارد کشور می شود.
وی در خصوص اینکه چه اقدامی برای حمایت از صنایع دستی انجام شده است، توضیح داد: برای حمایت از تولیدات داخلی طی پیگیری های سازمان صنایع دستی و گردشگری در سال 94 مصوبه ای به تمام دستگاه ها ابلاغ شد که تعرفه واردات برخی کالاهای فرهنگی از جمله صنایع دستی افزایش پیدا کند. در واقع اگر کسی بخواهد صنایع دستی خارجی وارد کند، تعرفه به شیوه ای است که برخی افراد از واردات این محصولات پشیمان می شوند.
مرادخانی با اشاره به وجه دیگر موفقیت های حاصل شده برای صنایع دستی گفت: یک موفقیت بزرگ دیگر در اسفند ماه این بود که رایزنی ما با ستاد مبارزه با کالای قاچاق به نتیجه رسید و آن ها پذیرفتند صنایع دستی قاچاق، در سبد مبارزه قرار گیرد. ماموران پس از آن سوله هایی مملو از صنایع دستی قاچاق پیدا کردند.همه مطلعیم وقتی کالا قاچاق باشد، مالیات پرداخت نمی شود و قیمت تمام شده آن نصف نمونه داخلی است.
وی خاطرنشان کرد: باور به اینکه اگر کالای قاچاق وارد نکنیم به اقتصاد کشور و فرزندان خود کمک می کنیم خیلی اهمیت دارد که با فرهنگسازی حل خواهد شد.
مرتضی قاسمی در ادامه با تشکر از کسانی که از قاچاق صنایع دستی جلوگیری می کنند، گفت: اگر صنایع دستی قاچاق وارد ایران نشود، بیشتر به ما توجه می شود. چندین سال پیش ارز خیلی وارد ایران شد و ما به سرعت نقاشی های خود را به خارج از کشور فروختیم اما الان این مسأله کمتر شده و در حال حاضر نام من در فرانسه بیشتر شناخته شده است تا ایران.
وی عنوان کرد: طرح های زیادی ارائه دادم تا در مکان های مذهبی استفاده شود اما کسی توجه نکرد. در حال حاضر نیز یک برنامه با شاگردان داریم که شیشه های کوچک را جمع کرده و به صورت یک تابلوی بزرگ درآوریم.
در ادامه این برنامه میرمبین با اشاره به اینکه مسلما هر حضوری در نمایشگاه نکات مثبت بسیاری برای شرکت کنندگان دارد، بیان کرد: علاوه بر موارد ذکر شده باید به سیاست این نوع نمایشگاه ها هم توجه شود. مخالفم هنری را با بالابردن و غیرقابل دسترسی کردن بخواهیم فاخر نشان دهیم.
وی گفت: معتقدم اگر امکان این وجود داشته باشد که نقاشی پشت شیشه را مانند گذشته دوباره به اماکن متبرکه مثل امامزاده ها ببریم، اوضاع بهتر می شود.به طور مسلم آشنایی مردم با نقاشی پشت شیشه و صنایع دستی می تواند به شناخت این هنر کمک کند.
فایل صوتی برنامه «گفتوگوی فرهنگی» از طریق سایت شبکه قابل دریافت است.
انتهای پیام/