درخواست معاون سلامت بنیاد شهید از مراکز دانشبنیان/مجوز واردات ۳۵قلم دارو و تجهیزات مصرفی جانبازان صادر شد
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری دکتر میرزابیگی، معاون سلامت و توانمندسازی بنیاد شهید و امور ایثارگران صبح امروز، هجدهم بهمن ماه در مجتمع رسول زاده بنیاد شهید برگزار شد.
میرزابیگی در ابتدای صحبتهایش گفت: ما با جامعهای در بنیاد شهید مواجهیم مثل مواردی از جانبازان که مثلا عضو تخریب بودند و دو دست و دو چشمشان از بین رفته، اما با انگیزه مثل دوران جبهه و جنگ به مملکت خدمت میکنند.
وی در ادامه افزود: بنیاد شهید به گفته امام راحل جایگاه خاصی دارد، ما با این نگاه، تیمی داریم که خود را خادم خانواده شهدا و ایثارگران می دانند، در عرصه سلامت یک معاونت بهداشت و درمان قبلی و بخشی از تعاون ادغام و معاونت سلامت تشکیل شد و رویکردش هم حرکت به سمت ارتقای سلامت است لذا نوع ساختاربندی هم تغییر کرده است.
میرزابیگی با تاکید براینکه خیلی از جانبازان ما به سن میانسالی رسیده و خانواده های شهدا هم دچار پیری و بیماری هستند، گفت: این افراد نیاز به خدمات زیادی دارند، در گام اول ما سالمند و بیمار را پایش عمومی می کنیم، خوشبختانه نزدیک به ۵۰۰ موضوع سلامتی اورده داریم و اطلاعاتشان از فشار خون، دیابت، نارسایی قلبی، زخم بستر، زمین گیر ها، سکته مغزی ، زندگی نباتی و … ثبت شده است.
وی یاداور شد: در ادامه پایش عمومی، پایش تخصصی داریم و کار مراقبتی و درمانی شروع میشود، چون خیلی از آنها اگر بررسی نشوند، فرد دچار سکته یا بیماریهای دیگر میشود. سوم استفاده از بیمارستانهای محلی است. امروز ما از طریق۸۱۰ بیمارستان کشور با پوشش بیمه دی قرار داد داریم که عدالت در دسترس معنا پیدا کند. سطح بعدی خدمات استفاده از بیمارستانهای ملکی بنیاد است و برای این سیستمی راه انداختیم مشابه ستاد هدایت است.
میرزابیگی در عرصه خدمات بیمهای گفت: ما با بیمه دی قرارداد با ارزش سالانه یازده هزار میلیارد تومان برای یک میلیون و پانصد هزار نفر جانبازان تحت پوشش بیمه تکمیلی داریم، حال به هردلیلی جانباز ما خودش هزینهای داشته باشد، باز هم به او خدمات با فاصله جبران خسارت کمتر از قبل داده میشود.
وی درباره تامین وسایل مصرفی انواع جانبازان از ویلچر تا اندام مصنوعی و اقلام روزانه گفت: اینکه تحریم دارویی نیستیم دروغ محض است، دکتر قاضیزاده هم گفتند که ما گاهی مجبور شدیم چمدانی دارو برای جانبازان بیاوریم، این داروها باید مدام تامین شود و خیلی داروها اصلا در ایران تولید نمیشود، منتها از مراکز دانش بنیان برای داروها و تجهیزات روزانه مصرفی داروها بیایند و نوع وسایل عزیزان را در اختیارشان قرار دهند اگر میتوانند مهندسی معکوس کنند یا بسازند ما هم از آنها حمایت میکنیم به شرطی که خود جانبازان کیفیت را تایید کنند.
وی اظهار داشت: ما گاهی در رسانهها میشنویم که یورینبگ در ایران تولید میشود، اما بدست جانباز نمیرسد، واقعیت اینطور نیست، کسانی تولید کننده و سازنده هستند این نیاز را باید تامین کنند زیرا این نیاز جانبازان و معلولان است، چیزهایی در کشور ما تولید میشود برای شرایط ثابت و موقت مثل زمان عمل است، نه حالت دائم روزانه!
وی یادآور شد: خبر خوش به ایثارگران ما توانستیم مجوز واردات با پیگیری های مصرانه ۳۵قلم از دارو تا تجهیزات مصرفی و ساخت اندام مصنوعی را برای جانبازان بگیریم. همچنین ما طرحی در کشور به نام ایثاریار و سالمندیار داریم که نیروهایی از خانواده و عزیزان جانبازان آموزش دیدند که ۱۰هزار نفر افراد همراه جانباز ، به علاوه یک تعداد مربی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه پرونده الکترونیک سلامت تا الان برای یک میلیون و ۴۲۰هزار نفر ایجاد شده است، یادآور شد: مخاطبین بیمه تکمیلی ما یک میلیون و ششصد و پنجاه هزار نفر هستند، به زودی هم به سمت نرم افزاری کردن کل مشاوره تا درمان جانبازان میرویم. لذا تمام کسانی که در عرصه بیمهای خدمات درمانی دریافت میکنند حتما پرونده الکترونیک خواهند داشت.
وی درباره کارآفرینی جانبازان و ایثارگران گفت: کارآفرینی یک فرهنگ و تفکر است، ما آموزشهای لازم را به لحاظ علمی و دورههای مهارتی میدهیم، اما در عرصه اشتغال قانون مشخص است، ظرفیتهای ۲۵درصدی استخدام دستگاهها را داریم، از ابتدای سال تا الان ۱۲۰هزار نفر از جوانان جویای کار خانواده شهدا و ایثارگران با سهمیه ۲۵درصد دستگاهها مشغول به کار شده اند و بزودی هم آزمون بزرگی برگزار خواهد شد و بنظر میرسد ۲۹هزار نفر جذب شوند.
هنوز یک خودرو وارداتی به دست جانبازان نرسیده است
وی همچنین گفت: در عرصه مسکن از ابتدای ۱۴۰۰، بیست هزار قطعه زمین به جانبازان و تسهیلات سال ۱۴۰۱ هم ۱۹هزار نفر معرفی برای وام ۳۰۰میلیونی شدند و تا الان امسال ۱۱هزار نفر معرفی به بانک و ۷هزار نفر موفق به جذب وام شدند. در عرصه خودرو هم دو سال اتفاقی نیافتاد تا اینکه در ماه گذشته موفق شدیم امتیاز خودرو داخلی و خارجی را بگیریم، تمام تبلیغات دو سال گذشته هیچ اتفاقی نیافتاده بود و جانبازان خودرویی نگرفته بودند. داخلی دو خودرو ۲۰۷اتومات، شاهین و کوییک با سقف ده هزار عدد مجوز داده شد، در عرصه واردات هم مجوز داده شده ولی به صراحت می گویم که هنوز یک خودرو دست جانبازان نرسیده است.
وی در بخش پرسش و پاسخ درباره ۳۵قلم تجهیزات مجوز واردات گفت: داورها و ویلچر نوعا از آلمان میآید، ما از کشورهای همسایه به میزان دسترسی، سرعت و دقت انتخاب میکنیم، اینطور نیست فقط چین باشد. خود بنیاد هم واردات نمیکند ما مجوز میگیریم و به شرکت ها اعلام میکنیم که هر شرکتی بتواند امتیازش را به او می دهیم.
میرزابیگی درباره امتیاز واگذاری خودرو و مسکن به جانبازان گفت: چند مسئله اینجا مطرح بود، الان علاوه بر شرکت ها خود جانبازان هم میتوانند وارد کنند مثل بقیه، دولت هم موظف شده که شرایط فراهم کند، چه اشکالی دارد جانبازان بالای پنجاه درصدی که حداقل دو عضو ندارد، یک ماشین هم مثل فلان هنرمند و ورزشکار وارد کند؟ یااینکه بعدش میخواهد با آن ماشین چه کار کند! اختیار دست خودش است.من خودم را در مقامی نمیدانم که بگویم جانباز چه کار کند با نکند اما حرفم این است که این مجوز را وزارت سمت دراختیار جانباز میگذارد و به ما هم مالکیتش ربطی ندارد.
سپس دکتر امانی از مدیران معاونت سلامت بنیاد شهید نیز گفت: ما به عنوان صندوق اشتغال و کارآفرینی اتفاقاتی رقم زدیم، مثل سامانه رصد که سال گذشته ۱۱۰۰میلیون با تعداد ۶۷۰۰تعداد اشتغال رقم خورد، امسال از خرداد ۱۰۸درصد تعهدمان را انجام و تا الان ۱۳هزار نفر از جامعه هدف را شاغل و از تسهیلات استفاده کردند و اعتبارش هم ۱۹۶۰میلیارد تومان است.
انتهای پیام/