دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

شمش «روی» در بازار آزاد از بورس کالا ارزان‌تر است

شمش «روی» در بازار آزاد از بورس کالا ارزان‌تر است
دبیرانجمن صنایع گالوانیزه ایران گفت: قیمت پایه شمش روی به قدری بالا رفته است که واحدهای تولیدی برای تهیه شمش روی با کمبود نقدینگی روبرو شده اند. از طرفی دیگر گاهی اوقات قیمت شمش روی در بازار آزاد از بورس کالا پایین تر است
کد خبر : 895370

به گزارش خبرنگار اقتصاد خبرگزاری علم و فناوری آنا، فلز روی به دلیل برخی خواص ضد خوردگی خود در صنعت بسیار حائز اهمیت است . معمولا از روی برای آبکاری و گالوانیزه کردن ورق های فلزی استفاده می شود. همچنین برخی از آلیاژهای این فلز مانند برنج نیز به وفور در صنعت استفاده می شود. روی خالص معمولا رسانایی متوسطی دارد و قابلیت چکش خواری خوبی ندارد؛ اما این فلز به خوبی با دیگر فلزات ترکیب شده و آلیاژهای آن در صنعت خودرو و کشتی‌سازی و همچنین فرآین تولید آلومینیوم و پلاتین و طلا استفاده می شود.

معمولا صنایع برای ایجاد خاصیت ضد خوردگی روی، از آن برای پوشش دادن فولاد استفاده می کنند. با توجه به اهمیت وئ کابرد گسترده این صنعت از خودروسازی گرفته تا تولید قطعات الکترونیک تهیه شمش روی با کیفیت برای گالوانیزه کردن فولاد و تهیه آلیاژ بسیار حائز اهمیت است و قسمت های زیادی از صنعت ما را درگیر می‌کند. همچنین شمش روی در بازار جهانی نیز تقاضای بالایی دارد. اما در این بین اظهارات دبیر انجمن صنایع گالوانیزه ایران به عنوان بزرگترین صنعت مصرف کننده شمش روی شنیدنی است.

میترا آقازاده دبیر انجمن صنایع گالوانیزه ایران در گفت‌وگو با خبرنگار آنا گفت: یکی از معضلات صنعتگران حوزه گالوانیزه تهیه شمش روی از بازار بورس کالا است. صنعتگران عضو انجمن صنایع گالوانیزه برای تهیه شمش روی از بورس کالا در گذشته با مشکلاتی مانند ناترازی عرضه و تقاضا روبرو بودند و گاهی اوقات این ناترازی موجب بهم‌ریختی در برنامه‌های تولید می‌شد، اما اکنون افزایش شدید قیمت پایه شمش روی در بورس کالا مشکل ساز شده است.

وی ادامه داد: قیمت پایه شمش روی به قدری بالا رفته است که واحد‌های تولیدی برای تهیه شمش روی با کمبود نقدینگی روبرو شده اند. از طرفی دیگر گاهی اوقات قیمت شمش روی در بازار آزاد از بورس کالا پایین‌تر است! به دلیل اینکه ۷۵ درصد از هزینه تمام شده محصولات گالوانیزه به نرخ شمش روی مربوط است، این محصول برای صنعت‌گران این حوزه بسیار حائز اهمیت است.

دبیر انجمن صنایع گالوانیزه گفت: از سازمان بورس و وزارت صمت و انجمن تولیدکنندگان سرب و روی تقاضا داریم که با توجه به این نکته که صنعتگران بخش گالوانیزه عمده مصرف کنندگان شمش روی هستند راهکاری را برای تفاهم و هماهنگی بیشتر در نظر بگیرند و بتوانیم برای تهیه این محصول به تفاهم نامه‌ای برسیم.

وی اظهار کرد: درخواست ما حذف تخصیص شمش روی از مسیر بورس کالا نیست؛ بلکه به عنوان کلی مصرف کننده شمش روی تقاضا داریم که تسهیلاتی برای صنعتگران این بخش در نظر گرفته شود.

وعده سازمان بورس عملی نشد

آقازاده اظهار کرد: سازمان بورس برای تامین نقدینگی خرید شمش روی به ما وعده ارائه تسهیلات از طریق بسته همیار بورس را داد بود و این وعه چندین بار هم تکرار شد، اما تاکنون با وجود پیگیری‌ها تحقق نیافته است. ما همچنان در حال نامه نگاری و پیگیری این موضوع هستیم.

وی در تشریح جزئیات بسته همیار بورس گفت: در این طرح قرار شده بود که صنعتگران با تودیع ۱۰ درصد از قیمت خرید شمش روی، ۹۰ درصد ارزش باقیمانده را تسهیلات دریافت کنند، اما این بسته تاکنون حتی یک بار نیز در دسترس قرار نگرفته است و هیچ ساز و کاری برای بهره‌مندی از آن تعیین نشده است.

تغییرات ناگهانی روال‌های قانونی بلای جان تولید

آقازاده همچنین در پایان گفت:  ما حدود ۶ ماه زمان برای تهیه و ثبت آمار تولید خود در سامانه بهین‌یاب زمان گذاشتیم تا بر اساس قوانین بتوانیم سهمیه شمش روی خود را دریافت کنیم، اما پس از الزام تمام اعضای انجمن به انجام تشریفات به ناگاه با نامه‌ای از سوی وزارت صمت مواجه شدیم که تهیه شمش روی از مسیر سامانه بهین یاب حذف شد.

وی ادامه داد: این گونه تصمیمات خلق الساعه موجب اتلاف انرژی و هزینه واحد‌های تولیدی می‌شود.

انتهای پیام/

امیرحسین اصغری زرگرآبادی
ارسال نظر
هلدینگ شایسته