دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
۱۷ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۷

برنامه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برای افزایش مشارکت در انتخابات

برنامه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برای افزایش مشارکت در انتخابات
معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: برگزاری تریبون آزاد با عنوان «صدای جمهور» و گفت‌وگو با مردم در میدان‌های اصلی و خیابان‌های شلوغ از برنامه‌های بسیج دانشجویی برای افزایش مشارکت است.
کد خبر : ۸۹۵۲۹۳

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، امیرحسین شمشیری، معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران امروز در نشست خبری با موضوع تبیین مواضع بسیج دانشجویی دانشگاه تهران که در خبرگزاری تسنیم برگزار شد، اظهار کرد: پیش از شروع سخن باید عنوان کنم عملکرد مجلس یازدهم به‌مراتب از مجلس دهم بهتر بود، باوجوداینکه ماهیت مجلس دهم نیز اصول‌گرا بود؛ اما شاهد تصویب برجام در ۲۰ دقیقه بودیم، این مجلس درگیر برخی از کلی‌گویی‌ها بوده است، به طور مثال یکی از مهم‌ترین وعده این مجلس شفافیت بود و تغییر ریل سیاست‌گذاری و مقابله با تورم و تهاجم فرهنگی را مطرح کرد که نشان از سردرگمی و کل گویی اهداف دارد.

وی افزود: مجلس یازدهم نسبت به مجلس گذشته در حوزه سیاست خارجی بهتر عمل کرد و دیگر شاهد تصویب برجام در ۲۰ دقیقه نبودیم و در مقابل ترور شهید فخری‌زاده نیز حدودی برای مذاکره تعیین شد.

شمشیری با بیان اینکه شورای‌عالی امنیت ملی در موضوع قرارداد ۲۵ ساله به دنبال اعمال‌نظر بود، بیان کرد: یکی از ضعف‌های مجلس شورای اسلامی عدم بررسی تفاهم‌نامه ۲۵ساله با چین بوده است، این مجلس شعار‌های فراوانی در حوزه اقتصاد و قیمت دلار داد؛ بااین‌وجود شاهد افزایش قیمت دلار و نابسامانی‌های اقتصادی بودیم.

معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران گفت: علت نابسامانی‌های اقتصاد نبود دال مرکزی برای تعاریف مفاهیم در بخش‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است؛ به‌طوری‌که حتی در ارائه لیست انتخاباتی این موضوع نیز لحاظ نشده است و افراد صرفاً بر اساس هم صنف و هم عقیده بودن درون لیست قرار گرفتند.

به گفته وی؛ باید شاخص‌های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی تعریف شود و بر اساس تعریف این مفاهیم از سوی نامزد‌های انتخاباتی مردم به آنها رأی دهند، متأسفانه نامزد‌های انتخاباتی در این بخش موضع‌گیری شفافی ندارند.

گوشتیران
قالیشویی ادیب

شمشیری با بیان اینکه مبنای ارائه لیست انتخاباتی باید شایسته‌سالاری باشد، عنوان کرد: در برخی از این لیست‌ها انتخاباتی شاهد انتخاب سلیقه‌ای و بعضاً بدون درنظرگرفتن شایستگی فرد صورت می‌گیرد؛ به طور مثال بسیاری از لیست‌های انتخاباتی تنها به دلیل اینکه تک جنسیتی نباشند، به دنبال حضور زنان در لیست هستند.

وی افزود: نتیجه این آشفتگی در لیست انتخابات این می‌شود که کسی لایحه حجاب و لایحه شفافیت آرا را گردن نخواهد گرفت؛ البته اتفاقات دیگری مانند سیلی‌زدن به سرباز، ارائه خودرو به نمایندگان و استخدام بستگان برخی از نمایندگان مجلس در وزارت نفت، خرید سیمسونی از خارج از کشور بدون سرانجام باشد.

شمشیری بیان کرد: ماهیت مجلس بر اساس قانون‌گذاری است و نمی‌توان از فردی که نگاه پادگانی دارد و یا نماینده‌ای که تنها سابقه آن مربوط به سدسازی گسترده است، توقع داشت که قوانین درستی را تصویب کنند. نمایندگان مجلس باید نگاه ملی داشته باشند. ملزومات این شرایط داشتن حزب سیاسی است؛ اما به دلیل نداشتن آگاهی نسبت به فعالیت گروهی و از سوی دیگر تعارض منافع باعث شده که این مهم محقق نشود.

وی با بیان اینکه گروه‌های سیاسی را می‌توان باند و گروه‌های طرف‌داری نام‌گذاری کرد، گفت: فعالیت سیاسی در کشور به‌صورت هواداری‌کردن از یک گروه است و سابقه فعالیت بسیاری از این گروه‌ها با تغییر اسم محو می‌شود و حتی این افراد مسئولیت تصمیمات خود را نیز به عهده نخواهند گرفت.

به گفته وی؛ در این شرایط رأی‌دادن به لیست‌های انتخاباتی کار غلطی است و باید مردم خود با بررسی شرایط نامزد‌های انتخاباتی نسبت به شناسایی افراد اصلح اقدام کنند.

شمشیری با اشاره به نقش و شورای نگهبان در انتخابات مجلس شورای اسلامی است، بیان کرد: حضور و ورود شورای نگهبان در تأیید و رد صلاحیت افراد کاملاً درست است و وجود همین مجلس حداقلی نیز به لطف حضور این نهاد تأثیرگذار است؛ اما انتقاداتی نیز به عملکرد آن وارد است، التزام عملی و یا عدم التزام به اسلام باید به‌صورت شفاف اعلام شود و مصادیق آن نیز به طور شفاف بیان شود.

معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران ادامه داد: حضور خواص در انتخابات نقش مهمی در میزان مشارکت دارد و مقام معظم رهبری نیز دراین‌خصوص تأکید ویژه داشتند؛ اما متأسفانه برخی از خواص و به طور معمول از جناح اصلاح‌طلب حمایت از انتخابات را منوط به تأیید صلاحیت خود یا افراد تحت تأیید خود می‌کنند و به‌عبارت‌دیگر با گروکشی به دنبال امتیاز گرفتن از حاکمیت هستند.

شمشیری با اشاره به برنامه‌های بسیج دانشجویی دانشگاه تهران برای افزایش مشارکت در انتخابات گفت: برگزاری تریبون آزاد با عنوان «صدای جمهور» و گفت‌وگو با مردم در میادین اصلی و خیابان‌های شلوغ از برنامه‌های بسیج دانشجویی برای افزایش مشارکت است.

وی افزود: قرار است این تریبون را با اقشار مختلف جامعه برگزار کنیم و با ارتباط‌گرفتن با اقشار مختلف آنها را برای مشارکت در انتخابات دعوت کنیم. تقویم زمانی این رویداد جمعه این هفته اعلام خواهد شد. ویژه‌نامه صدای جمهور نیز در هیئت‌های و مراسم مذهبی مانند نمازجمعه توزیع شود.

معاون سیاسی بسیج دانشجویی دانشگاه تهران بیان کرد: قرار است میزگرد و مناظرات در دانشگاه‌ها در موضوعاتی مانند اقتصاد و سیاست اجرا شود. علاوه بر این به دنبال برگزاری جلساتی با حضور نمایندگان مجلس گذشته و مجلس فعلی هستیم.

انتهای پیام/

ارسال نظر