برگزاری موسیقی فجر ۶ روز در ۷ سالن/ دبیر جشنواره: نباید موسیقی پاپ را در حاشیه ببینیم
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست رسانهای سی و نهمین جشنواره بین المللی موسیقی فجر با حضور رضا مهدوی دبیر جشنواره، امیرحسین سمیعی مدیر دفتر موسیقی و مدیرکل جشنواره، امیرعلی ستایشگر مدیرعامل انجمن موسیقی ایران و مسعود اللهیاری مدیر روابط عمومی امروز هفدهم بهمن ماه در تالار رودکی برگزار شد.
امیرحسین سمیعی در ابتدای نشست در صحبتهایی گفت: از اواسط دیماه در خدمت دوستان در دفتر موسیقی بودم، از محمد اله یاری تشکر می کنم، مهمترین نکته این جشنواره در این دوره عدالت فرهنگی است که تلاش کردیم بدان برسیم. به عنوان مثال بخش پاپ امسال دو برابر در دو سالن فرهنگسرای بهمن و سالن میلاد شده و دیگر اجراها در سایر سالنها کوشک هنر، ارسباران، سالن سوره حوزه در همین راستا برپا شده است.
وی درباره بخشهای خاص کودک و نوجوان نیز گفت: این عرصه را باز گذاشتیم تا هنرستانها ورود کنند، حضور بانوان در قالب ارکسترها و چه قالبهای دیگر از نکات مهم دیگر است.
جشنواره موسیقی فجر آیینه تمام نمای فلات ایران است
رضا مهدوی با تاکید بر نگاه کلانش به جشنواره موسیقی فجر گفت: بنظرم این جشنواره آیینه تمام نمای فلات ایران است و در آینده می تواند توسعه یابد و کیفی برگزار شود. برپایی چنین جشنوارهای در این ایام در برابر کسانی که به هر دلیل با موسیقی زاویه دارند، آشنایی را کم و حساسیتها را ضعیف میکند. آنچه ما امسال دنبال میکردیم توسعه کمی و کیفی و مردمی شدن جشنواره با خرید بلیت بود و بتوانیم همه با هم در این جشن سهیم شویم.
وی بستر مناسب جشنواره بینالمللی فجر را آغاز ریسمانی برای بالا کشیدن موسیقی بشمار آورد و گفت: ازین طریق نهادها و هنرستانها متوجه میشوند که چقدر کارشان مهم است و دیگرنهادها هم بدانند که جشنواره را چطور برگزار کنند. ما به لحاظ داشتن استادان برجسته در کشورهای مختلف جایگاه شایسته داریم و میتوانیم جشنواره فجر را مرکز جایزه دهی کنیم . چرا نتوانستیم این کار را بکنیم ؟ بنظرم اگر بخش رقابتی در جشنواره فعالتر شود، داوران صلاحیتشان بیشتر و هر سال مقدار و تعداد جایزهها را بیشتر کنیم در دنیا دیده می شویم.
وی در ادامه افزود: میتوانیم موسیقیدانهای خود را به دنیا معرفی و از آنها تجلیل کنیم ما هیچ چیز از دنیا کم نداریم باید بتوانیم سطح موسیقی خود را نشان دهیم، استادان خارجی سفیر فرهنگی ما شوند و خودشان ما را نشان دهند. موسیقی فجر به درستی مدیریت شده و سرحال است اما ما توقعمان بیشتر است و دنبال ایده آل ها هستیم تا شان موسیقی ایران حفظ شود.
ستایشگر نیز در صحبتهایی گفت: جشنواره با اجرای گروه نهال بانوان و ارکستر ملی دوشنبه آتی ، بیست و سوم جشنواره شروع به کار می کند. جشنواره در دو بخش رقابتی و غیررقابتی در شش روز و هفت سالن برگزار میشود. بخش رقابتی در هفت زیرمجموعه جایزه باربد(آلبوم های مهر ۱۴۰۱تا ۱۴۰۲) ۹۲آلبوم داوری و شنبه بیست و هشتم در اختتامیه این بخش برگزیدگان خود را میشناسد.
براساس بودجه جلو نرفتیم
وی در ادامه افزود: ۳۲ اثر در بخش رساله و پایاننامه شرکت و ۱۷۵اثر تک اهنگ و ۶۷اهنگ سازی فرم سونات، ۱۷اثر نماهنگ و ۲۲اثر در بخش کتاب و در نهایت ۴۰۵اثر رقابتی جایزه باربد، جایزه ترانه با ۲۵۰۲اثر داوری و معرفی می شوند. جایزه موسیقی و رسانه نیز در دو محور اصلی و سه زیرمجموعه برگزیدگانش مشخص میشود. در بخش غیررقابتی هم ۹اثر موسیقی دستگاهی،۳کلاسیک، ۷اجرای بین الملل از افغانستان، ازبکستان، بلژیک و …. هستند،۴هنرستان داریم و بخش بانوان هم بااجرای هرروزه اغازگر هستند و بخش کودک ونوجوان هم ۱۴اجرا دارد. بخشهای بیرونی سرود در پارک آب و آتش و پل طبیعت اجرا داریم که اطلاع راسمی دقیقتر گفته میشود.
ستایشگر اظهار داشت: ۱۵استان همراه تهران جشنواره را برپا می کنند. بخش پژوهش میزبان رادیو گفت وگو است و در آنجا پژوهش خواهد شد و در مجموع ۲۰۱۰۹ هنرمند هستند ، ۸۲۲ نفر ازاینها بانوان خواهند بود.
مهدوی درباره استقبال از گروهها و هنرمندان گفت: به نظرم روزهای موسیقی فجر باید بیشتر شود، بضاعت ما زیاد است منتها امکانات هم باید بیشتر شود و تقاضا دارم که ۱۰ شب را سال بعد داشته باشیم، ما گروههای زیادی داشتیم که امکانات برای آوردن آنها را نداشتیم بنظرم با همدلی و مساعدت مدیران تا وزیر فرهنگ میتوانیم این کار را انجام دهیم.
مهدوی در بخش پرسش و پاسخ درباره بخش پاپ گفت: ما براساس بودجه جلو نرفتیم، ما در پی پاپ ایرانی هستیم که سلامت و مبتنی بر سبک زندگی ایرانی باشد، آلبوم اولیها و اجرا اولیها باید توسط موسیقیدانها کارشان داوری شود تا این اتفاق نیافتد موسیقی درست پاپ بوجود نمیآید. امسال با جرات آمدیم .پاپ ایرانی یک واقعیت است از کف خیابان تا صدر است و اینها همیشه دولت و مردم بودند ما نباید آنها را در حاشیه ببینیم، بنابراین همه گونهها باید در فجر بیایند.
انتهای پیام/