توضیحات سخنگوی سازمان انرژی اتمی درباره اظهارات اخیر گروسی + فیلم
بهروز کمالوندی، معاون امور بینالملل، حقوقی، مجلس و سخنگوی سازمان انرژی اتمی در گفتوگو با خبرنگار گروه سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، در واکنش به صحبتهای اخیر گروسی که اعلام کرده بود ایران حجم مواد ۶۰ درصد خود را افزایش داده ولی سرعت غنیسازی آن را کاهش داده است، اظهار کرد: روند تولید غنیسازی اورانیوم مانند سرعت خودروی در حال حرکت است که تغییر سرعت دارد. دفعه قبل گروسی اعلام کرده بود که ایران سرعت غنیسازی را افزایش داده و این بار بیان میکند که ایران سرعت را کاهش داده است.
کمالوندی تأکید کرد: ممکن است در حوزهای مثلاً غنیسازی ۶۰ درصد و یا دیگر درصدها بنا به دلایل فنی سرعت تولید را کم یا زیاد کنیم؛ بنابراین اینطور نیست که ما یک سرعت ثابت داشته باشیم، بسته به شرایط و مسائل فنی این سرعت تعیین میشود؛ اما اینکه گروسی این مطالب را بیان میکند، این صحبتشان بیان وضعیت مقطعی غنیسازی ایران است.
وی درباره تولید رادیودارو افزود: در زمینه رادیو دارو باید بگویم فعالیتهای سازمان انرژی اتمی ایران به دو بخش انرژی و غیرانرژی تقسیم میشود. در بخش انرژی، توسعه نیروگاههای اتمی تا حدود ۲۰ هزار مگاوات مطرح است که میتوان گفت به عدد ۲۰ درصد خواهیم رسید که سبد انرژی ما متنوعتر خواهد شد و به دلیل شرایط آب و هوایی و مشکلاتی که کشور در این زمینه دارد، برای کاهش گازهای گلخانهای ایجاب میکند تعداد نیروگاههای هستهای را افزایش دهیم که این مسئله هم مصوبه مجلس و تأکید رهبر انقلاب است.
کمالوندی بیان کرد: نکته مهم در زمینه نیروگاههای اتمی این است که به لحاظ هم تکنولوژی و هم صنعت، باید در جایگاهی باشیم که از عهده کار بربیاییم. صنعت ما در کل کشور رشد خوبی کرده و میتواند مولدهای بخار یا راکتورهایی با ظرفیتهای بالای ۴۰۰ مگاوات را بهخوبی تولید کند به همین دلیل خیلی امیدواریم که بتوانیم نیروگاه اتمی را توسعه دهیم.
یکمیلیون بیمار بهطور مستمر از رادیودارو استفاده میکنند
سخنگوی سازمان انرژی اتمی با اشاره به فعالیت این سازمان در حوزه غیر انرژی گفت: مهمترین بخش در این زمینه، رادیو داروها و پزشکی هستهای هستند و ما در حوزه غیر انرژی در سه حوزه پزشکی، کشاورزی و صنعت فعالیت داریم و به هریک از سه بخش کمک میکنیم و الآن حدود یکمیلیون بیمار بهطور مستمر از رادیودارو استفاده میکنند بهطوریکه بهرغم همه تحریمها و اینکه هیچگونه امکانات پزشکی هستهای به ایران داده نشد و در تحریم همهجانبه هستیم الحمدلله وضعیت خوبی داریم، اگر ما این صنعت را نداشتیم با مشکل مواجه میشدیم که خوشبختانه انقلاب اسلامی این اجازه را به ما داد تا بتوانیم خودکفا شویم و حتی به چند کشور پیشرفته رادیو داروها را صادر کنیم.
کمالوندی با اشاره به نقش دانشگاه آزاد در فعالیتهای هستهای عنوان کرد: در دانشگاه آزاد از آنجایی که ۴۰ درصد ظرفیت دانشگاهی کشور را تأمین میکند و اینکه در رشتههای صنعتی نیز میتوانند همکاری کنند، نقش و جایگاه مهمی دارد و تأکید رهبر انقلاب نیز این بود که باید ظرفیت نیروی انسانی از طریق ده برابر شدن ظرفیت رشتههای هستهای در دانشگاهها افزایش یابد، برای همین امر دانشگاه آزاد میتواند نقش خوبی را در این زمینه بازی کند و ضمن اینکه در حوزههای صنعتی نیز دکتر طهرانچی به پروژههای صنعتی دانشگاه آزاد اشاره کردهاند و با توجه به اینکه وی تخصصشان هستهای است، فرصت خوبی است که در این زمینه کار را گسترش دهند.
انتهای پیام/