تأثیرات منفی قیمت کالا و خدمات در اقتصاد دلاریزه ایران
حجتالله فرزانی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره تاثیرات منفی افزایش چندهزار تومانی نرخ ارز بر قیمت کالا و خدمات اظهار کرد: اقتصاد ایران دلاریزه شده است و یکی از عوامل افزایش نرخ کالاها، قیمت ارز است.
وی افزود: البته ممکن است تناسبی میان افزایش قیمت ارز با نرخ کالاها وجود نداشته باشد. چنانچه افزایش قیمت ارز به صورت متناوب باشد و نوسان و هیجانی نداشته باشد میتوان اثرات نرخ ارز را بر قیمتها مشاهده کرد.
احتمال ریزش قیمت دلار وجود دارد
فرزانی تصریح کرد: قیمت ارز ناشی از تنشهای منطقه و اتفاقاتی که در جریان است به صورت هیجانی گران شده است و اگر چنانچه بخشی از نگرانی کاهش یابد احتمال ریزش شدید نرخ دلار وجود دارد که البته این شرایط هم ممکن است پایدار نباشد.
وی گفت: براساس نوسان نرخ دلار نمیتوان این پیشبینی را داشت که کالاها به طور حتم افزایش خواهد یافت، اما اگر قیمت دلار تا حدود ۲ ماه به طور مثال روی رقم ۵۴ هزار تومان ثابت بماند و افزایش قطعی باشد این قسم از افزایش قیمت دلار اثر خود را روی قیمت کالاها خواهد گذاشت و به دلیل چسبندگی قیمتها تمامی کالاها یا خدمات با افزایش نرخ مواجه خواهند شد.
درآمد ریالی اقشار پائین جامعه و قیمتهایی که به دلار بالا میرود
کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: درآمد اقشار پائین جامعه ریالی است و هزینههای آنها متناسب با افزایش نرخ ارز افزایش خواهد یافت که شرایط مناسبی برای مردم نیست.
بازار در انتظار واکنش مقام ناظر
وی تاکید کرد:بخشی از دلایل افزایش قیمت ارز در بازار به دلیل تنشهای منطقهای است و امکان برگشت آن در صورت بازگشت ثبات و آرامش به منطقه وجود دارد و باید دید واکنش مقام ناظر یا سیاستگذار چگونه خواهد بود.
فرزانی تصریح کرد:، چون فاصله زمانی این افزایش کوتاه بوده است اکنون این افزایش را هیجانی را میدانیم، اما در صورت ادامه این روند میتوان گفت که این افزایش قیمت ارز بر روی نرخ کالاها و خدماتی که مورد نیاز و استفاده مردم است تاثیرگذار خواهد بود.
انتهای پیام/