دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
فجر ۴۲ از نگاه آنا|در گفت‌وگو با آنا؛

امیر حامد: «در آغوشم باد، خاک، خون»؛ پیام‌آور صلح است

امیر حامد: «در آغوشم باد، خاک، خون»؛ پیام‌آور صلح است
کارگردان نمایش «درآغوشم، باد،خاک،خون»، این اثر را نمایشی ضدجنگ خواند که پیام‌آور صلح است.
کد خبر : 893687

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نمایش «درآغوشم، باد، خاک، خون» به نویسندگی و کارگردانی امیر حامد که سه شنبه دهم بهمن در ساعت‌های ۱۶:۳۰ و ۱۸:۳۰ در سالن قشقایی روی صحنه می‌رود، در زمره آثاری است که از استان گیلان از طریق ورود به بخش مرور، به بخش مسابقه تئاتر ایران چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر با حضور ۳۴ نمایش راه یافته است.

امیر حامد با بیان اینکه نمایش «در آغوشم، باد، خاک، خون» قصه فردی به نام ذبیح هنرمند تئاتر اهل سوریه است که بعد از اتمام تحصیلاتش در عرصه تئاتر در کشوری دیگر، قصد دارد با بازگشت به کشورش و انجام فعالیت‌های تئاتری، رنسانسی را در این عرصه ایجاد کند، در گفت‌وگو با آنا گفت: فعالیت او با ورود داعش به سوریه و گروگان گرفتن این هنرمند همزمان می‌شود، تا جایی که از او می‌خواهند تا صحنه‌های اعدام را برای آنها کارگردانی کند که در نهایت پا به فرار می‌گذارد و در این مسیر همسر و دخترش را از دست می‌دهد و پس از آن، شهر به شهر و کشور به کشور سفر می‌کند و با اجرای تئاتر پیام‌آور صلح می‌شود.

این هنرمند اهل رشت، این اثر نمایشی را ضدجنگ عنوان کرد و در مورد شیوه اجرا و طراحی صحنه و دکور آن هم توضیح داد: سعی کردم با استفاده از عروسک‌های دو بعدی و سه بعدی، المان، حوضچه آب به عنوان دریا، چمدان و سیاه‌پوشانی که فضاسازی نمایش را بر عهده می‌گیرند، نمایش را به تصویر بکشم.

وی برگزاری دوباره جشنواره تئاتر مناطق را اتفاق بسیار خوشایندی دانست و افزود: این اقدام برای تئاتر شهرستان بسیار میمون و مبارک است، زیرا هنرمندان شهرستانی این فرصت را پیدا می‌کنند تا آثار برتر راه‌یافته را به تماشا نشسته و به تبادل تجربه بپردازند.

حامد ادامه داد: اگر جشنواره تئاتر مناطق برگزار نمی‌شد، این آثار دیده نمی‌شدند، اما متاسفانه به واسطه کم بودن بودجه شاهد فشردگی روند برگزاری و کم شدن تعداد مناطق برگزار‌کننده بودیم که امیدوارم سال آینده این جشنواره بهتر از پیش برگزار شود.

این کارگردان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اظهار تاسف از کوتاه بودن زمان حضور گروه‌ها در جشنواره تئاتر فجر که فرصتی برای شرکت هنرمندان حاضر درکارگاه‌های آموزشی جشنواره تئاتر فجر را فراهم نمی‌کند، گفت: به نظر می‌رسد باید در طول سال این کارگاه‌ها برگزار شود و یا تمهیداتی اندیشیده شود تا در طول سال شاهد برگزاری کارگاه‌ها باشیم.

حامد هم‌چنین با توجه به اینکه مشکل اساسی تئاتر شهرستان این است که برای حضور در جشنواره تئاتر فجر از سوی ادارات کل مورد حمایت قرار نمی‌گیرند، خواستار حمایت ویژه از سوی مسئولان شد و افزود: امیدوارم مسئولان به این مسئله جدی‌تر توجه و ادارات کل را برای حمایت از گروه‌های نمایشی تجهیز و موظف کنند.

چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر به ریاست کاظم نظری و دبیری مهدی حامدسقایان از ۲۷ دی تا ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ در تهران در حال برگزاری است.

انتهای پیام/

ارسال نظر
هلدینگ شایسته