از خنده مرموز سرمربی تا نارضایتی گسترده از «ببرهای آسیا»؛ آیا کره جنوبی کلینزمان شایسته قهرمانی است؟ + تصاویر
به گزارش خبرنگار گروه ورزش خبرگزاری علم و فناوری آنا، پیش از شروع رقابتهای جام ملتهای فوتبال آسیا در قطر، تیم ملی کره جنوبی به عنوان یکی از ۳ مدعی درجه یک قهرمانی بازیها به حساب میآمد.
کارشناسان و رسانهها گمان میکردند تیمی که چهرههای بزرگی مثل سون هیونگ مین (تاتنهام)، کیم مین جائه (بایرن مونیخ)، لی کانگ این (پاری سن ژرمن) و ... را دارد، به مقام نخست خواهد رسید. مردم این کشور هم از این بابت خوشحال بودند و میگفتند تیمی که در قطر به میدان رود، با جام با درخشش زیاد و قهرمانی به خانه باز میگردد. اما حالا سئوال مهم کنونی این است: تیم «جنگجویان تایگوک» (لقب کره) با ۳ بازی که در دور گروهی جام انجام داده، باعث خوشحالی مردم کشورش شده؟ و آیا فوتبال دوستان کرهای به قهرمانی تیم شان باوردارند؟
در پاسخ به این سوالات باید گفت: خیر... آنها واقعا ناراحت و حتی نگران هستند. آن هم به این دلیل که تیم ملی خود را «پایینتر» از حد انتظار دیده اند. زیرا در سه بازی انجام گرفته قرمزپوشان، تیم آسیایی را در قامت مدعی تمام عیار مشاهده نکردند. هرچند تیمی که در گروه E حضورداشت، به یک برد و دو تساوی (پیروزی ۳ بر یک مقابل بحرین، تساویهای ۲ بر ۲ و ۳ بر ۳ مقابل اردن و مالزی) رسید، اما با حرف و حدیث بالا آمد!
از همه بدتر همین تیم در روز پنجشنبه و پس از رویارویی با مالزی، به نتیجهای رسید که برای خیلیها شک برانگیز شد؛ بطوریکه خیلیها از «عمدی بودن» برای قرارگرفتن در پله دوم گروه حرف زدند. منتقدین تیم کره جنوبی که یکی دو تا هم نیستند، معتقدند «ببرهای آسیا» در گروه خود به جای قرارگرفتن در رده اول و بازی با ژاپن در مرحله یک هشتم نهایی، عمدا دوم شدند تا در اولین فاز دور حذفی با عربستان دیدارکنند. به باور خیلی ها، کره از «رودرروشدن» با ژاپن فرارکرده که همین مساله باعث ناراحتی مضاعف مردم فوتبالدوست این کشور آسیای شرقی شده است. آنها حالا از این همه حرف و تمسخر، کلافه هستند و احساس ناراحتی میکنند؛ چرا که باوردارند به این خاطر حتی در سطح بین المللی «تحقیر» شدهاند!
منتقدین چه میگویند؟
آنچه منتقدین انگشت روی آن میگذارند و به آن استناد میکنند، رفتار بازیکنان تیم کره جنوبی در بازی با مالزی است. از آن بحث انگیزتر، حرکت عجیب مربی آلمانی تیم در پایان بازی با سومین حریفش بود. وقتی داور بازی سوت پایان آن مسابقه فراموش نشدنی را به صدادرآورد، دوربین تلویزیون روی چهره «کلینزمان» زوم کرده بود که حتی «لبخند» معنی دار و مرموزی هم زد. به زعم منتقدین این مربی از نتیجه به دست آمده با این حرکت، رضایت داشته تا در گروه به جای اول، دوم شود تا با ژاپن بازی نکند.
هان یان یو، گزارشگر سایت ایلبو کره در این مورد مینویسد: کسانی که به این رفتار انتقاد میکنند، معتقدند تیم ما به عمد دنبال دوم شدن بوده. آنها برای خود دلایلی دارند. البته پیش از هرچیزی باید بدانند که در این مسابقه کره ابتدا توسط «جئون وویونگ» در دقیقه ۲۱ به گل برتری رسید. اما در ادامه در دقایق ۵۱ و ۶۲ دروازه اش به روی حریف بازشد. تیم ملی تلاش کرد تا عقب ماندگی اش را جبران کند تا این که در سایه فشار آن، سیهان حازمی، بازیکن حریف در دقیقه ۸۳ به اشتباه دروازه تیمش را باز کرد. آنوقت بازی ۲ بر ۲ شد.
وی افزود: بعد وقتی داور بازی ۱۲ دقیقه وقت اضافه گرفت، در اولین ثانیه ها، سون هیونگ مین از روی نقطه پنالتی حتی گل برتری تیم کشورمان را زد، اما این پایان ماجرا نبود. زیرا رومل مورالس کلمبیایی که ۷ ماه قبل تابعیت مالزیایی اش درست شده بود، در واپسین لحظات بازی، گل مساوی را زد. بعد هم بازی با تساوی پرگل ۳ بر ۳ خاتمه یافت. در همان زمان اردن یک بر صفر مغلوب بحرین شد و دوربین تلویزیون در پایان بازی با مالزی، تصویر لبخند کلینزمان را نشان داد. از آن لحظه بود که انتقادات رسانهها و شخصیتها شروع شد تا جایی که تیم کره جنوبی را به خاطر تعمد در کسب چنین نتیجهای را مورد اتهام قراردادند.
توضیحات کلینزمان
بعد از ثبت آن نتیجه، سرمربی آلمانی چنین باوری را ردکرد. کلینزمان در جمع خبرنگاران گفت: از این که به دور بعد راه پیداکردیم، خوشحال هستیم و خود را در مسیری جز قهرمانی بازیها نمیبینیم. کاری سخت را درپیش داریم. چون آرزوی همه رسیدن به قهرمانی جام است. البته رویارویی با مالزی، ایرادهای را از تیم برای ما آشکارکرد. چیزهای که تا به حال ندیده بودم. اما همه به بازیکنان اعتماددارند که قبل از بازی مرحله یک هشتم نهایی، بر اشتباهات خود غلبه کنند.
وی افزود: تلاش خواهیم کرد تا برای تداوم موفقیت ها، به استراتژی جدیدی ورود کنیم. در مورد اجتناب از رویارویی با ژاپن در دور حذفی، این موضوع را ردمی کنم. چون تیم کره جنوبی کاملا آمادگی دارد و هیچوقت قصدش پرهیز از رویارویی با ژاپن نبوده است. باید تاکید کنم به تواناییهای تیمم برای گذر از مراحل مختلف برای دست یابی به خواسته اش اعتماددارم. تیم ما مرحله به مرحله پیش میرود، اما نمیتوان قدرت تیمهای که را با آنان روبرو میشویم، دست کم گرفت. چون همه به اهمیت بازیها واقف هستند و همه با انگیزه بسیار به جام آمدهاند.
خندیدن جنایت نیست
این توضیحات منتقدین را قانع نکرد و مربی ژرمنی بازهم مجبور به توضیح شد. او در گفت وگویی با سایت کورا گفت: به هیچ وجه موضوع دست کم گرفتن عربستان یا سخت بودن رویارویی با ژاپن و اجتناب از آن مطرح نیست. این موضوع را تکذیب میکنم. تاکید میکنم تیم کره جنوبی به رقیبش بدون توجه به اینکه چه حریفی باشد، احترام میگذارد. ضمن آنکه همه شانس بردن و کسب قهرمانی را دارند.
وی افزود: داستانهای تخیلی همیشه از طریق فیلم و عکس ساخته میشوند... فکر نمیکنم با لبخندم مرتکب جنایتی شده ام. شاید به این معنا است که از فرم نتیجه مساوی تعجب کرده ام. ضمن آنکه خواستار احترام همه به آنچه تیم ملی مالزی در ۹۰ دقیقه بازی با ما کرد، نیز هستم.
واکنشها
در چند روز گذشته در مورد ماجرای لبخند حیله گرانه واکنشهای زیادی را به همراه داشته است. با وجودی که حتی کنفدراسیون فوتبال آسیا بعد از راهیابی تیم خاور دوری، دست به تحقیق در مورد این موضوع زد و در پایان نتیجه بازی را درست و اخلاقی معرفی کرد، اما از طرف رسانه ها، کارشناسان و چهرههای معروف، همچنان این نتیجه و رفتار، مورد انتقاد واقع شده است.
لی شوان، معروفترین گزارشگر چین در فضای مجازی نوشت: کرهایها بسیار مشکوک رفتارکردند تا از بازی با ژاپن فرارکنند. به چهره خندان کلینزمان در پایان بازی نگاه کنید تا متوجه این موضوع شوید. پرتال هانگبین ویتنام عنوان کرد:کره که مقابل مالزی یعنی تیم ۱۰۷ رنکینگ فیفا قرارداشت، حریفی تقریبا خطرناک بود. اما پایان بازی با مالزی به تساوی رسید و مربی اش خوشحال شد تا با بزرگترین دشمن خود یعنی ژاپن بازی نکند. این بازی در تاریخ فوتبال آسیا باقی خواهد ماند.
مازازومی هاتوری، یکی از گزارشگران مطرح ژاپن هم در برنامهای تلویزیونی عنوان کرد: اگر جای کره و ژاپن را با هم عوض کنیم، آیا ژاپن حریفی بود که تساوی کند تا با کره روبرو نشود؟
روزنامه الشرق االوسط نیز در مطلبی عنوان کرد: تیم کره جنوبی که کلی ستاره سرشناس در فوتبال اروپا دارد در دیدار با مالزی، دست به رفتاری زشت و مخالف با اخلاق ورزشی زد. چون تساوی مشکوک را برابر تیم معمولی مالزی با حرکت عجیب خنده کلینزمان گرفت. آنچه اتفاق افتاد به عنوان بدترین رخداد در کتاب تاریخ فوتبال قاره میماند.
فابیان روکس، گزارشگر فرانسوی که بازی را برای یک کانال رادیویی نیز گزارش میکرد، اظهار کرد: وقتی آن خنده کلینزمان را بعد از تساوی دیدم، واقعا عصبانی شدم. داد زدم و فریاد کشیدم آخر چرا خنده؟ آن خنده به خاطر فرار از بازی با ژاپن نبود؟
روبرتو مانچینی، سرمربی عربستان هم که تیمش سه شنبه ۱۰ بهمن با کره جنوبی باید بازی کند، در واکنش به رفتار همتای آلمانی اش گفت:حالا از خنده کلینزمان، خودم خنده ام میگیرد. اتفاقی عجیبی بود، اما این جور چیزها در فوتبال رخ میدهند.
وی افزود: به طور قطع ما دنبال چنین اهدافی نیستیم و همواره برای کسب برد به میدان میرویم.
وو جئون گوک، روزنامه نگار قدیمی کره جنوبی هم در گفت و گویی رادیویی عنوان کرد: در این چند روز خیلی زیاد مورد تمسخر و انتقاد واقع شده ایم. تا جایی که اکنون به خاطر یک رفتار مربی، احساس تحقیرشدن میکنیم.
سایت یون نیوز کره هم نوشت: با آن تساوی، شوکه شدیم و از تمسخرشدن توسط دیگران، خجالت کشیدیم.
باور رسانههای کرهای
رسانهها و تحلیل گران کرهای معتقدند جدا از حواشی بوجود آمده در بازی با مالزی، «ببرهای آسیا» استانداردهای یک مدعی درجه یک را برای برای فتح بازیها ندارد. کیم دائه گون، مفسر قدیمی ورزشی این کشور در برنامهای تلویزیونی گفت:باید پذیرفت درچند روز گذشته مردم ما به خاطر نتیجه بازی با مالزی، مورد تمسخر زیادی در سطح قاره و حتی فراتر از آن واقع شده اند. در نظرخواهیهای که انجام گرفته، مردم ناراحتی شان را بازگوکردند. حرف شان این است که تیم کنونی از شرایط لازم برای قهرمانی فاصله دارد. از این رو زیاد به صعود تیم و قهرمانی فکر نمیکنند.
کیم جین یو، نویسنده پرتال VTN هم نوشت:وقتی فکر میکنم میبینم مردم از آنچه تیم نشان داده، عصبانی هستند. با این نفرات که بهترین در تمام ادوار بوده اند، انتظار آنها خیلی بیشتر است. وقتی میبینند بازیکنان خوب زیادی داریم و باید در بالاترین سطح بازی کنند. اما چنین چیزی در دوره گروهی کم دیده شد؛ و حالا همه دل نگران آینده هستند. تازه باید انتقادات واردشده به حاشیههای بازی با مالزی را هم بپذیرند.
سایت MT هم در بخشی از یک گزارش نوشت: مشکلات فنی تیم ملی در مرحله گروهی زیاد بود. آنقدر که نتوانست با سطح انتظارات همخوانی کند. به این مشکلات، فشار و انتقادات بازی با مالزی هم اضافه شده که اگر در مرحله حذفی، تیم دستخوش تغییرات گسترده نشود، باید اعتراف کرد شانس موفقیت اش در ادامه راه حداکثر ۱۰ درصد خواهد بود.
پارک جیو رین، گزارشگر سایت ایمنیو هم در مطلبی نوشت:تیم ملی در مرحله گروهی سردرگم بود. از نظر تاکتیکی چیزی خاصی ارائه نکرد. اوج بی برنامه بودن در بازی با مالزی نمایان شد. ضمن آنکه به خاطر یکسری رفتارها مثل خنده مربی، از نظر اخلاقی زیر سئوال رفت. اوضاع طوری شد که در نظر دیگران، کره جنوبی، تیمی ترسو معرفی شد.
عدم رضایت از کلینزمان و شرکا
با توجه به حرفهای که کارشناسان سرزمین «جومونگ» در چند روز گذشته زدهاند، همینطور تحلیلهای که در رسانهها انتشاریافته، فوتبال دوستان این کشور آسیای شرقی از عملکرد فنی تیم ملی خود رضایت ندارند. حتی از نظر اخلاقی، بعد از حاشیههای ناشی از بازی با مالزی، احساس میکنند کوچک شمرده شده اند. در حالیکه در طول تاریخ همواره شجاعت زیادی داشته و این خصیصه را از طریق امور فرهنگی نظیر فیلمهای سینمایی و سریالهای تلویزیونی برای مردم سایر ملل اثبات کردهاند.
انتهای پیام/