استفاده از ظرفیت هیئتهای مذهبی در ستاد دهه فجر
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری تشریح برنامههای سازمان هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی به مناسبت گرامیداشت دهه فجر انقلاب اسلامی صبح امروز یکشنبه ۸ بهمن در ساختمان شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام مجید بابایی رئیس سازمان هیئتهای مذهبی و تشکلهای دینی و مسئول کمیته هیئتهای مذهبی ستاد دهه فجر در ابتدای این نشست عنوان کرد: در دهه فجر انقلاب اسلامی امسال که مقارن شده با اعیاد ماه رجب و شعبان و هم در آستانه انتخابات مجلس هستیم و شرایط خاصی هم در حوزه بینالمللی داریم شرایط خاصی را برای دهه فجر به وجود آورده که این انسجام قوی اری را در داخل کشور میطلبد. از طرف دیگر یکی از علل تاثیرگذار در پیروزی انقلاب در کنار رهبری قدرتمند حرا امام خمینی حضور پررنگ مردم و نهادهای مردمی مثل هیئتهای مذهبی بود و ما به دنبال پررنگ تر کردن حضور مردم در این دوره هستیم. این راهبرد اقدامات کمیته ماست تا با حضور هیئت های مذهبی جلوه مردمیتری به دهه فجر بدهیم.
وی افزود: از نظر محتوا هم ایدههای متفاوتی در نظر گرفته شده است. انقلاب ما یک انقلاب فرهنگی بوده و هست و کسی باور نمیکرد مردم ما در برابر رژیمی که ژاندارم منطقه بود بدون کار مسلحانه جدی مردم انقلابی را به پیش ببرند و به همین دلیل ما باید براساس سنتهای الهی کارمان را پیش ببریم. همانطور که خداوند در قرآن فرمود مردم اگر ایمانشان را حفظ کنند و در عمل درست رفتار کنند عاقبت به خیر می شوند. هر وقت انسان به سنتهای الهی پایبند باشد از برکات ان بهرهمند میشود و هر قوت از فاصله بگیرد از برکات محروم میشود.
باباخانی اضافه کرد: ما چند برنامه محتوایی اصلی داریم و چون مجموعههای مردمی خودشان نیز تولید محتوا میکنند، ما این کار را به صورت دو طرفه انجام میدهیم. مطلب بعدی توجیه و جلسات همفکری برای ستایشگران اهل بیت(ع)، شاعران و مداحان است و این جلسات باعث پیوند بیشتر این افراد با انقلاب اسلامی میشود. تولید برنامههای نغمهای در حوزه ستایشگری هم در دستور کار قرار گرفته است و موارد دیگری هم برای ورود پررنگ هیئتهای مذهبی تدارک دیده شده تا این مجموعهها حضور بیشتری در این رویداد داشته باشند.
وی با تاکید بر نغمه و اینکه قویترین سلاح ما در پیروزی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس و سالهای پس از آن تولید نغمهها بود، ابراز داشت: ترکیب شعر و ملودی یا در قالب نوحهها ورود پیدا میکرده یا نغمههایی که مورد توجه قرار میگرفت. در سالهای گذشته تولیدات مختلفی در این حوزه شکل گرفت که با ترکیب ملودی و شعر ساخته شد و اکثرا با اقبال عمومی مواجه شدند. مثل مجموعه «سلام فرمانده» که فضایی را به وجود آورد که این اثر از مرزهای داخل کشور نیز فراتر رفت. پس تاثیر نغمه و نوحه تاثیر ممتازی است و کارهایی که تولید میشود را اطلاع رسانی میکنیم.
وی گفت: ما در سامانه بیرق محتوا را بارگذاری میکنیم تا هیئتها و مداحان بتوانند از آنها استفاده کنند. بحث معرفی چهرههای انقلابی، دستاوردهای انقلاب و پیشرفتهای کشور مباحثی است که روی آنها میتوان تمرکز کرد و برنامهریزی کردیم هیئتها از این بستر هم استفاده کنند. در هر مسیری که یک هیئت در زمینه تبلیغاتی عمل میکند ما آنها را همراهی میکنیم. در حوزه طراحی پوستر، نغمهخوانی و برنامههای هنری و فرهنگی مختلف. همه مجموعههایی که در حوزه هیئت کار میکنند را دور هم جمع کردیم تا بتوانیم بهترین خروجی را داشته باشیم.
وی ادامه داد: هر جایی کشور دچار بحران شده و همه دستگاههای دولتی نتوانستند کارشان را انجام دهند هیئتهای مذهبی ورود کردند و اثرگذار بودند. مثل دوران دفاع مقدس، مثل ایام کرونا یا بلایای طبیعی مثل سیل و زلزله و این کاملا مشخص است. در حال حاضر موضوع جهاد تبیین و مقابله با فضای ناامیدی که سعی میکنند در جامعه شکل دهند محوریترین مبحث است. نسبت کمکهای دولتی و حاکمیتی به همان کاری که مردم میتوانند به صحنه بیاورند ۱ به ۱۰ است. به عنوان مثال در راهپیمایی عید غدیر یک سهم را دولت و شهرداری داشت و ۱۰ سهم برای مردم بود، هم از نظر مالی و هم ساختاری. هیئتهایی داریم که با پایان محرم و صفر کارشان تمام میشود که این ها هم خیلی خوب است اما این انرژی که در هیئت ها شکل میگیرد میتواند در سراسر سال در جامعه منتشر شود. طبق گفته مقام معظم رهبری هیئتهای مذهبی کانون جهاد تبیین هستند.
حجتالاسلام مجید بابایی اضافه کرد: ما کار مشترکی با بنیاد شهید انجام دادیم. تقارن ایام دهه فجر با چهلم شهدای کرمان این فرصت را ایجاد کرده تا گرامیداشتی برای این عزیزان بگیریم.
انتهای پیام/