دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
07 بهمن 1402 - 16:07

تجهیز همه کلاس‌های دانشگاه آزاد اصفهان به رایانه

تجهیز همه کلاس‌های دانشگاه آزاد اصفهان به رایانه
مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان از تجهیز همه کلاس‌های این دانشگاه به رایانه خبر داد و جزئیات تحولات و اقدامات صورت گرفته در حوزه فناوری اطلاعات دانشگاه را تشریح کرد.
کد خبر : 893250

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ بر کسی پوشیده نیست که فناوری اطلاعات برای ارتقا و بهبود فرآیند‌های آموزشی، تحقیقاتی، اداری، مدیریتی، ارتباطی و ... در جوامع از کوچک‌ترین سطح آن مانند سازمان یا شرکت‌های خرد و کلان تا سازمان‌های کلان دولتی و خصوصی، اهمیت بسیاری دارد و در واقع امروزه قلب تپنده هر سازمانی حوزه فناوری اطلاعات آن سازمان محسوب می‌شود.

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان (خوراسگان) نیز به‌عنوان یک نهاد علمی مانند دیگر مراکز آموزشی، سعی داشته در میدان رقابت از سایر رقبا جا نمانده و در راستای رسالت خدمت‌رسانی و استمرار توسعه و پیشرفت‌های خود، در خلال سال جاری و به‌ویژه درترم گذشته، تحولات و اتفاقات بسیار خوبی در حوزه IT رقم بزند.

در همین رابطه علیرضا مهرنظر مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان جزئیاتی از این اقدامات را برشمرد و در گفت‌وگو با خبرنگار آنا اظهار کرد: حیطه کاری حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه شامل بخش‌های شش‌گانه امور سخت‌افزاری، شبکه، نرم‌افزاری، اتوماسیون اداری، اطلاعات و آمار و وب‌سایت‌ها می‌شود که در هر بخش، به فراخور نیاز، اقدامات چشم‌گیری صورت گرفته است.

وی افزود: در بخش سخت‌افزاری، ۱۵ کارگاه مجهز به روزآمدترین دستگاه‌های کیس کامپیوتری شدند. در این باره با برنامه‌ریزی و فراخوانی که صورت گرفت، سیستم‌های پیشین به بخش سخت‌افزار منتقل و همه قطعات ازجمله مادربورد، سی‌پی‌یو، دیسک سخت، حافظه و ... تعویض و به‌روزترین نرم‌افزار‌ها روی حدود ۱۵۰ دستگاه نصب و راه‌اندازی شدند.

مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان اضافه کرد:‌ در بخش اداری این واحد دانشگاهی، رایانه برخی از همکاران از لحاظ سخت‌افزاری، سیستم‌عامل و نرم‌افزار نیاز به به‌روز رسانی داشته که  ارتقا یافته و این روند تا به‌روزرسانی همه سیستم‌ها در حال انجام است.

مهرنظر عنوان کرد: یکی از اقدامات ویژه این حوزه، نوسازی سیستم‌های کیس کلاس‌ها بوده که اکنون همه کلاس‌ها مجهز به رایانه شده‌اند. از این تعداد، حدود ۹۰ درصد از رایانه‌ها به‌روز شده از نوع نصب دیواری است و مابقی نیز در حال آماده‌سازی و تعویض هستند.

وی بیان کرد: در بخش شبکه نیز تغییرات اساسی انجام شد که ازجمله می‌توان تعویض و ارتقای دستگاه‌های امنیتی مانند فایروال، میکروتیک و اضافه کردن سرور‌های جدید و به‌روز را نام برد. در راستای حفظ تجهیزات شبکه در شرایط مطلوب و افزایش بهره‌وری و کاهش فرسایش تجهیزات و در نتیجه کاهش هزینه‌های سنگین، خرید و تعمیرات قطعه، عملیات سرویس و آرایش رک و تعمیرات پیشگیرانه برای اتاق سرور اصلی دانشگاه ازجمله ۳۰ اتاقک استقرار رک در ساختمان‌های متعدد دانشگاه برای نخستین‌بار انجام شد.

مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان ادامه داد کرد: در بخش نرم‌افزاری نیز چندین نرم‌افزار مورد نیاز بخش‌های مختلف دانشگاه ازجمله سامانه طرح ملی نشاط و جشنواره رشد (۳) طراحی یا به‌روزرسانی شد. سامانه شورا و کمیسیون دانشجویی، سامانه فارغ‌التحصیلی، سامانه کارگاه‌های ضمن خدمت، سامانه جامع آزمایشگاهی، سامانه مهمانسرا، سامانه حوزه امتحانات، سامانه واحد انتظامات دانشگاه و ... به‌روزرسانی شدند. در این بخش، اموری ازجمله پشتیبانی فنی سامانه برگزاری کلاس‌های مجازی، پشتیبانی بخش دانشجویی سامانه آموزشیار و ارسال پیامک‌های دانشگاه انجام می‌شود.

مهرنظر با بیان اینکه در بخش اتوماسیون اداری نیز با مدیریت کاربران و رفع معضلات این بخش، اقدامات ارزنده‌ای برای طراحی فرم‌های مختلف انجام شده، مطرح کرد: اکنون اکثر فرآیند‌های دانشگاه از طریق این فرم‌ها انجام می‌شود. اتوماسیون دانشگاه به لطف تلاش‌های صورت گرفته حوزه فناوری اطلاعات در توسعه فرم‌ها، یکی از کاربردی‌ترین اتوماسیون‌های سازمانی به شمار می‌رود.

وی بیان کرد: در بخش وب‌سایت‌ها نیز اقدامات اساسی و بنیادی انجام شد. با توجه به تغییر پورتال و استفاده از سیستم مدیریت محتوای دانشگاه آزاد اسلامی، سایت اصلی و همه زیر سایت‌ها ازجمله زیرسایت‌های مربوط به معاونت‌ها، دانشکده‌ها، مراکز تحقیقاتی و ... روی این پلتفرم بازطراحی و راه‌اندازی شدند.

مدیر امور فناوری اطلاعات و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان با بیان اینکه در بخش اطلاعات و آمار نیز با تهیه و ارائه آمار و اطلاعات دقیق و به موقع دانشگاه به مراکز درخواست‌کننده و پاسخگو بودن به درخواست‌های متنوع آماری اقدامات چشمگیری صورت گرفته، تشریح کرد: در زمینه دسترسی به خدمات اینترنت وای فای، توسعه و گسترش خوبی انجام شد. تقریباً ۹۰ درصد ساختمان‌های دانشگاه مجهز به دستگاه وای فای شده‌اند. ساختمان‌هایی ازجمله دانشکده علوم تربیتی در حال تجهیز بوده و تا چند روز آینده، امکان دسترسی به اینترنت وای فای برای همه دانشکده امکان‌پذیر خواهد بود. از طریق بستر وای فای، امکان استفاده از اینترنت رایگان برای دانشجویان، استادان و کارکنان فراهم است.

مهرنظر تبیین کرد: یکی از عظیم‌ترین و با ثبات‌ترین پلتفرم‌ها، کلاس‌های مجازی مربوط به دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان بوده که با انجام پشتیبانی به موقع و دقیقی که توسط همه همکاران فناوری اطلاعات انجام می‌شود آن را منحصربه‌فرد و برجسته‌تر از سایر پلتفرم‌ها کرده است.

وی درباره توانمندی این پلتفرم عنوان کرد: در زمان‌های ویژه ازجمله اعلام تعطیلی دانشگاه به دلیل آلودگی هوا یا مسائلی از این دست، با برگزاری حدود ۴۰۰ کلاس، ۶ هزار کاربر همزمان در سطح دانشگاه‌های آزاد استان و برگزاری کلاس‌های زبان ترکیبی چندین استان کشور، پشتیبانی و رفع اشکال کاربران به‌صورت آنلاین به خوبی عمل می‌کند که توانسته در کسب رضایتمندی استادان و دانشجویان موفق عمل کند.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب