رابطه افزایش دستمزد اسمی و نرخ تورم
به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا ، سیاوش غیبی پور کارشناس اقتصادی در خصوص تاثیر سطح دستمزد بر اقتصاد به خبرنگار آنا گفت: یکی از عواملی که همواره می تواند متغییرهای اقتصاد ملی را افزایش و یا کاهش دهد، میزان دستمزد واقعی است .
وی در ادامه تشریح کرد: دستمزد به دو دسته واقعی و اسمی تقسیم میشود. به عنوان مثال زمانی که دولت افزایش ۲۰ درصدی دستمزد ها را اعلام میکند، مفهوم این است که ۲۰ درصد به درآمد های اسمی اضافه می شود. اما افزایش در دستمزد واقعی متفاوت است.
این کارشناس اقتصادی تصریح کرد: دستمزد واقعی از کسر میزان افزایش از نرخ تورم بدست میآید. از همین رو با توجه به نرخ تورم در کشور و میزان افزایش دستمزدها، ما با کاهش درآمد حقوق بگیران مواجه هستیم .
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ نیز با شرایط مشابه سال های گذشته روبرو هستیم و قطعا قدرت خرید کاهش یافت . برای جبران کاهش قدرت خرید ناشی از کاهش دستمزد واقعی بین اقتصاد دانان اختلافاتی وجود دارد.
غیبی پور ادامه داد: برخی اعتقاد دارند که با افزایش دستمزد ایمی تورم تا همسایگی آن تغییر میکند. به همین دلیل ایده جانشینی را برای ترمیم دستمزد مطرح می کنند. این اقتصاددانان به ترمیم قدرت خرید از طریق کنترل تورم عمومی، کمکهای یارانه ای غیر مستقیم و شناسایی گروه های خاص و اعطای مشوق های مالیاتی و ... است.
وی اظهار کرد: از این رو اگر دولت بتواند دستمزد واقعی را از طرق ذکر شده تحریک کند، شرایط بهتری را تجربه کنیم.
این کارشناس ضمن هشدار به ساختاری شدن تورم و وجود تورم لخت در کشور گفت: دولت باید نسبت به معضلات کاهش قدرت خرید توجه داشته باشد. چرا که پبسیاری از انحطاط های اجتماعی مانند حاشیه نشینی ناشی از این موضوع است.
انتهای پیام/