ضرورت پیوند نخبگان دانشگاهی با بدنه جامعه به منظور تحقق مشارکت حداکثری در انتخابات
محسن کوهکن، نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در گفتوگو با خبرنگار سرویس سیاست و جهان خبرگزاری علم و فناوری آنا، درباره ضرورت مشارکت حداکثری در انتخابات اظهار کرد: انتخابات مهمترین رخداد سیاسی است که در کشور رخ میدهد و مردم باید آن را فرصتی برای تغییر صلحآمیز شرایط و گردش نخبگان بدانند. از طریق انتخابات و رأی دادن به فرد اصلح میتوان شرایط را اصلاح کرد و رویه اشتباه گذشته را متوقف ساخت و از سوی دیگر انتخابات مظهر مردمسالاری دینی است که هر کشوری از آن برخوردار نیست.
وی افزود: چند عامل برای تحقق مشارکت حداکثری اثرگذار و مهم هستند؛ اولین عامل مربوط به رقابت است و به نظر من میان رقابت و مشارکت حداکثری ارتباط تنگاتنگی وجود دارد. اگر رقابت سالم باشد مشارکت هم شکل خواهد گرفت. کاندیداها نباید در رقابتهای انتخاباتی دست به تخریب و سیاهنمایی بزنند و سعی کنند برنامههای خود را ارائه دهند نه اینکه طرف مقابل را تخریب کنند و او را زیرسؤال ببرند. رقابت سالم همان اصلی است که رهبر معظم انقلاب بر آن تأکید دارند.
این فعال سیاسی اصولگرا خاطرنشان کرد: دومین عامل هم مربوط ائتلافهاست. به هر حال ائتلافها و جبههبندیها نقش مهمی در تحقق مشارکت حداکثری دارند. به واسطه ائتلافها میتوان آراء مردم را هدفمند کرد و افکار عمومی را با جریان انتخابات همراه ساخت اما به شرط اینکه ائتلافها به دوقطبیسازی منجر نشوند. از سوی دیگر لازم است که ائتلافها و جبههبندیها برروی کاندیداهایی اجماع داشته باشند که هم محبوبیت دارند، هم مقبولیت و هم دارای برنامه مشخص و مدونی هستند.
کوهکن عامل سوم را مربوط به رسانهها دانست و در این باره گفت: رسانهها به ویژه صداوسیما نقش مهمی را در عرصه انتخابات برعهده دارند. متأسفانه ظاهراً صداوسیما منتظر است که زمان تبلیغات انتخاباتی فرا برسد تا دست به کار شود اما قرار نیست منتظر آن زمان ماند. از اکنون باید برای اقناع افکار عمومی محتواسازیهای عامهپسند و عامهفهم انجام شود. صرفاً با برگزاری میزگردها و گفتوگوهای تخصصی نمیتوان آمار مشارکت را افزایش داد؛ لذا باید برنامهسازیها طوری صورت گیرند که عامه مردم را هم جذب کنند.
وی در بخش دیگری از این گفتوگو چهارمین عامل را مربوط به ایفای نقش نخبگان دانشگاهی دانست و اظهار کرد: نخبگان علمی و دانشگاهی کشور زبان دانشگاهیان هستند. اینها برروی دانشگاهیان و دانشجویان اثرگذارند و لازم است با برگزاری کرسیهای آزاداندیشی، مناظرات دانشجویی و جلسات تبیینی قشر دانشگاهی را تشویق به حضور در عرصه انتخابات کنند. همچنین لازم است که فعالان حزبی و سیاسی بیشتر در دانشگاه حضور یابند و ارتباط مستمری با قشر دانشگاهی داشته باشند.
نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری در پایان تأکید کرد: پیشنهاد میکنم در این روزهای باقی مانده به انتخابات دولت و مجلس و دیگر ارکان حاکمیت اتحاد نظر بیشتری داشته باشند و دولت نظارت خود را بر بازار بیشتر کند و اجازه ندهد دلالان و سوداگران قیمتها را افزایش دهند. افزایش رضایت مردم اولویت است و در این زمان بهتر است برروی این اصل مهم کار شود. همچنین کاندیداها چه آنهایی که ردصلاحیت شدهاند و چه آنهایی که تأیید شدهاند باید برای افزایش مشارکت مردم تلاش کنند و عرصه انتخابات را به عرصه تسویهحسابهای سیاسی تبدیل نکنند.
انتهای پیام/