روند جذب اعضای هیئتعلمی تسریع شده است
به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، محمدخلج امیرحسینی در اجلاس سه روزه روسای دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری در دانشگاه فردوسی مشهد، با اشاره به اهمیت موضوع جذب گفت: جوانان تحصیل کرده امید دارند در این کشور بمانند و ما باید شرایط آن را فراهم کنیم. یکی از راههای بکارگیری جوانان فرهیخته جذب آنها در دانشگاهها، پژوهشگاهها به عنوان استاد دانشگاه است.
وی گفت: دانشگاهها نقش اصلی در غربالگری نیروها را دارند. در یک سال اخیر این فرآیند با مجاهدت دانشگاهها سرعت گرفته است؛ ولی با نقطه مطلوب فاصله داریم.
خلج امیرحسینی بیان کرد: نقطه مطلوب سرعت جذب اعضای هیئت علمی این است که حداکثر ظرف ۶ ماه یعنی از فراخوان اول هر سال که بین تیر تا شهریور است تا فراخوان بعدی یعنی دی یا بهمن، وضعیت افراد تعیین تکلیف شود.
وی به بررسی سرعت تعیین تکلیف متقاضیان در فراخوانهای سال ۹۹ تا ۱۴۰۰ پرداخت و گفت: سال ۹۹ متوسط تعیین تکلیف پرونده حدود ۲۴ ماه بود و فراخوان سال ۱۴۰۰ متوسط تعیین تکلیف به حدود ۱۸ ماه رسید و حدود ۶ ماه کاهش یافته است، ولی هنوز با نقطه مطلوب فاصله داریم. میانگین سرعت تعیین تکلیف سال ۱۴۰۱ نیز بهتر شده است.
این مقام وزارت علوم با اشاره به تسهیل فرآیند جذب اظهار کرد: در حال حاضر با پدیده جدیدی مواجه شدیم. اینکه پرونده یک نفر از چند دانشگاه میآید و در دانشگاهها برای جذب افراد رقابت ایجاد شده است.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی گفت: تعداد ابلاغ جذب در سال ۱۴۰۰ تعداد پروندههای اعضای هیئت علمی جذب و ابِلاغ شده ۶۳۴ ابلاغ، سال ۱۴۰۱ تعداد ۶۸۸ ابلاغ و سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۵۰۷ ابلاغ بوده است که رشد خوبی را نشان میدهد.
وی موارد دانشگاههای غیرانتفاعی، استعلامات و دفاتر تحقیق، ردیف استخدامی و نیرو و بودجه را گلوگاههای کاهش سرعت بررسی فراخوانها عنوان کرد و گفت: دانشگاههای غیرانتفاعی به دلیل اینکه خودشان هیئت اجرایی ندارند به هیئتهای استانی ارسال میشوند و زمان زیادی را میطلبد.
رئیس مرکز جذب اعضای هیئت علمی از روسای دانشگاهها خودست در دو ماه باقیمانده تا پایان سال برنامهریزی کرده تا فراخوانهای جذب باقیمانده را تعیین تکلیف کنند.
وی از آغاز فراخوان نوبت دوم سال ۱۴۰۲ از روز چهارشنبه (۴ بهمن) خبر داد و گفت: امیدواریم با برنامهریزی این فراخوانها به سرانجام خوبی برسد.
انتهای پیام/