دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
مسعود فروتن در گفت‌وگو با آنا:

تله‌تئاتر باید جدی گرفته شود

تله‌تئاتر باید جدی گرفته شود
برنامه‌ساز پیشکسوت تلویزیون گفت: تله تئاتر باید جدی گرفته شود، اینکه روی صحنه تئاتر نمایش را با چند دوربین ضبط کنند تله تئاتر محسوب نمی‌شود. باید تله تئاتر به روش اصولی و حرفه‌ای ساخته شود.
کد خبر : 892825

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، تله تئاتر یکی از جذاب‌ترین گونه‌های آثار نمایشی است که در سال‌های نه چندان دور جای ویژه‌ای در تلویزیون ما داشت و بسیاری ازچهره‌های تئاتری که امروز در زمره پیشکسوتان این عرصه شناخته می‌شوند، روزگاری ستاره همین تله تئاتر‌ها بودند.

اما مانند بسیاری از برنامه‌های خوب و موفق تلویزیون در دهه شصت و اوایل دهه هفتاد، تله تئاتر‌ها نیز کم کم از تلویزیون حذف شدند و جای خود را به دیگر برنامه‌ها دادند. حالا، اما در چهل‌ودومین جشنواره تئاتر فجر، بار دیگر توجهات به سمت تئاتر‌های تلویزیونی جلب شده و این قسمت نیز مورد عنایت برگزارکنندگان قرار گرفته است. به بهانه همین مسئله گفت‌وگویی با مسعود فروتن انجام دادیم، هنرمندنی که از پیشکسوتان به نام برنامه‌های تلویزیونی است و در روز نخست جشنواره تئاتر امسال کارگاه آموزشی «کارگردانی نمایش تلویزیونی» را برگزار کرد.

فروتن که جزو هیئت انتخاب تله تئاتر‌های حاضر در جشنواره امسال بود در رابطه با آثار حاضر در این رویداد گفت: ما از میان آثاری که دیدیم بهترین‌ها را انتخاب کردیم و کیفیت آثار در انتخاب‌های ما معلوم است. اگرچه هنوز برای بهتر شدن باید کار‌های زیادی انجام شود.

وی افزود: اینکه دوربین بگذاریم و هرکسی جلوی دوربین دیالوگ بگوید تله تئاتر نیست. این مثل فوتبال می‌ماند که شما تصویری از هرکسی که حرف می‌زند می‌بینید. تله تئاتر باید با دوربین تلویزیون و به سبک تلویزیونی کار شود تا وقتی شما در خانه نشستید کار را حس کنید و تصور کنید در سالن حضور دارید و کار صحنه را می‌بینید. در میان آثاری که دیدیم چند اثر خوب بود که همان‌ها هم انتخاب شدند.

فروتن ادامه داد: تله تئاتر باید جدی گرفته شود. اینکه روی صحنه تئاتر نمایش را با چند دوربین ضبط کنند تله تئاتر محسوب نمی‌شود.  باید تله تئاتر به روش اصولی و حرفه‌ای ساخته شود، مثلا می‌شود نمایش هملت را برای تلویزیون تنظم کرد. یعنی کار باید به اثری با ویژگی‌های تلویزیونی تبدیل شود. همانطور که نمایش رادیویی هم باید یک اثر رادیویی باشد. در این مدل نمایش صدابردار و سازنده کاری می‌کند که شما خودتان را در این فضا حس می‌کنید. تلویزیون هم باید همینطور باشد.

برنامه‌ساز پیشکسوت تلویزیون در رابطه با مهجور ماندن تله تئاتر در صداوسیما نیز گفت: ما شاید حدود ۳۰ سال قبل تله تئاتر‌هایی داشتیم ولی مدتی است که فراموش شده است و بچه‌های تئاتر زحمت کشیدند که کارهایشان را تله کردند و تلویزیون اصلا دخالتی در این کار نکرد. در حالی که در این مدل نمایش تلویزیونی یکی از جا‌هایی است که هنرمندان تئاتر می‌توانند در آن خودنمایی کنند، کار یاد بگیرند و کار کنند.

وی اضافه کرد: یکی از متهمان این پرونده تلویزیون است که سال‌های سال تله تئاتر را فراموش کرد. مفهوم تله تئاتر نمایش تلویزیونی است، اما این کاردر تلویزیون رخ نمی‌دهد و از این بابت متاسفم، امیدوارم این رویه هرچه سریع‌تر تغییر کند.

فروتن در پایان سخنانش با اشاره به برگزاری بخش تلویزیونی و رادیویی تئاتر در جشنواره فجر عنوان کرد: این اولین بار بود که از طرف تلویزیون تئاتر جدی گرفته شد و جایزه‌ای به آن تعلق گرفت و امیدوارم این اتفاقات ادامه داشته باشد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب