دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
زرویی نصرآباد در گفت‌وگو با آنا:

رویکرد آتی حوزه‌ هنری تبدیل اثر به محصول کاربردی برای خانواده‌هاست

رویکرد آتی حوزه‌ هنری تبدیل اثر به محصول کاربردی برای خانواده‌هاست
سرپرست مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری گفت: رویکرد آتی مرکز تبدیل اثر هنری به محصولی قابل استفاده و کاربردی برای خانواده‌ها و اقتصادمحور برای هنرمندان است.
کد خبر : 892589

محمد زرویی نصرآباد سرپرست مرکز هنر‌های تجسمی حوزه هنری در گفت‌وگو با خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا درباره رویکرد‌های تجسمی سال آتی حوزه هنری گفت: سال آینده تمرکزمان بر آموزش و تولید اثر خواهد بود. نگاهمان به تولید گنجینه‌ای منحصر نیست، ما تاکنون آثاری در حوزه خلق می‌کردیم که آثار گنجینه‌ای ونگه داری شده بود، اما برای سال آینده نگاهمان محصول محور است.

وی افزود: یعنی اگر اثری قرار است خلق شود، حتما در قالب یک محصول باشد، به فرض اگر کار خط انجام می‌دهیم به عنوان یک تابلو خط یا تهذیب و هر چیز دیگری تماما اینها در قالب یک کتاب منتشر شود. یا اگر می‌خواهیم شاهنامه سلطان محمد و طهماسبی را به عنوان اثر فاخر در تاریخ هنر ایران در نظر بگیریم، باید ببینیم که چه محصولی از آن می‌توانیم به عنوان اثر ماندگار خلق کنیم که برای آیندگان بماند به همین خاطر نگاه ما محصول محور است.

زرویی نصرآباد اظهار کرد: درست است که هنرمندان ما واکنش‌های سریع به اتفاقات روز نشان می‌دهند، اما درک این امر باید اثر ماندگار خلق کند، آثاری خلق شود که برای خانواده‌ها استفاده شود و هنر را به سمتی ببریم که مورد کاربرد و استفاده برای خانواده‌ها باشد.

وی با توجه به حوزه آموزش گفت: آموزش خودش یک بخشی استعدادیابی است، وقتی صحبت از آموزش می‌شود طبیعتا باید کلاس‌ها و کارگاه‌هایی بگذاریم که نگاه مبتدی نداشته باشد، یعنی هنرمندانی باشند که حداقل یک سطح متوسط رو به بالایی داشته باشند و از آن سطح به بعد توسط اساتید کارهایشان پیگیری و بررسی شود و در نهایت تولید یک اثر را شاهد باشیم.

زرویی نصرآباد درباره اقتصاد هنر گفت: وقتی یک اثر هنری تبدیل به محصول می‌شود آن زمان بازار بهتری پیدا می‌کند، اما اگر به عنوان اثر تزیینی گنجینه‌ای آن را ببینیم که فقط در نمایشگاه باشد یا یک نفر آن را خریداری کند، دیگر استمرار پیدا نمی‌کند و محل ارتزاق نمی‌شود اگر این اثر را به محصولی تبدیل کنیم که هنری باشد مثل کتاب آن زمان حق التالیف هر بار چاپ به هنرمند پرداخت می‌شود.

وی اظهار کرد: کاری که در موسسه نام انجام می‌دهیم همین است که اثری هنری به محصول تبدیل شود و به دپارتمان‌های مختلف بازی و سرگرمی، لباس و پوشاک یا هر چیز دیگر که قابل تولید و تکثیر باشد، ارائه شود و هنرمند هم حق الاثر بگیرد وگرنه کار یک بار به فروش می‌رود ودیگر تمام می‌شود و جریان اقتصادی شکل نمی‌گیرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب