دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

«تار و تاریخ» به کاخ اردشیر بابکان رسید+فیلم

«تار و تاریخ» به کاخ اردشیر بابکان رسید+فیلم
تازه‌ترین اثر پروژه «تار و تاریخ» با عنوان «خرابات» به آهنگسازی میدیا فرج‌نژاد در استان فارس و در کاخ اردشیر بابکان ضبط شده است.
کد خبر : 892546

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، «خرابات» نامِ تازه‌ترین تابلوموزیکال از پروژه «تار و تاریخ» است. این اثر با آهنگسازی و تنظیمِ میدیا فرج‌نژاد ساخته شده و با آواز بهمن جهانسوز و بندیرنوازیِ علیرضا نصیری‌فرد همراه شده است. همچنین شعر این آهنگ از سروده‌های خواجوی کرمانی است.

میدیا فرج‌نژاد آهنگساز و طراح پروژه «تار و تاریخ» در یادداشتی درباره تابلو موزیکالِ «خرابات» نوشته است: «کاخ اردشیر بابکان یکی از شاهکار‌های معماری ساسانیان است که هر چقدر بیشتر در این بنای عظیم دقت می‌کردم، کمتر متوجه می‌شدم چگونه چنین بنای عظیمی را در هزار و هشتصد سال پیش مهندسی کرده و ساخته‌اند! به قدری قدم زدن زیر گنبدهایش مجذوب کننده بود که زمان از دست من و تمامی گروه خارج میشد.
و، اما ...

با دوستانی به فیروزآباد سفر کرده بودیم که سال‌ها پیش از این کاخ بزرگ دیدن کرده بودند و من در نگاهشان تعجب و نگرانی را می‌دیدم!
پرسیدم: اتفاقی افتاده؟
گفتند: ما به خوبی به خاطر داریم که گچبری‌های تالار غربی بیشتر از این‌ها بود، و هم اکنون بخش‌های بسیاری از این گچبری‌ها دیده نمی‌شود!
تحقیق کردم و متوجه شدم گزارشاتی وجود دارد که نشان می‌دهد بخشی از این گچبری‌ها به سرقت رفته! و البته بخش دیگری هم به دلیل عدم مدیریت صحیح در گذر زمان تخریب شده است.
خلاصه که حال دل همه ما خراب شد؛ بنایی بی نظیر و بلند بالا که چنین اخباری از آن عذاب آور است. دقیقا حالی مشابه بیت خواجوی کرمانی:‌ای که بالای بلند تو بلای دل ماست
دلم از چشم تو در عین عذاب افتادست.»

«خرابات» را پویا پایور میکس و مسترینگ کرده و ضبط آن در استودیو ۵۴ انجام شده است.

کارگردانی، تدوین و تصویرِ این اثر کاری از مرتضی حاج محمدی است. نشر بین‌المللی این آهنگ هم برعهده موسسه فرهنگی هنری نغمه سازان دلنشین است.
پروژه «تار و تاریخ» حدود دو سال است که کار خود را با تمرکز بر ساخت قطعاتی برای بنا‌های تاریخی ایران آغاز کرده است. در این پروژه تا کنون حدود دویست تن از هنرمندان سراسر کشورمان حضور داشته‌اند.

آلبوم «تار و تاریخ» چندی پیش توانست در مسابقه بین المللی گلوبال موزیک اواردز - سال ۲۰۲۳ و در بخش‌های بهترین نوازندگی و بهترین موسیقی فولک معاصر، دو مدال طلا برای کشورمان به ارمغان بیاورد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب