ارتباط عمیق جشنواره تجسمی فجر و دانشگاه/ بهترین پایاننامه «طوبایزرین» دریافت میکند
به گزارش خبرنگار فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست رسانهای شانزدهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر با حضور امیر عبدالحسینی، دبیر کل جشنواره، محمد خراسانیزاده، مدیرکل هنرهای تجسمی و رئیس شورای سیاستگزاری فجر و مسعود زندهروح کرمانی، دبیر هنری جشنواره صبح امروز، سوم بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر ایران برگزار شد.
در ابتدا خراسانیزاده در صحبتهایی گفت: فرایند اجرایی جشنواره از مرداد با برپایی دو جلسه شورا شروع و به جمع بندی رسید و الان در آستانه افتتاح هستیم. مصطفی گودرزی، نادر قشقایی، بهمن عبدی، سیدعباس میرهاشمی، مسعود نجابتی، منیژه ارمین، زهرا رهبرنیا، لیلا عباسی، محمدرضا دوست محمدی، علی فروزانفر و امیر عبدالحسینی اعضای شورای سیاست گذاری بودند.
وی رویکرد این دوره را هنر نوآور، خلاق و وحدت افرین به شمار آورد و گفت: خوشحالم که این اتفاق رقم خورد و فجر شانزدهم وحدت بخش و امیدافرین با هر ذائقه و سلیقهای شد. ابعاد این جشنواره قابل قیاس با هیچ رویدادی در کشور نیست، یک جشنواره دارای بک دبیرکل با ۲۲دبیرملی،۶۰داور ملی و ۳۲دبیر استانی است.
خراسانی زاده با اشاره به اینکه ۱۰۷۶اثر دراین جشنواره رقابت کردند، افزود: ۱۲تا ۱۳هزار اثر هم در بخش استانی رقابت کردند، حدود ۲۲هزار اثر در جمع دراین ابررویداد برای ارزیابی شرکت کردند و تعداد زیادی رویداد هم در بخش غیررقابتی هستند. اما اینها از حیث کمیت است اصل ماجرا کیفیت آثار است.
وی با تاکید بر چهرههای جدید در عرصه داوری گفت: این نگاه تازه و نوگرایانه جشنواره شانزدهم برای اینکه به جوانان و پیشکسوتان همزمان توجه شود، خیلی مهم است. حضور بانوان هم برایمان در شورای سیاست گذاری و دبیری و داوری برجسته بود. افتخار میکنیم در شرایطی که بخش مهم جامعه واقعی تجسمی ما بانوان هستند، در جشنواره فجر هم شاهد این حضور هستیم.امیدواریم حضور مردم را هم در بازدید از نمایشگاهها داشته باشیم.
عبدالحسینی در ادامه با اشاره به نگاه کیفی به جشنواره گفت: حضور سرآمدان هنر در ترکیب شورای سیاست گذاری برایمان حائز اهمیت بود. تلاش کردیم پیوند جشنواره شانزدهم با دوره های قبل قطع نشود. بنابراین علاوه بر بازخوانی اساسنامه از چهرههای سرآمد دورههای قبل کمک خواستیم در کنارش چهرههای جوان سرامد را نیز بعنوان داور یا دبیر مدنظر قرار دادیم.
وی در ادامه افزود: دانشگاهها برایمان خیلی مهم بود بخش علمی پایان نامههای دانشگاهی را در مقطع ارشد و دکترا مدنظر قرار داد و قضاوت بر پایان نامه های علمی در عرصه هنر مورد توجه بود. بهترین پایاننامه «طوبای زرین» میگیرد و توسط یک ناشر منتشر میشود.
سپس زنده روح نیز در صحبتهایی درباره جزئیات جشنواره گفت: ما دو بخش نمایشگاهی داریم که یکی در موزه هنرهای معاصر با حضور آثار هنرمندان مفاخر تجسمی با نگاهی بر گنجینه از روز هشتم بهمن و بخش دوم اختصاص به پوسترهای دوران انقلاب دارد . در موزه هنرهای معاصر ۱۲۵هنرمند اثارشان روی دیوار می رود.
وی در ادامه افزود: در موسسه فرهنگی هنری صبا۸۵۴اثر در بخش های مسابقه، قله و طراحی فرهنگ محور و بازار هنر از ۶۰۶هنرمند از روز سه شنبه دهم تا سی ام بهمن به نمایش در می اید که ترکیبی از هفده بخش جشنواره است. مجموعا آثار هزار هنرمند تجسمی در سراسر ایران دراین ایام به نمایش در می آید. به هرحال یک تعداد اثار هم حذف شده که باعث ناراحتی ما هم هست.
زنده روح درباره پوستر جشنواره گفت: سفارش پوستر به صابر شیخ رضایی داده شد که خودشان جزو داورها هم هست. پوستر تجسم هم به سعید کریمی سپرده شد. در نهایت افتتاحیه موزه هشتم بهمن ساعت ۱۸عصر و موسسه صبا دهم بهمن ساعت ۱۸ خواهد بود.
بخش پرسش و پاسخ اهالی رسانه
در بخش پرسش و پاسخ خراسانیزاده با اشاره به فعالیت انجمنهای تجسمی استانها گفت: انجمنها در سطح استانها خیلی فعالند و خیلی کارها براساس همین ارتباط ارسال کردند.
وی درباره موزه هنرهای معاصر گفت: اکثریت جلسات شورا و داوریها در محل موزه برگزار شد. افتتاحیه و و دو بخش غیررقابتی مفاخر و نمایشگاه آیینه در آیینه هم در همین مکان خواهد بود. آیینه در آیینه ۳ از رویداد چهاردهم شروع شد و الان حوزه گرافیک و تصویرسازی دراینجا کار خواهد شد.
وی درباره ادامه رویکردهای این مدیریت در هنرهای تجسمی گفت: اگر کماکان حضور داشته باشیم همین رویکرد را در سال های آتی هم ادامه خواهیم داد.
عبدالحسینی درباره فیلمهای تجسمی گفت: رویکرد ما دیده شدن کارهای تجسمی بود تا مخاطب با فیلم جذب شود، دراین دوره هم براساس تجربه های موفق سالهای قبل بخش فیلمهای تجسمی مورد نظر قرار گرفت، بیست و دو فیلم به جشنواره ارسال شد و ظرف دو روز آینده فیلم های منتخب معرفی خواهند شد.
زنده روح عنوان کرد: امسال بخش کیوریتوری را فعال نکردیم، فقط در دو بخش مجبور شدیم ، منتها مسابقه ملی بیشتر فراخوان بوده است . سیستم نمایشگاه گردانی یا همان کیوریتورینگ را ما اموزش دادیم به استان ها و امیدوارم تجربه موفقی باشد تا سال بعد بیشتر در فجر انجام دهیم.
پاسخ متولیان هنرهای تجسمی فجر به آنا: پایاننامه برتر طوبای زرین دریافت میکند
خراسانی زاده در پاسخ به سوال خبرنگار آنا درباره میزان و وضعیت پایان نامههای شرکت کننده گفت: تمامی بخشها یک طوبای زرین دارند، داوری ها هنوز انجام نشده و موارد بزودی اطلاع رسانی می شود.
زنده روح نیز در پاسخ به سوال دوم خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: بخش علمی سال اولی است که راهاندازی شده ، ۶۱پایان نامه رسیده و رقم جذابی است که تیم داوری در حال بررسی است و ازین میان سه پایان نامه تقدیر و یک پایان نامه طوبای زرین دریافت میکند و برگزیده نیز به ناشری برای انتشار سپرده خواهد شد.
انتهای پیام/