دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

اختتامیه نهمین جایزه جهانی اربعین شنبه ۷ بهمن برگزار می‌شود

اختتامیه نهمین جایزه جهانی اربعین شنبه ۷ بهمن برگزار می‌شود
اختتامیه نهمین جایزه جهانی اربعین صبح روز شنبه ۷ بهمن برگزار می‌شود.
کد خبر : 892472

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری اختتامیه نهمین جایزه جهانی اربعین پیش از ظهر امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد. 

حجت‌الاسلام سید مصطفی حسینی نیشابوری دبیر جایزه جهانی اربعین در ابتدای این نشست با ذکر روایتی درخصوص لزوم سخن گفتن از اتفاقات مربوط به شهادت امام حسین علیه السلام در رابطه با این رویداد جهانی گفت: اقدامات مختلف برای امام حسین(ع) ممکن است با ادبیات اومانیسم و منفعت محورانه، مادی گرایانه خویشتن محوری که در سال‌های مدرنیته اخیر خیلی تبلیغ می‌شود، همخوانی نداشته باشد و این فطرت الهی با حسین بن علی ارتباطی می‌گیرد. کسانی که در دنیای غرب و خارج از دنیای اسلام نام امام حسین(ع) را می‌شوند، حس یافتن گمشده‌ای را دارند که در قله حقیقت و واقعیت آن را به دست می‌آورند. برای این افراد برگ زرین عاشورا با تمام ایثارگری و همه عبودیتی که حاضر است هرچه دارد در طبق اخلاص بگذارد، ارتباط می‌گیرند. ما مفتخریم به داشتن امامی که بالاتر از مرزهای اسلامی مرزهای عبودیت و انسانیت را درنوردیده تا اگر کسی در کانادا و اسکاندیناوی با حقیقت اربعین و سیدالشهدا ارتباط می‌گیرد از باب فطرت و سرشت انسانی نمی‌تواند عاشق امام حسین نشود. 

وی افزود: بسیاری با ساخت آثار هنری مختلف و ترویج نکات ریز و درشت گوشه‌ای از زندگی حسین بن علی را به گوش جهانیان می‌رساند و دل عدالت جو آزادگان جهان سراغ زندگی این مرد آزاده را می‌گیرد. این فطرت و سرشت جذاب انسانی امام حسین را به فعال‌ترین درجه انسانی می‌رساند. آثار این محبت به امام در زندگی و سرنوشت انسان نیز عینیت دارد. بخشی از این آثار و برکات را در آیینه اربعین می‌توانیم ببینیم. در قرآن دو قاب از انسان ارائه شده، یکی قابی که انسان را خیلی بزرگ کرده و به او خلیفه‌الله گفته است. قاب دیگر در قواره افرادی مثل شمر و عمربن سعد ظهور پیدا می‌کند که ظلول است نه ظالم. این همان تصویری است که امروز در غزه می‌بینیم و ذات صهیونسیتی است. در مقابل این افراد قاب درخشنده انسانیت کودکان و زنان و مردان بیگناهی هستند که به شهادت می‌رسند. 

حجت‌الاسلام حسینی نیشابوری ادامه داد: امواج عدالت‌خواهی حسین بن علی در سراسر دنیا منتشر شده است. در همین حال می‌بینید مردم در اربعین تمام داشته‌های مادی و معنوی خود را رها می‌کند و خود را به کربلا می‌رساند تا حتی شده برای در کردن خستگی زائر امام حسین گام بردارد. بسیاری از کردم در زندگی با مشکلات مالی فراوان مواجه‌اند اما در آن شرایط هرچه دارند در اختیار زائران قرار می‌دهند و گاها اصرار می‌کنند زائران از محصولات و خدمات رایگان آن‌ها استفاده کنند. با این وجود غربی‌ها نکاه جهان سومی به این افراد دارند که کاملا اشتباه است. 

وی در ادامه عنوان کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در راستای اهدافش برای نشر مفاهیم اسلامی به سراسر دنیا جایزه جهانی اربعین را برپا کرد و امسال نهمین دوره ان برگزار شد و در این مسیر از تک رشته ای بودن به ۶ رشته ادبی، هنری و... رسیدیم. رسالت سازمان این بوده و هست که قاب طلایی و درخشان اربعین را محصور در چارچوب زمان و مکان نگه ندارد. این گوهر به قدری کاربردی و نقش افرین است باید به دست انسان‌ها برسد‌. سازمان رسالت دارد انسان واقعی و الگو را و سیره سیدالشهدا و فرزندان و اصحابش را در قالب جایزه جهانی اربعین به گوش جهانیان برساند چون خود عاشورا یک رویداد بین‌المللی است که ارتباطی به اسلام ندارد. وقتی از ادیان مختلف و از رنگین پوست‌های گوناگون در این رویداد حضور داشتند نشان می‌دهد پیام این رویداد فرامرزی و فرامنطقه‌ای است. 

دبیر جایزه جهانی اربعین اضافه کرد: بسیاری از هنردوستان و حقیقت جویانی که در یک پهنه جغرافیایی گسترده برای این رویداد آثاری ارسال کردند. از پیروان ادیان دیگر آثاری را ارسال کردند و حتی از رهبران دینی دیگر ادیان مثل بودایی و کاتولیک در این رویداد شرکت کردند و شعر و سفرنامه‌ای درخصوص اربعین به رشته تحریر درآوردند. این نشان دهنده دغدغه‌مندی این افراد است و برای شبکه سازی اربعین بسیار مغتنم است. 

وی جزئیاتی هم از اثار این رویداد اعلام کرد و گفت: در سال ۱۴۰۱ مجموع آثار ۴۸۱۸ اثر در پنج رشته بود و امسال این آمار به ۱۲ هزار و ۱۰۲ اثر رسید که این تفاوت معنادار نشان دهنده اقبال عمومی و تلاش‌های شکل گرفته در زمینه تبیین اربعین بود. عکس، فیلم، فعالان فضای مجازی، کتاب، در دوره قبل بودند که امسال بخش شعر هم اضافه شد و یکی از کتاب‌های شعر این رویداد در اختتامیه توسط شاعری که غیرایرانی هم هست تبیین خواهد شد.

وی گفت: نکته دیگر تعداد کشورهای شرکت‌کننده بود، سال گذشته ۲۷ کشور در این رویداد حضور داشتند و امسال به ۳۸ کشور رسیدند که پراکندگی جالب توجهی داشتند و از امریکای لاتین گرفته تا اسکاندیناوی و اروپای غربی و شرقی ترین نقطه دنیا در این جایزه حضور داشتند. 

حجت‌الاسلام نیشابوری در مورد داوری این رویداد گفت: ما بر این باوریم که باید در حوزه کیفی به گونه‌ای باشد که همه او را بپذیرند و از حیث مهارت و دانش به قدری محبوبیت داشته باشد که نظر او را قبول کنند. ما اصرار زیادی به اساتید مختلف داشتیم که بسیاری از آنها افرادی نامی هستند در رشته خود و خدا را شکر باتوجه به عمق دلداگی و عشق اهالی هنر به جایگاه امام حسین علیه السلام تمامی این اساتید داوری در این رویداد را پذیرفتند. رشد و ارتقایی که در این بخش رخ داد نیز قابل توجه بود و سهیم بودن پیشکسوتان و اساتید برای ما بسیار حائز اهمیت بود. 

وی ادامه داد: برگزیدگان رشته‌های مختلف تنوع خوبی دارند. ما در ابتدا تصور می‌کردیم بیشتر منتخبین از ایران و عراق باشند، اما در رشته فعالان مجازی برنده از کشور بوسنی است و در بخش شعر نفر اول از عمان است. در بخش عکس رتبه دوم از عراق است و رتبه سوم از پاکستان و برگزیدگانی از هند و سریلانکا نیز در این رویداد انتخاب شدند و اصلا اینگونه نیست که چون بیشتر اثار از ایران بودند جوایز به ایرانیان برسد. یکی از اثر گذارترین افراد در زمینه ترویج و تبلیغ رویداد عاشورا شخصیت حضرت زینب است و مناسبتی اگر قرار باشد خارج از محرم و صفر روزی برای این رویداد در نظر گرفته شود، بهترین زمان شهادت حضرت زینب است چون ایشان نقش بزرگی در زمینه نشر اتفاقات کربلا داشتند. به همین دلیل اختتامیه این رویداد صبح روز شنبه ۷ بهمن برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب