دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
02 بهمن 1402 - 16:47

کتاب مثنوی «صبح صادق» با زبان شعر به احیای فرهنگ اهل‌بیت(ع) می‌پردازد

کتاب مثنوی «صبح صادق» با زبان شعر به احیای فرهنگ اهل‌بیت(ع) می‌پردازد
مؤلف کتاب «مثنوی صبح صادق» عنوان کرد: در این کتاب با زبان شعر و در قالب پیام‌ها، اخلاقیات، هدایت و ارشاد شیعیان به احیای فرهنگ اهل‌بیت(ع) پرداختم.
کد خبر : 892374

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، همزمان با سالروز میلاد خجسته نهمین اختر تابناک آسمان ولایت و امامت امام جواد علیه‌السلام در حاشیه ششمین همایش ملی شعر پدر کتاب «مثنوی صبح صادق» با حضور نماینده ولی‌فقیه در کاشان، رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی استان اصفهان، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی کاشان و رئیس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی و اهالی فرهنگ و ادب در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان رونمایی شد.

مؤلف کتاب «مثنوی صبح صادق» در این مراسم گفت: قلب انسان کامل مظهر تجلی «عَلَّمَ الآدَمَ‌الاَسماءَ» بود که به واسطه‌ آن کمال او رقم خورد و مدال «قُلنا لِلمَلائِکَه اسجُدوا» را زینت جمال خود کرد.

حجت‌الاسلام ماشاءالله صدیقی افزود: خداوند متعال نفخه‌ای از روح خود در وجود او دمید و پیام «نَفَختُ فِیه مِن رُوحی» را نهایت عشق و محبت به او قرار داد. تاج کرامتش را بر سر او نهاد و با نغمه‌ «وَ لَقَد کَرَّمنَا» به هستی معرفی کرد تا لقاء حضرت خویش را آرزوی وصالش قرار دهد.

کتاب مثنوی «صبح صادق» با زبان شعر به احیای فرهنگ اهل‌بیت(ع) می‌پردازد

وی متذکر شد: بنابراین خداوند متعال هستی را در آینه‌ وجود انسان متجلی ساخت تا خود را جِرم صغیر نداند و بر این باور باشد که جهانی در وجودش خلاصه شده و او را متذکر شد که «اَ تَزعَمُ اَنَّکَ جِرمٌ صَغیِرٌ - وَ فِیکَ انطَوَی العَالَمُ الاَکبَر.». انبیاء عظام خود را چراغ فروزان راهش ساخت و با تعبیر «سِراجَاً مُنیِراً» راه شبهه و حیرانی را بر او بست تا رابطه‌ مرید و مرادی را در وجودش بارور سازد و با بیان «لِکُلِّ قَومٍ هادٍ» ائمه‌ هدی را چراغ‌های شب تار او قرار داد و با بیان «مَصابِیحُ الدُّجی» آن‌ها را ستود.

مدیر فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کاشان متذکر شد: خداوند متعال اسباب معرفت چون قدرت شنوایی، بینایی و تجزیه و تحلیل را هدیه خلقتش ساخت تا انسان مراحل عرفان و معرفت را یکی بعد از دیگری بپیماید و در جوار قرب او رحل اقامت افکند و چنین خطابش کرد که «هُو الَّذی خَلَقَکُم وَ جَعَلَ لَکُم السَّمعَ وَ الاَبصَارَ وَ الاَفئِدَه قَلیلاً ما تَشکُرون» و به او متذکر شد که تو هم می‌توانی به مرحله‌ای از بلوغ عرفانی برسی که بتوانی رشحه‌ای از هنر خلقت را در جان و دل خود پرورش دهی و خود خالق هنر باشی و خلّاقیت خود را که نمادی از عنایت خالق هستی است به تصویر بکشی و دل‌ها را به خود متوجه و عقول را متحیر کنی و هرچه در این درگاه تسلیم‌تر باشی عظمت خالق را بیشتر درک و بر خوان او سجده شکر کنی.

شعر زیباترین پیام شاعر به جامعه است

مؤلف کتاب «مثنوی صبح صادق» تشریح کرد: شعر یکی از جلوه‌های هنر است که به لطف حضرت عشق در نهاد انسان به ودیعه نهاده شده که می‌تواند با خلق بهترین اثر عظمت مؤثر را به تصویر بکشد و هرچه باطن او به نور معرفت منور‌تر باشد اثر او نورانی‌تر و ماندگارتر شود؛ به گونه‌ای که با چند بیت دلی را دگرگون و جهانی را متحول می‌سازد و آن ابزاری است که طواغیت زمان از آن در هراس و مؤمنان راستین به آن امیدوار بودند و این هنری بود که اهل بیت(ع) نسبت به آن در اوج کمال بودند هم شاعران را تحسین کردند و هم خود با زبان شعر با اهل تزویر و خدعه به مجادله پرداختند و گاه چنان در قلب آنان نفوذ کردند که بی‌اختیار اشک تمساح در چهره‌ی آنان آشکار شد.

کتاب مثنوی «صبح صادق» با زبان شعر به احیای فرهنگ اهل‌بیت(ع) می‌پردازد

صدیقی مطرح کرد: شعر زیباترین، مؤثرترین و نویدبخش‌ترین پیامی است که شاعر به جامعه‌ خود منتقل می‌کند و دلها را متوجه خویش می‌سازد و باب تفکر و تأمل را به سوی دیگران می‌گشاید. در این کتاب بعد از مجموعه‌ صلای عشق، ترکیب بند اردهال، مثل برگ، نیلوفرآن آبی و مثل او؛ تلاش شد با زبان شعر به احیای فرهنگ اهل‌بیت(ع) در حد توان در قالب پیام‌ها و اخلاقیات و هدایت و ارشاد شیعیان خود پرداخته شود و از آنجا که تصمیم بر این بود تا مثنوی‌ها در یک مجموعه با عنوان مثنوی صبح صادق قرار گیرد کتاب حاضر مجموعه مستقل مثنویات است؛ امیدوارم در چاپ بعدی به صورت دیوان (کلیات) آثار در پیش روی علاقه‌مندان قرار گیرد.

به گزارش آنا؛ مثنوی صبح صادق در ۶۴۰ صفحه در قطع رقعی توسط انتشارات سلمی نگین در شمارگان ۵۰۰ نسخه و با چاپ چاپخانه کمیل قم روانه بازار نشر شد.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب