«روایت پیشرفت» و ««مستندهای بینالمللی»؛ آخرین رهاورد جشنواره فیلم عمار در ایستگاه چهاردهم
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، برنامه نمایش روز پایانی چهاردهمین جشنواره مردمی فیلم عمار منتشر شد.
بر این اساس، در هفتمین و آخرین روز از این رویداد سینمایی، از ساعت ۱۳ روز پنجشنبه ۲۸ دی ماه ۱۴۰۲ و در سانسهای مختلف مستندهایی همچون «میراث سمی»، «قاعده بازی»، «مقدسنما» «رزیدنت»، «جنگ سردتر»، «عیدوک»، «فراخوان خونین»، «اندوه جنگل» روی پرده سالنهای مختلف سینما فلسطین تهران خواهند رفت.
در روز آخر جشنواره آثار بخش نماهنگ پخش نخواهند شد، اما دو ویژهبرنامه اجرا میشود. ویژهبرنامه «اکران مستندهای بینالمللی با موضوع طوفانالاقصی» از ساعت ۱۸ تا ۲۰ در سالن ۳ اجرا خواهد شد. اما بخش روایت پیشرفت به عنوان یکی از ارکان جشنواره مردمی فیلم عمار هم امسال در قالب یک ویژهبرنامه ارائه خواهد شد. این ویژهبرنامه از ساعت ۲۰/۳۰ تا ۲۲/۳۰ اجرا خواهد شد.
دربخشهای جنبی و کارگاههای آموزشی جشنواره مردمی فیلم عمار و در روز هفتم، بیژن پیروز از ساعت ۱۳ تا ساعت ۱۵ درباره «جنگ شناختی» صحبت خواهد کرد. حجتالاسلام محسن قنبریان نیز از ساعت ۱۵/۱۵ تا ۱۷/۱۵ در نشستی با عنوان «جمهوریت؛ وکالات از مردم» به فلسفه انتخابات و اهمیت آن در ساختار سیاسی و اجتماعی جمهوری اسلامی ایران میپردازد.
چهاردهمین جشنواره عمار در ایستگاه آخر
ختتامیه این رویداد نیز فردا(جمعه ۲۹ دیماه) ساعت ۱۸، همزمان با روز غزه در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
در آیین اختتامیه جشنواره عمار، پاسداشت «سید محمد جوزی» پیشکسوت تاریخ شفاهی دفاع مقدس، نکوداشت مرحوم «پروانه معصومی» (بازیگر سینما و تلویزیون) و از برگزیدگان بخشهای فیلم مستند و داستانی تقدیر خواهد شد.
طبق اعلام دبیرخانه جشنواره، حضور اقشار مردم در این مراسم آزاد است.
رویدادی سینمایی که همچنان پویا و مردمی است
امسال بیش از ۳۳۰۰ اثر در بخشهای پویانمایی، فیلم مستند، داستان، فیلمنامه و فضای مجازی به جشنواره رسیده است. همچنین امسال جوایز جنبی مختلفی نیز به برگزیدگان اهدا خواهد شد.
جایزه ویژه «آباد ایران» با موضوع نوآوری برای آبادانی و پیشرفت فناورانه از سمت معاونت علمی ریاست جمهوری در نظر گرفته شده است. جایزه مردمی «بابالرضا» با موضوع خاطرات خدمت به زائرین با مشارکت اهالی محله قلعه خیابان مشهد، جایزه ویژه «قدس» با موضوع طوفان الاقصی، جایزه «روایت جهاد» با موضوع حرکتهای خودجوش مردمی و ملت قهرمان، جوایز ویژه این دوره از جشنواره عمار هستند.
جشنواره سینمایی عمار کار خود را از سال ۱۳۸۹ آغاز کرد و حالا در چهاردهمین دوره برگزاری و پس از عبور از فراز و نشیبهای بسیار به بلوغ محتوایی و ساختاری رسیده است. این جشنواره چه از لحاظ شکل برگزاری و چه از حیث محتوای آثار، خطوط تمایز روشنی با جشنوارههای مرسوم دارد.
یکی از مهمترین خطوط تمایز این جشنواره شبکه گسترده اکرانهای مردمی و تنوع قالبهای تولید محتوای چندرسانهای است. از سوی دیگر پیوستهای علمی و فرهنگ جشنواره در قالب برگزاری نشستهای تخصصی نیز بر غنای علمی این رویداد فرهنگی افزوده است.
طیف مخاطبانی که در این شبها در سینما فلسطین حضور پیداکردند نیز از مهمترین گروههای مخاطب جشنواره هستند. موضوعی که بیش از هر چیز نشاندهنده زایایی و پویایی این جشنواره است.
حضور نوجوانان و دانشآموزان به صورت فردی و تماشای آثار در کنار مخاطبان بزرگسال و تبادل نظر با عوامل نیز همراه میشد باعث شده است تا ارتباط فیلمسازان با مخاطبان جوان به شکلی عملی اجرا شود. این حضور بیش از هر چیز نشاندهنده ظرفیت بالای دهه هفتادیها و دهه هشتادیهای هنرمند است که اتفاقاً در رخدادهای سالهای اخیر درباره همنسلان آنها در محافل گوناگون صحبت شده بود.
لازم به یادآوری است، نمایش آثار، کارگاههای آموزشی و برنامههای جنبی این جشنواره از جمعه ۲۲ دی ماه در سینما فلسطین آغاز شده و تا شامگاه امشب(پنجشنبه بیست و هشتم دیماه) ادامه دارد.
انتهای پیام/