دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری

بسته‌های پشتیبانی از تشکل‌ها دانشجویی در دوران انتخابات مجلس ابلاغ شد

بسته‌های پشتیبانی از تشکل‌ها دانشجویی در دوران انتخابات مجلس ابلاغ شد
مدیرکل پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم گفت: در بسته‌های سیاستی بر پشتیبانی از تشکل‌ها دانشجویی و استادان، تسهیل صدور مجوز‌ها برای برگزاری برنامه‌ها، تشکیل منظم جلسات نظارت بر تشکل‌ها، حضور همه نامزد‌های تأیید صلاحیت شده در دانشگاه‌ها، تسهیل حضور وزرا و مقامات در دانشگاه‌ها تأکید شده است.
کد خبر : 891102

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و  فناوری آنا، مهدی بادپا امروز (دوشنبه) در نشست خبری معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در تبیین رویکرد‌های دانشگاه‌ها در انتخابات پیش‌روی مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری به تشریح نشست‌های برگزار شده در روز دانشجو و روز‌های قبل و بعد از آن پرداخت و اظهار کرد: برنامه‌های دانشگاه‌ها را در این ایام دسته‌بندی کرده و برنامه‌های شاخص شامل سخنرانی، مناظره، جشن، کرسی‌های آزاد‌اندیشی و تریبون آزاد مد نظر قرار گرفت.

وی افزود: ۱۱۶ دانشگاه سراسر کشور برنامه‌های خود را در سامانه فرنما ثبت کردند و ۲۲۲ برنامه شاخص در این دانشگاه‌ها از ۴ تا ۲۳ آذرماه برگزار شد.

بادپا ادامه داد: بر اساس تحلیل‌ها، ۷۹درصد برنامه‌ها سخنرانی و پرسش و پاسخ، هفت درصد مناظره، هفت درصد گرامیداشت، چهار درصد کرسی آزاداندیشی و سه درصد هم تریبون آزاد بوده است.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تأکید کرد: در این مدت ۱۱ وزیر دولت سیزدهم، ۱۹ استاندار، ۲۳ نماینده مجلس شورای اسلامی، ۱۵ معاون رئیس جمهور، ۱۶۰ معاون استاندار، فرماندار و نماینده، ولی فقیه در دانشگاه‌ها حاضر شدند.

بادپا در مورد ماهیت موضوعی برنامه‌ها نیز گفت: ۶۰درصد برنامه‌ها سیاسی، ۲۶درصد فرهنگی اجتماعی و ۳۲درصد سایر موضوعات بوده است.

ابلاغ دو بسته سیاستی انتخابات به دانشگاه‌ها

بادپا همچنین با اشاره به ابلاغ دو بسته سیاستی انتخابات اظهار داشت: دو بسته را به تاریخ‌های اول آذر و ۱۹ آذر به دانشگاه‌ها ابلاغ کردیم.

وی با استناد به مطالعات آماری که نشان می‌دهد استادان دانشگاه بالاترین رتبه را در مرجعیت علمی دارند، افزود: استادان دانشگاه بالاتر از احزاب و گروه‌ها از نظر مرجعیت هستند و دانشجویان هم رتبه پنجم یا ششم را دارند.

بادپا تأکید کرد: انتخابات نقش مهمی در جنبه‌های آرامش بخشی و وحدت آفرینی کشور و مردم سالاری دینی دارد. دانشگاهیان نیز جایگاه مهمی در مطالبه‌گری از نامزد‌های مجلس شورای اسلامی، ارائه راه حل علمی برای حل مشکلات کشور، همراهی با مردم و دخالت نکردن در انتصابات دارند.

وی گفت: در بسته‌های سیاستی بر پشتیبانی از تشکل‌ها دانشجویی و استادان، تصریح و تسهیل صدور مجوز‌ها برای برگزاری برنامه‌ها، تشکیل منظم جلسات نظارت بر تشکل‌ها، حضور همه نامزد‌های تأیید صلاحیت شده در دانشگاه‌ها، تسهیل حضور وزرا و مقامات در دانشگاه‌ها تأکید شده است.

بادپا یادآور شد: پرهیز از حمایت جناحی توسط رؤسا و معاونان فرهنگی اجتماعی دانشگاه، همچنین استفاده نکردن از امکانات دانشگاه‌ها به نفع احزاب، ممنوعیت تبلیغات نامزد‌ها در دانشگاه‌ها از دیگر مؤلفه‌های این بسته‌ها بوده است.

مدیرکل پشتیبانی امور فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم با اشاره به جلسه فردا (سه‌شنبه) شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی اجتماعی آموزش عالی در وزارت کشور بیان کرد: در این جلسه با حضور معاون سیاسی وزارت کشور، معاونان فرهنگی اجتماعی وزارت بهداشت، وزارت علوم، دانشگاه آزاد، جهاد دانشگاهی و نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها موضوع تشکیل ستاد انتخابات آمورش عالی در استان‌ها بررسی می‌شود و در صورت موافقت این ستاد تشکیل خواهد شد. همچنین موضوع تشکیل کمیته بزرگداشت دهه فجر و کمیته افزایش مشارکت سیاسی دانشگاه‌ها در انتخابات در این جلسه بررسی می‌شود.

بهمن پر از رویداد فرهنگی برای دانشجویان

بادپا از برنامه‌های این اداره کل در بهمن ماه خبر داد و گفت: اختتامیه جشنواره نشریات دانشجویی تیتر ۲۳ تا ۲۶ بهمن ماه در دانشگاه فردوسی مشهد همراه با نمایشگاهی از نشریات دانشجویی در این دانشگاه برپا خواهد بود.

وی با اشاره به برگزاری بخش دانشجویی در جشنواره تئأتر بین‌المللی فجر گفت: ۳۰ دانشگاه سالن‌هایی برای تئأتر دارند که آثار تئأتر دانشجویی در این سالن‌ها اجرا می‌شود و هشت کانون برتر تئأتر دانشجویی نیز در این ایام معرفی می‌شوند.

بادپا تأکید کرد: جشنواره رویش نیز از ۳۰ بهمن‌ماه تا ۳ اسفندماه در دانشگاه یزد با حضور وزیر علوم و نمایندگان کانون‌های فرهنگی دانشجویی با هدف هم افزایی این کانون‌ها برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد: رویداد فرهنگی هنری عمود ۱۳ برای گرامیداشت یاد شهدای حادثه تروریستی واقعه ۱۳ دی کرمان با همکاری دانشگاه شهید باهنر کرمان از ۲۳ تا ۲۵ بهمن و کنگره ملی فلسطین در دانشگاه خرمشهر اواخر بهمن و سی و هشتمین جشنواره سراسری قران و عترت دانشجویان نیز اردیبهشت آینده برگزار می‌شود.

برگزاری اردو‌های راهیان نور از اول بهمن

بادپا همچنین در مورد اردو‌های راهیان نور اظهار داشت: اردو‌های راهیان نور از اول بهمن آغاز می‌شود. سال گذشته ۸۶ هزار نفر از دانشجویان در این اردو‌ها شرکت کردند و برنامه‌ریزی کرده‌ایم امسال تعداد بیشتری شرکت کنند. زیرا اردو‌های فرهنگی و هنری در هم‌افزایی دانشجویان بسیار مؤثر است.

وی افزود: نشست کانون‌های صنایع دستی با معاونت صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی آخر بهمن برگزار می‌شود.

هدف از این نشست‌ها تسهیل ارتباط کانون‌ها با نهاد‌های مرتبط است. دوره آموزشی برای فعالان تشکل‌های دانشجویی ۱۴ تا ۲۰ بهمن در مشهد برپا می‌شود که موضوع آن آشنایی با منظومه فکری مقام معظم رهبری با همکاری نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها و مؤسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری است. 

انتهای پیام/

ارسال نظر
قالیشویی ادیب