دیده بان پیشرفت علم، فناوری و نوآوری
گزارش آنا از نشست خبری تئاتر فجر؛

پوستر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر رونمایی شد/ تخفیف ۵۰درصدی برای دانشجویان

پوستر جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر رونمایی شد  تخفیف ۵۰درصدی برای دانشجویان
پوستر چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر صبح امروز رونمایی شد.
کد خبر : 890787

به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، نشست خبری و آیین رونمایی از پوستر چهل‌ودومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر صبح امروز یکشنبه ۲۴ دی در تالار مشاهیر تئاتر شهر برگزار شد.

در ابتدای این مراسم از پوستر این دوره از جشنواره رونمایی شد. این پوستر با طراحی حامد نقدی آماده شد، کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی و حامد سقاییان از پوستر این رویداد رونمایی کردند.

تئاتر در این کشور با سختی کار خودش را پیش می‌برد/ در طول چند دهه اخیر یک سالن نمایش به این شهر اضافه نشده است!

پس از انجام رونمایی از پوستر کاظم نظری مدیرکل هنرهای نمایشی و رئیس جشنواره تئاتر فجر در رابطه با این رویداد گفت: در این دوره همه کارها روشن و دقیق است و این مساله نویددهنده یک اتفاق مثبت و خوب در روند برگزاری جشنواره امسال است. 

وی افزود: تئاتر در این کشور با سختی کار خودش را پیش می‌برد و امیدوارم توجه رسانه‌ها در این حوزه خوب باشد و صدای هنرمندان به گوش مسئولان برسد‌. اگر سینما می خواهد رشد کند و تلویزیون به دنبال تولیدات بهتر است باید توجه بیشتری به تئاتر داشته باشند. ما در شهرستان ها آثار خوب زیادی دیدیم اما به دلیل کمبود بودجه و مشکلاتی از این دست نتوانستیم بسیاری از این کارها را در جشنواره امسال داشته باشیم. تئاتر نیاز به سرمایه گذاری زیادی دارد. در طول چند دهه اخیر یک سالن نمایش به این شهر اضافه نشده است، سالن برای سخنرانی اضافه شده اما برای تئاتر نه. قطعا با افزایش ۲ یا ۴ میلیارد تومانی به این ساختار کمک نمی‌شود. بیش از ۴۰ هزار هنرمند تئاتر در این کشور کار می‌کنند و یک اداره کل پاسخگوی نیاز این هنرمندان نیست و این قشر به یک سازمان با بودجه کامل نیاز دارند. 

سیاست اصلی جشنواره تثبیت و اشاعه ارزش‌های ملی، انقلابی، تاریخی است

سپس مهدی حامد سقاییان دبیر جشنواره نیز در سخنانی عنوان کرد: من از نیمه مرداد که حکم دبیری جشنواره را دریافت کردم جلسات متعددی داشتیم و فراخوانی ارسال کردیم که بخش‌های مختلفی را در نظر گرفته بودیم. سیاست اصلی جشنواره تثبیت و اشاعه ارزش های ملی، انقلابی، تاریخی و... است. شعار جشنواره نیز «امید، نشاط و همدلی» است و ما باتوجه به این شعار برنامه های ویژه داریم.

وی افزود: جشنواره امسال ۱۲ بخش است که ۵ بخش آن جدید یا کمتر دیده شده هستند. بخش مسابقه تئاتر، دانشجویی، خیابانی، رادیوتاتر، پژوهش، تئاتر بین الملل، هویت ملی، غزه، فراگیر، مسابقه نمایشنامه نویسی ایران. بخش‌های دانشجویی، نمایش تلویزیونی، هویت ملی، غزه و فراگیر برای اولین بار در این دوره حضور دارند.

تازه‌های تولید به جشنواره افزوده شد

دبیر جشنواره با اشاره به جزئیات این بخش‌ها گفت: در بخش مسابقه جشنواره‌های مختلف یا به تولیدات تازه می‌پردازند یا اسپانسرینگ از کارهایی که کمتر اجرا شده حمایت می‌کند. ما امسال تاکید داشتیم بخش تازه‌های تولید حتما باشد. بخش دیگر هم مرور نام دارد که مربوط به اثاری است که پیش از این نمایش داده شدند. ما نمایش های برگزیده استانی هم داریم . در مجموع ۳۴ نمایش را شاهدیم که در این دوره در بخش مسابقه اجرا می شوند.

رقابت ۲۵۵ نمایش دانشجویی

وی درخصوص بخش دانشجویی نیز گفت: ما جشنواره تئاتر دانشگاهیان داشتیم و دو سال بود که این بخش توسط وزارت علوم برگزار نمی‌شد اما همکاری وزارت علوم، باعث شد بخش دانشجویی هم از نظر تامین بودجه و برنامه‌ریزی پیش برود و امسال ۲۵۵ نمایش به شکل دانشجویی رقابت می کنند. در بخش خیابانی ۳۳ نمایش در سطح شهر تهران اجرا می شود. بخش رادیو تىاتر ۱۱ نمایش از ۲۷ دی با هم رقابت می کنند و تا ۳۰ دی به پایان می رسد و در روز افتتاحیه جوایز افراد منتخب این بخش اهدا می شود. در بخش پژوهش ۳ سخنران ایرانی و ۲ سخنران خارجی داریم که این بخش روز ۳ دی برگزار می شود. 
حامد سقاییان در مورد بخش بین‌الملل هم گفت: ۸ نمایش از ارمنستان، یونان، ایتالیا، عراق و تاجیکستان در اثن دوره به روی ثحنه می‌رود. ارمنستان به طور ویژه ۳ اجرا دارد.  در بخش هویت ملی آثار مختلفی از شهید سردار سلیمانی، طیب حاج رضایی، آریو برزن و... اجرا دارند. 

وی با بیان اینکه جنایت‌های رژیم صهیونسیتی و فشار شدید رژیم بر مردم مظلوم غزه باعث شد بخش ویژه غزه داشته باشیم،‌توضیح داد: پس از فراخوان در بخش‌های مختلف نمایش‌هایی با این موضوع به دست ما رسید که در نهایت ۹ نمایش در بخش غزه اجرا می‌شود. در بخش فراگیر برای توجه به قشر معلولان امسال برگزار می شود که ۲۱ نمایش که ۱۴ صحنه ای و ۷ خیابانی است که به طور جداگانه داوری می‌شود و اختتامیه جداگانه دارد. در بخش نمایشنامه نویسی ۳۷۹ اثر ارسال شد که در نهایت ۵ اثر انتخاب شد که در روز افتتاحیه جوایز برگزیدگان اهدا می شود و پس از جشنواره به شکل یک کتاب منتشر می شود. 
در بخش کارگاه های اموزشی ۸ استاد برجسته داخلی و ۵ استاد خارجی دعوت کردیم تا از جنبه آموزشی جشنواره فجر غفلت نکرده باشیم. مسائلی مثل کارگردانی، بازیگری، طراحی صحنه و...  ر این کارگاه ها توجه می شود.

سایت جشنواره فجر در بخش ثبت نام باز است

وی گفت: سایت جشنواره فجر در بخش ثبت نام باز است و دوستداران می‌توانند در این بخش ثبت نام کنند و هر فرد می تواند در دو کارگاه آموزشی ثبت نام کند‌.

وی در انتهای سخنانش گفت: ۱۶۴۹ اثر در بخش های مختلف جشنواره ارسال شد. و این نشان دهنده این است که استقبال خوبی شده آن هم در شرایطی که کارها با تاخیر آغاز شد. من از همه هنرمندان سپاسگذارم و در برابر تلاش این عزیزان سر تعظیم فرود می اورم. امیدوارم جشنواره امسال کاری کند مردم ما روزهای شاد بگذرانند و همدلی و وفاق بین آحاد جامعه و هنرمندان شکل بگیرد.

بودجه این دوره از جشنواره ۱۸ میلیارد تومان است

در بخش بعدی نشیت شفیعی دبیر اجرایی جشنواره گفت: بودجه این دوره از جشنواره ۱۸ میلیارد تومان است و بیش از ۸۰درصد بودجه مستقیم به دست هنرمندان می رسد که در قالب کمک هزینه تولید آثار و جوایز است.

آغاز بلیت فروشی از ۲۷ دی/ تخفیف ۵۰درصدی برای دانشجویان

وی افزود: فروش در سامانه جدید فروش بلیت تئاتر صورت می‌گیرد و بلیت فروشی از ۲۷ دی آغاز می شود. امسال چیزی به نام مهمان یا کارت وی آی پی نداریم و تمام مخاطبان مهمان ویژه هستند و بلیت خبرنگاران نیز از طریق این سامانه ارائه می‌شود. دانشجویان با ۵۰درصد تخفیف بلیط تهیه می‌کنند.

در پاسخ به آنا: برخی آثار بین‌المللی با شئونات فرهنگی جامعه ما همخوانی ندارند

مهدی حامد سقاییان دبیر جشنواره تئاتر فجر در پاسخ به خبرنگار آنا در رابطه با بخش بین‌الملل جشنواره و تعداد کم آثار خارجی حاضر در این رویداد گفت: استقبال از بخش بین‌الملل خیلی خوب بود. ۱۴۰ اثر از ۵ قاره متقاضی حضور در این رویداد بود، از آمریکای لاتین و آفریقا گرفته تا آسیا، اروپا آثار خوبی برای این رویداد متقاضی شدند. اما یکی از مشکلات بزرگ عدم تناسب فرهنگی با فضای کشور ما بود. نیمی از این آثار بلافاصله در اولین بازدید حذف شدند چون با شئونات فرهنگی جامعه ما همخوانی ندارند. بخشی از نیمه دیگر هم نمایش‌های ضعیفی بودند که قابل نمایش نبودند. تعدادی از هنرمندان هم چون بخش بین‌الملل جشنواره رقابتی نبود از حضور در آن انصراف دادند. 

وی افزود: غیررقابتی اعلام کردن بخش بین‌الملل جشنواره دلیل داشت و آن هم این بود که تناسب آثار به گونه‌ای باشد که بتوانند با هم رقابت کنند. چون من اگر بخواهم یک کار ضعیف را در کنار یک کار قوی از کشور پیشرفته اروپایی بگذارم اصلا عدالت برقرار نمی‌شود و معمولا اختلاف سطح زیاد است. اما این قابل بحث است و دبیر سال‌های بعد می‌تواند برای بخش بین‌الملل تصمیم بگیرد رقابتی باشد یا غیر رقابتی. ما برای این دوره با تعدادی از اساتید برجسته تئاتر مکاتبه کردیم و قرار شده است که در این رویداد حضور داشته باشند. 

بخش بین الملل تئاتر فجر با ۸ نمایش

وی در پاسخ به دیگر پرسش خبرنگار آنا در مورد اینکه حادثه تروریستی کرمان باعث انصراف برخی از شرکت کنندگان خارجی از حضور در جشنواره شده است یا خیر؟ نیز گفت: ضربان‌های سیاسی و اجتماعی در جهان فاکتور تاثیرگذاری در بخش بین‌الملل است و صددرصد در این میان اثرگذار بوده است. اما در بخش بین‌الملل آثار ارمنستان و یونان نمایش‌های خوبی هستند و فعلا بضاعت ما همین است. البته بین‌المللی بودن به همین معناست، من جشنواره‌ای را دیدم که با دو نمایش خارجی بین‌المللی بود، در حالی که ما ۸ نمایش خارجی داریم که آثار استانداردی هستند. نمایش مربوط به کشور ایتالیا اثری است که به شکل زنده راجع به کار صحبت می‌کنند و اثرشان هم نمایش داده می‌شود.

انتهای پیام/

ارسال نظر
گوشتیران
قالیشویی ادیب