دکتر کلودیا هنشکی، محقق اصلی این مطالعه از دانشگاه آیکان نیویورک، موانع غربالگری برای این سرطان را بر میشمرد و میگوید: «موانعی برای غربالگری وجود دارد که عمدتاً ناشی از این باور است که از تشعشعات بیش از حد استفاده میشود.» وی با این حال این تضمین را میدهد که برای غربالگری سرطان ریه میتوان از سیتیاسکن با دوز کم (LDCT) استفاده کرد که این دوز کمتر از ماموگرافی است.
نتایج این تحقیق نشان میدهد که غربالگری در افراد در معرض خطر میتواند مرگ و میر ناشی از سرطان ریه را که علت اصلی مرگ و میر ناشی از سرطان در فرانسه و سراسر جهان است کاهش دهد چرا که این سرطان اغلب در مراحل پایانی تشخیص داده میشوند زیرا علائم این نوع سرطان بدون درد و میزان آن اندک است. متاستازهای منتشر شده در بدن که در مراحل پیشرفتهتر ظاهر میشود، درمان را پیچیده میکند.
نتایج این تحقیق چندین کشور از جمله ایالات متحده، بریتانیا و لهستان را متقاعد کرده است که برنامههای غربالگری را با هدف قرار دادن افراد سیگاری و یا سیگاریهای سابق بالای ۵۰ سال اجرا کنند.
غربالگری شامل اسکن با دوز کم از ریهها هر دو سال یکبار است که با تصاویری که بهزودی از سوی هوش مصنوعی تجزیه و تحلیل میشود تلفیق میشود.