بزرگترین ریزش گردشگران خارجی ترکیه در قرن بیست و یکم
به گزارش خبرنگار فرهنگی آنا، تعداد گردشگران ورودی به ترکیه در ماه آوریل (فروردین - اردیبهشت) به 1/75 میلیون نفر رسید که این رقم نسبت به مدت مشابه در سال گذشته 28 درصد کاهش نشان میدهد.
روزنامه حریت چاپ استانبول با انتشار آمارهایی که وزارت گردشگری ترکیه روز گذشته منتشر کرده، از شدیدترین نرخ کاهش گردشگر از ماه مه سال 1999 تاکنون خبر داد.
پس از بحران دیپلماتیک اخیر میان دولتهای روسیه و ترکیه و با افزایش نگرانیهای امنیتی ناشی از تنشهای سیاسی داخلی و کشمکش با گروههای مسلح کرد و همچنین افزایش تنش ترکیه با اتحادیه اروپا و آمریکا، کاهش شدید و معنیداری در آمار گردشگران ورودی به ترکیه از روسیه و کشورهای غربی در ماه آوریل 2016 مشاهده میشود. صنعت گردشگری سهم بزرگی در اقتصاد ترکیه دارد.
روسیه در سالهای اخیر دومین منبع جذب گردشگری ترکیه بوده است و تعداد گردشگران روسی سفر به ترکیه با 79/2 درصد کاهش نسبت به مدت مشابه سال 2015 به حدود 31 هزار نفر در ماه آوریل 2016 رسیده است. کاهش یافته است.
تعداد گردشگران آلمانی ترکیه نیز با 35/4 درصد در ماه آوریل به حدود 246 هزار نفر و گردشگران بریتانیایی نیز با 24/4 درصد کاهش به 103 هزار نفر در این ماه رسیده است.
بیشترین تعداد گردشگران خارجی ترکیه در ماه آوریل از آلمان بودهاند و پس از آن گرجستان با 182 هزار نفر و بلغارستان با 147 هزار نفر قرار دارند.
خبرگزاری فرانسه نیز در روز شنبه 28 می (8 خرداد) گزارش داد که ریزش تقریباً 30 درصدی گردشگران خارجی ترکیه که در 17 سال گذشته بیسابقه بوده، سلامت صنعت گردشگری ترکیه را در آستانه فصل حساس تابستان در معرض خطر جدی قرار داده است.
بر اساس گزارش خبرگزاری فرانسه، فقط تعداد گردشگران ورودی به ترکیه از ایران و عربستان سعودی در این ماه اندکی افزایش داشته که این نرخ افزایش جزئی به ترتیب 1/5 و 1/8 درصد بوده است.
به نوشته حریت بر اساس آمارهای ارائه شده از شوی TÜROB (انجمن هتلداران ترکیه) نرخ اشغال هتل در استانبول در ماه آوریل به 50/3 درصد رسیده که پایینترین رقم در یک دهه گذشته محسوب میشود. همچنین به گزارش خبرگزاری فرانسه یک تحلیلگر اقتصادی در استانبول پیشبینی کرده است که بخش گردشگری ترکیه در سال جاری حدود 15 درصد افت خواهد داشت.
سال 2015 اولین سال رونق گرفتن گردشگری در ترکیه پس از یک دوران رکود در این حوزه و کاهش تعداد گردشگران از سال 2006 تاکنون بود و آن کشور توانست 32 میلیارد دلار در سال گذشته از محل توریسم درآمد کسب کند. سازمان سفر سازمان ملل متحد در بهمن ماه گذشته نام کشور ترکیه را در ردیف ششم فهرست پربازدیدترین کشورهای جهان در سال 2015 قرار داده بود. بر اساس گزارش سال 2015 آن سازمان، فرانسه با 86 میلیون و 300 هزار گردشگر خارجی در مقام اول بوده است و پس از این کشور اروپایی، ایالات متحده آمریکا با 77 میلیون و 900 هزار نفر و اسپانیا با 68 میلیون و یکصدهزار نفر قرار گرفته بودند. رتبههای بعدی جدول پربازدیدترین کشورهای جهان برای گردشگران خارجی در سال 2015 به ترتیب به چین، ایتالیا، ترکیه، آلمان، بریتانیا، مکزیک و روسیه اختصاص داشت.
انتهای پیام/