دانشبنیانها پیشنهاددهنده ایده برای افزایش راندمان نیروگاهی باشند
آرش نجفی در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری علم و فناوری آنا اظهار کرد:همچنین دانشبنیانها میتوانند در مورد مصرف برق کمتر در صنایع و بهروهوری بیشتر از برق تولیدشده راهکارهای مهم و قابل اجرا داشته باشد.
راندمان زیر ۳۰ درصد ۴ هزار و ۴۲۷ مگاوات از برق تولیدی کشور
نجفی با اشاره به راندمان پائین تولید در نیروگاههای برق کشور اظهار کرد: در حال حاضر ۴ هزار و ۴۲۷ مگاوات از برق تولیدشده درکشور با راندمان زیر ۳۰ درصد تولید میشود. از سوی دیگر ۸ هزار مگاوات از برق تولیدی نیر با راندمان ۳۰ تا ۳۴ درصد و ۱۱ هزار مگاوات از برق تولیدشده نیز با راندمان ۴۰ تا ۴۴ درصد است.
راندمان تا ۳۹ درصدی ۲۱ هزار مگاوات از برق تولیدشده کشور
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: راندمان ۲۱ هزار مگاوات از برق تولیدی نیز بیش از ۳۵ تا ۳۹ درصد بوده و ۲ هزار مگاوات از برق تولیدشده نیز بیش از ۵۰ درصد است، بنابراین اگر بتوان دانشبنیانها را به سمت افزایش راندمان در واحدهای نیروگاهی هدایت کرد که راندمان زیر ۳۰ درصد دارند هم به وظیفه خود عمل کردهاند و هم انتفاع لازم را نیز به دست آوردهاند.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران خاطرنشان کرد: دانشبنیانها باید اکنون ابتکار عمل داشته و پیشنهاددهنده باشند و ایدههای نو در این زمینه ارایه دهند.
دانشبنیانهای کشور متصل به دانش سایر کشورهای جهان شوند
وی در پاسخ به این پرسش که دانشبنیانها در صنعت برق به آن سطح از دانش و فناوری رسیدهاند که بتوانند در زمینه افزایش بهرهوری تولید برق وارد عمل شوند، اظهار کرد: یک مفهوم غلط در مورد دانشبنیانها وجود دارد. دانشبنیانها لزوما نباید خود ایجاد ایده کنند بلکه باید جستجوی قوی داشته و با سایر دانشبنیانها در دنیا ارتباط برقرار کرده و با مشارکت با آنها صورتمسئله و معضلات را شناسایی کنند. درادامه باید در یک فرایند برای ایجاد راه حل مشارکت کرده و با شرکتهای دانشبنیان سایر کشورها از جمله هند، چین و حتی امریکا وارد عمل شوند.
راهکاری عملی برای سرعت بخشی به فرآیند حل مشکلات شناسایی شود
وی با بیان اینکه دانشبنیانها به این دلیل که کار علمی میکنند، تحت تحریم نیستند، خاطرنشان کرد: باید با شناسایی مشکلات راهحلها کشف و وارد مرحله اجرا شوند و در این میان مشارکت با سایر دانشبنیانها در نقاط مختلف جهان میتواند راهکاری عملی برای سرعت بخشی به فرآیند حل مشکلات باشد.
اجازه صادرات برق در ۸ ماه غیرفصل پیک به سرمایهگذاران داده شود
نجفی درپاسخ به این پرسش که چه راهکارهای قانونی برای جذب سرمایهگذاران در تولید برق در کشور مورد نیاز است، عنوان کرد: باید این اجازه به سرمایهگذاران داده شود که در ۸ ماه از سال که فصل پیک مصرف برق نیست نسبت به صادرات برق اقدام کنند و یا اینکه پس از احداث نیروگاه توسط سرمایهگذاران با یک رژیم پرداختی تضمینی برق تولیدشده را از احداثکننده خریداری کند. اکنون برای هیچ سرمایهگذاری در کشور مقرون به صرفه نیست که نیروگاه احداث کند و با نرخهای کنونی برق خود را به دولت بفروشد.
وی ادامه داد: تنها راهکار منطقی این است که دولت خط انتقال نیرو برای سوآپ برق تولیدشده توسط سرمایهگذاران ایجاد کند و نیروگاهها را پس از احداث با یک رژیم تضمینی خریداری کند. البته نگهداری نیروگاه میتواند در اختیار بخش خصوصی باقی بماند.
نجفی گفت: وضعیت مالکیت نیروگاهها از وضع کنونی باید خارج شده و فضای رگولاتوری را برای صنعت برق بپذیرد و با رفع انحصار شرایط حضور سرمایهگذاران را فراهم کند.
غیبت سرمایهگذاری در تولید برق در نبود رگولاتوری و نهاد تنظیمگر
وی عنوان کرد:اکنون تمامی انحصار مطلق تولید، فروش، قیمتگذاری و ... در اختیار وزارت نیرو است در حالی که اگر شورای رقابت به وظیفه خود عمل میکرد و رگولاتوری و نهاد تنظیمگر صنعت برق را راهاندازی میکرد سرمایهگذار راغب به تولید در بخش نیروگاهی بود، اما اکنون در غیبت رگولاتوری رغبتی به سرمایهگذاری در بخش تولید برق ندارد.
انتهای پیام/